Daca aveti o piele uscata, sensibila si aveti impresia ca va strange, atunci trebuie sa stiti ca filmul hidrolipidic care o protejeaza a fost afectat de poluare sau faptul ca fumati, consumati hrana nesanatoasa, stresul zilnic etc. O alta cauza foarte des intalnita si care agraveaza situatia este folosirea unor cosmetice inadecvate tipului nostru de ten, sau care contin ingrediente nocive. Retineti acesta informatie si spuneti-o si prietenelor dumneavoastra: prea multa ingrijire nu face decat sa agreseze pielea.
O masca de ten, chiar naturala, nu trebuie folosita decat o data pe saptamana, ba chiar o data la doua saptamani. Nu trebuie sa o tineti pe fata mai mult de 10 min, iar restul cremei nu trebuie pastrat pentru o alta utilizare. Intotdeauna aveti grija sa evitati conturul ochilor si pe cel al buzelor. Curatati tenul cu apa calduta si apoi aplicati un ulei cosmetic vegetal sau o crema hidratanta bio. Acelasi lucru trebuie facut si cand va faceti un gomaj. Gomajul se poate efectua si pe fata si pe corp si este extrem de benefic, deoarece eliminandu-se toate celulele moarte, pielea poate respira in voie, devinind mai supla, si se stimuleaza regenerea. Totodata se obtine o reactie mult mai buna in momentul aplicarii cremelor de hidratare, respectiv a celor de intretinere. Dar, daca aceasta etapa doreste sa elibereze pielea de celulele moarte si sa usureze puterea de patrundere a activilor continut in masca, ea nu este totusi indispensabila, daca pielea voastră nu o cere. Simpla aplicare a unor sapunuri bio pe un prosopel mai aspru si frecarea pielii cateva minute, duce la aceleasi rezultate.
Daca nu aveti timp sa va preparati singure o masca, puteti opta pentru una din mastile naturale gata facute. E adevarat ca cele pregatite acasa prezinta unele avantaje: lasa libera imaginatia si permit realizarea unei ingrijiri ceva mai putin costisitoare, dar si cosmeticele bio sunt suta la suta naturale, ingredientele lor sunt cultivate organic si, de multe ori, le gasiti la preturi egale sau chiar mai mici decat cosmeticele de marca sau dermatocosmeticele.
Nu uitati: pielea noastra absoarbe majoritatea substantelor din produsele pe care le aplicam pe ea. Cu alte cuvinte, tot ce punem pe piele trece in sange si de acolo, in organele noastre vitale. Asa ca, sa nu ne miram daca, la un moment dat, medicul de familie ne anunta ca suntem intoxicate cu aluminiu, plumb sau mercur. Si sa nu mai fim asa de convinse ca bolile grave de care vom suferi in partea a doua a vietii reprezinta o fatalitate... Din pacate, cele mai multe, printre care cancerul, hepatitele, pietrele la rinichi, Alzheimerul sunt boli autoinduse. Prin urmare, si produsele de infrumusetare trebuie alese cu mare grija, in asa fel, incat sa fie delicate, hranitoare, lipsite de toxine si metale grele si cu eficienta maxima.