Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 

Migrena este o durere de cap vasculara severa, care se manifesta deobicei mai puternic pe partile laterale ale capului, dar poate sa apara deasemenea doar intr-o singura parte. Migrenele apar atunci cand aceste vase de sange se dilata si se strang, facand ca vasele sa se adanceasca si apoi sa se ingusteze rapid. Fibrele durerii din peretii vaselor sanguine devin iritate si nervii dimprejurul vaselor sanguine elibereaza substante chimice, trimitand semnale de durere la creier. Cauza migrenelor nu este clara, dar oamenii de stiinta au constatat modificari ale fluxului sanguin si anumite schimbari biochimice.

Migrenele fac parte dintr-un grup comun de dureri de cap cronice. O migrena clasica este precedata de o aura, care consta intr-un grup de simptome de avertizare care indica aparitia unei migrene. Migrenele sunt cele mai frecvent la femei, acestea pot fi cauzate de modificari hormonale, asociate cu ciclul menstrual.

Medicul trebuie sa monitorizeze daca simptomele migrenei sunt severe, recurente, persistente sau insotite de alte simptome. Medicatia preventiva, precum si evitarea factorilor care au starnit o migrena in trecut pot reduce numarul aparitiilor acestora.

Migrenele sunt provocate marire si micsorare rapida a peretilor vaselor de sange in creier si cap, ceea ce duce la iritarea fibrelor din peretii vasele de singe. Astfel, apare durerea.Printre cauzele care favorizeaza migrenele se afla lipsa poftei de mincare, schimbarile de vreme, perioadele menstruale, oboseala, administrarea de contraceptive, stresul emotional, dar si unele alimente, cum ar fi branza, nucile, fructele de avocado, mancarea tratata cu nitrati, ciocolata, emolientii pentru carne si bauturile alcoolice. De multe ori, in aparitia migrenei, intervine factorul ereditar (mostenit). Daca migrena nu are caracteristicile obisnuite, ea poate fi cauzata de o malformatie vasculara cerebrala.

Debutul migrenei este brutal. Cele mai frecvente simptome sunt iritabilitate, oboseala, lipsa poftei de mincare. Durerea este unilaterala. Este o durere continua, ceea ce explica nevoia de liniste si de izolare.

Migrenele se pot manifesta in mai multe forme: migrena clasica si migrena comuna. Migrenele comune se manifesta instantaneu, fara vreun simptom, printr-o durere care pulseaza.Localizarea acestui tip de migrena variaza. Durerea poate fi localizata in ambele parti ale capului sau poate trece dintr-o parte in alta. Durerea este, deseori, insotita de greata, varsaturi, sensibilitate la lumina si zgomot. In general, acest tip de migrena apare la copii. Copiii care sufera de o migrena pot avea si dureri abdominale, care, dupa varsaturi, se amelioreaza.

Migrena clasica are trei stadii distinct reprezentate. In primul stadiu, cel care precede durerea de cap, poate exista o stare de oboseala, nervozitate, pierderea poftei de mancare, tulburari de vedere, ameteli, furnicaturi, amorteli.
Toate aceste semne alcatuiesc ceea ce se cheama aura migrenei, care se repeta la fiecare criza.

Urmeaza stadiul doi, dominat de o durere intensa, localizata la frunte sau in jurul orbitelor, dar de o singura parte, ce are caracter pulsatil, se accentueaza mult la miscarea capului, la zgomot, lumina puternica, mirosuri, stranut sau tuse. In aceasta faza dureroasa pot coexista varsaturi precedate de greturi, accelerarea tranzitului intestinal, lacrimare intensa, edem la pleoape de partea opusa durerii capului, paloarea sau congestionarea unei jumatati a fetei, transpiratii reci.

