
Beneficiile algelor
Adesea comparam consumul microalgelor cu aportul ridicat de fructe si legume, o formulare ce pare a fi destul de corecta din prisma continutului de vitamine, minerale si pigmenti.
Bineinteles, consumul regulat de fructe si legume proaspete si pe cat posibil ecologice nu poate fi inlocuit de alge si nici nu acesta este scopul nostru.
In ceea ce priveste alcalinizarea, echivalarea microalgelor cu fructele si legumele este incerta: multi atribuie un rol important consumului Chlorellei, dar mai ales al Spirulinei in scopul alcalinizarii dietei, desi exista prea putine date sigure, iar in randul alimentelor bogate in proteine putine detin efect alcalinizant. Sa privim cu ochi critici afirmatiile existente in acest sens! Merita sa stim ca dieta alcalinizanta nu ia in considerare restul factorilor de alimentatie, de exemplu continutul de fibre, concentratia colesterolului, indexul glicemic, etc., astfel ca daca nu respectam recomandarile privind dieta sanatoasa, alcalinizarea poate fi chiar daunatoare din cauza dezinformarii noastre. In concluzie, daca informatiile pe care le detinem despre proprietatile alcalinizante sunt corecte, nici algele folosite in acest scop nu pot rezolva erorile din stilul de viata si dieta noastra.