
Indigestia
Prelucrarea insuficienta a alimentelor in tubul digestiv.
1. Anasonul Pimpinella Anisum L.
Mod de folosire: Infuzie cu o lingurita de fructe la o cana de apa. Se beau 2 - 3 cani pe zi, dupa mese
2. Gutuiul Cydonia oblonga Mill.
Mod de folosire: Compot dupa fiecare masa.
3. Izma buna Mentha piperita L.
Mod de folosire: Infuzie cu 10-20 g la un litru de apa. Se beau 2 cani pe zi, dupa mese.
4. Lamaiul Citrus Union Burm.
Mod de folosire: Sucul unei lamai la un pahar de 100 ml apa indulcita, dupa mese. Esenta, cate 10 picaturi in miere dupa masa.
5. Maghiranul Majorana hortensis Mnch.
Mod de folosire: Infuzie cu 2 linguri din partea aeriana la o cana. Se beau 2 cani pe zi, dupa masa.
6. Tintaura Centaurium umbellatum Gilib.
Mod de folosire: Infuzie cu o lingurita de planta la o cana. Se bea cate 1/3 cana inaintea meselor principale.
7. Mataciunea, roinita Melissa offidnalis L.
Mod de folosire: Infuzie cu 1-2 lingurite de planta la o cana. Se beau 2 cani pe zi, dupa masa.