Tot in aceasta faza pot surveni si perturbari psihice de tip depresiv ori anxios, uneori de tip exuberant maniacal, chiar delirant.
Ametelile intense, scaderea sau exagerarea auzului, perturbarile perceptiei vizuale, ale gustului, mirosului - toate acestea pot surveni in stadiul dureros al migrenei clasice.
In ultimul stadiu al crizei mai persista dureri moderate la frunte si orbite, alaturi de o stare de oboseala si somnolenta extinsa pe durata a cateva zile.
In migrenele in care durerea nu este simptomul dominant, cele trei stadii de desfasurare ale crizei nu sunt bine delimitate, iar durerea nu domina aspectul clinic al suferintei.
In acest grup se includ:
 -
Migrena numita comuna - cea mai frecventa migrena, care apare mai ales la sfarsitul de saptamana, rolul stressului socio-familial fiind semnificativ in declansarea crizei.
 - Migrena ofltalmoplegica este aceea in care se produc paralizii ale nervilor din muschii oculari. In aceasta migrena, durerea este localizata in jurul unei orbite, debuteaza brusc, fiind insotita de greturi, varsaturi puternice si tulburari oculare de aceeasi parte a capului.
 - Migrena vertiginoasa are caracteristice dominanta perturbarilor neurologice, ameteli intense, oboseala, apatie, furnicaturi, intepaturi - toate acestea cu caracter paroxistic, pulsatil, survenind cu periodicitate.
 - Migrena infantila debuteaza la inceputul copilariei, caracterul ereditar fiind obligatoriu. (Mamele au si ele migrene, in proportie de circa 75%.)
Ele apar la copilul de un anumit tip: foarte inteligent, ambitios, vesnic nerelaxat, izolat, preocupat numai de scoala (stress scolar).
Frecventa crizelor este legata de unii factori precipitanti: multe ore petrecute in fata televizorului, raceli frecvente (guturaiuri, gripe), indigestii, alergii.
Toate aceste situatii agravante ar trebui bine cunoscute de catre parintii acestor copii.
Migrena abdominala are caracteristice prezenta dominanta a durerilor abdominale, a scaunelor diareice, a varsaturilor (uneori cu sange) - toate aparand paroxistic si periodic, etichetate adesea ca nervi la stomac (la vezica biliara, colon, dar fara leziuni care sa justifice aceste fenomene digestive).
Preventia migrenelor este extrem de importanta, mai ales ca migrenele pot sa se repete ani in sir si folosirea constanta a medicamentelor poate avea efecte secundare grave. De aceea, aveti grija cu dieta zilnica. Puteti preveni migrenele prin evitarea anumitor alimente (nuci, brinza, avocado, ciocolata, slanina, sunca, hot dog-urile, hrana rece), precum si a emolientilor folositi in prepararea alimentelor. Daca migrena e cauzata de foame, serviti cu regularitate mese mici. Femeile care sufera de migrene inainte de perioada menstruala ar trebui sa diminueze cantitatea de sare din alimentatie.

Acest lucru ajuta la o mai mica retinere a apei in organism, asociata cu simptomele migrenei. De asemenea, evitati bauturile alcoolice. Alcoolul cauzeaza dilatarea vaselor sanguine in corp, lucru care favorizeaza durerile cauzate de migrene. In cazul in care stresul sau emotiile sint cauzele migrenei, atunci, desigur, e important sa eliminati stresul din viata dvs. Exercitiile fizice regulate si tehnicile de relaxare ca yoga sau meditatia pot, de asemenea, sa va ajute. Exercitiile fizice si relaxarea, nu numai ca reduc stresul, dar va pot ajuta reducand intensitatea si frecventa durerilor de cap. Un program regulat de somn este necesar pentru cazul in care oboseala este cea care cauzeaza migrenele. Oboseala se poate accentua atunci cind se schimba vremea. Femeile care sufera de migrene de mult timp ar trebui sa evite contraceptivele orale, puteti folosi alte metode de contraceptie.

Unele persoane au nevoie de medicamentatie. Pentru a avea un efect bun, e important ca medicamentele prescrise de medic sa fie luate la primul semn al crizei. Exista citeva masuri ce pot fi luate pentru a diminua durerea. Unele persoane se calmeaza aplicind o sursa de caldura in zona cea mai dureroasa a capului. Aplicarea unui prosop inmuiat in apa si incalzit sau a unui tampon duce la o usoara ameliorare a durerii. Dimpotriva, alte persoane isi aplica, in zona dureroasa, o punga cu gheata, invelita intr-un prosop. Durerea mai poate fi ameliorata si daca va intindeti intr-un loc intunecat si linistit, la primul semn ca veti avea o migrena.  Multe persoane gasesc ca aceasta e o metoda foarte buna pentru relaxare. De asemenea, este bine daca reusiti sa va concentrati asupra unui gind sau a unei imagini care va linisteste si sa respirati incet si adanc.

