
Resveratrolul reprezinta o substanta antioxidanta, care a marcat atentia oamenilor de stiinta prin faptul ca a parut sa dezlege, in buna parte, misterul paradoxului francez.
Resveratrolul reprezinta un puternic antioxidant care are in compozitie struguri rosii – atat in fruct cat si in coaja. Detine un efect mult mai puternic fata de unele unele vitamine sau fata de beta-carotenul, atunci cand vine vorba despre intarirea sistemului imunitar si lupta impotriva unor afectiuni. Resveratrolul reprezinta unul din cei mai puternici antioxidanti cunoscuti pana in momentul de fata. Resveratrolul este de 4-5 ori mai puternic decat beta-carotenul, de 50 de ori mai puternic decat Vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat Vitamina C.
Concentratia de resveratrol nu este egala in cazul tuturor sortimentelor de struguri. Continutul este diferit in functie de locul unde strugurii au fost crescuti (climatul este rece sau cald), dar si de utilizarea pesticidelor (fructele organice contin un surplus de resveratrol).
Expunerea fructelor la o sursa de caldura provoaca o diminuare drastica a compozitiei de resveratrol precum si indepartarea cojii fructelor. Pentru a beneficia de efectele resveratrolului, consumul de alimente bogate in resveratrol nu este suficient.
Suplimentele alimentare pe baza de resveratrol sunt indicate atat pentru copii cat si pentru adulti, ele avand utilizari terapeutice multiple. Resveratrolul se poate procura din vin rosu, afine si mure.