Alte remedii naturiste eficiente:
-Se stoarce sucul din 3 - 4 felii de lamaie intr-o cana de ceai si apoi se bea. Te elibereaza imediat de durere. Coaja de lamaie, care este de obicei aruncata, este folositoare pentru durerile de cap cauzate de soare. Poti forma o pasta din aceasta coaja si apoi o aplici pe frunte.
- Merele te pot ajuta in alungarea migrenelor de orice fel. Dupa curatarea de coaja si de miezul tare ce contine samburii, este recomandat sa se consume in fiecare dimineata, pe stomacul gol, cu putina sare. Acest tratament trebuie sa dureze o saptamana.
- Florile de henna sunt eficiente in tratarea durerilor de cap provocate de soarele puternic, amestecati-le cu otet si aplicati-le pe frunte.
- Scortisoara ajuta la tratarea migrenelor provocate de expunerea la aer rece. O pasta formata din scortisoara si apa se aplica pe tample si frunte.
- Sovarvul este benefic in tratamentul migrenelor de natura nervoasa. O infuzie cu frunze de sovarv poate fi consumat pentru alungarea durerilor de cap.
- Rozmarinul iti alina durerile de cap provocate raceala. O mana din aceasta planta trebuie fiarta intr-un litru de apa, iar apoi se pune aceasta fiertura intr-un vas. Apleca capul asupra vasului si acopera-l cu un prosop. Inhaleaza aburul atat cat poti rezista. Procesul se repeta pana cand durerile dispar.

 


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Imbunateste circulatia la nivelul extremitatilor cu ajutorul ghimbirului si ardeiului iute
Imbunateste circulatia la nivelul extremitatilor cu ajutorul ghimbirului si ardeiului iute Imbunateste circulatia la nivelul extremitatilor cu ajutorul ghimbirului si ardeiului iute Senzatia de frig de la nivelul mainilor si a picioarelor este insotita de multe ori de amorteli, de furnicaturi si chiar de durere si tulburari de culoare a pielii. Iata cum poti reduce aceste simptome neplac
 
• Magnetoterapia
Magnetoterapia Magnetoterapia (terapia cu magneti) reprezinta un tratament noninvaziv cu ajutorul magnetilor. Corpul uman poate fi asemanat unui magnet, iar atunci cand apar dezechilibre intre cei doi poli ai sai devine mai expus bolilor. Energia circula la o anumita intensitate la cei doi poli ai fiecarui orga
 
• Ultrasunetele
Ultrasunete ULTRASUNETELE Ultrasunetele ofera oscilatii cu o frecventa de 500 000 Hz si 300 000 Hz. Ultrasunetele pot fi produse prin trei metode: mecanisme (exemplu lame metalice);magnetice (generatorul magnetic);piezoelectrice (cristal de cuart, asupra caruia actioneaza generatorul de inalta frecventa).
 
• Infrasunetele
Infrasunetele INFRASUNETELE (vibroterapia) Este vorba de un masaj vibrator, realizat printr-o masa vibranta pusa in functiune electric, prin miscari reostate. Aceste virbatii au o anumit amplitudine - intre 0,8 si 1,7 mm - si o frecventa de 15/50 oscilatii. Indicatii: sechele posttraumatice, tulburari circu
 
• Sonoterapia
Sonoterapia Sonoterapia semnifica folosirea vibratiilor (oscilatiilor) mecanice pendulare. Daca aceste oscilatii sunt sub 50/secunde, este vorba de infrasunete sau de vibroterapie; daca depasesc 20 000/sec, este vorba de ultrasunete. Aceste oscilatii constituie dealtfel si undele sonore. Undele muzicale fo
 
Vezi toate stirile din categoria Terapii

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara