Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 
regimuri de slabire

Ce alte probleme pot produce asemenea regimuri de slabire?

Multe dintre regimurile-minune de slabire se bazeaza pe scaderea aportului caloric zilnic pana la niveluri extrem de joase - 500 pana la 800 calorii/zi. Unii merg chiar pana la 300-400 calorii/zi. Organismul interpreteaza insa aceasta scadere dramatica a caloriilor drept infometare acuta si incepe sa-si digere proteinele proprii (de obicei pe cele din muschi) intr-un efort de a proteja tesuturile vitale. Testele minutioase efectuate au demonstrat ca pierderea ponderala realizata cu aceste regimuri poate proveni atat din tesutul grasos, cat si din cel muscular. Astfel ca, atunci cand va imaginati ca ati pierdut 7 kg de grasime, realitatea este ca ati pierdut 2,5 kg de grasime, 1/2 kg de proteine (muschi) si 4 kg de apa. Daca considerati ca trebuie sa va supuneti unei cure de slabire, aveti grija ca aportul caloric sa contina nu numai destule proteine pentru a va acoperi necesarul zilnic, dar si suficiente glucide, pentru a preveni pierderea de tesut muscular. Pentru o persoana obisnuita, aceasta inseamna cel putin 200 de calorii sub forma de proteine (50 g) si 600-800 calorii sub forma de glucide, in fiecare zi. Organismul nu poate folosi exclusiv grasime (acizi grasi) pentru a-si acoperi nevoile energetice.

Bine, dar mai este posibil sa scad in greutate cu un asemenea regim treptat?

Persoanele cu un exces ponderal moderat, care au adoptat un regim alimentar bine echilibrat, pierd, de obicei, 1/2-kg pe saptamana. Cei care au un exces ponderal mai important pot pierde chiar mai mult. Scaderea lenta, dar persistenta, in greutate are multe avantaje fata de regimurile radicale. Organismul nu mai este nevoit sa treaca la metabolismul de infometare, esecurile si recaderile sunt mult mai rare, senzatia de foame este mult mai suportabila, iar sansele ca kilogramele pierdute sa fie numai grasime sunt mult mai mari. Se pare insa ca cel mai important aspect al scaderii treptate in greutate este faptul ca ofera suficient timp pentru insusirea unor noi deprinderi de alimentatie, mai sanatoase. Pentru ca, daca dorim ca scaderea in greutate sa aiba vreo sansa sa devina permanenta, trebuie sa fiti dispus sa adoptati un mod de viata compatibil cu noua greutate. Bine, dar eu imi pierd rabdarea cand e vorba de programe lente.

Nu este totusi scaderea rapida in greutate mai buna decat lipsa oricarei masuri?

Pierderea si recastigarea repetata in greutate constituie unul dintre cele mai periculoase lucruri la care va puteti expune organismul. Adevarul este ca a ramane supraponderal este mai putin periculos pentru sanatate decat acest efect dute-vino. Pierderea repetata in greutate ca urmare a unor regimuri dure, urmata de recastigarea acesteia, are ca urmare topirea tesutului muscular. Si pentru ca tesutul muscular este locul in care sunt arse grasimile, cu timpul veti deveni din ce in ce mai putin capabil sa scadeti in greutate. Si mai ingrijoratoare sunt consecintele psihologice. A indura ani de esecuri repetate si umilinta produce cicatrice emotionale, care deseori raman pentru toata viata. Seduse de magia scaderii rapide in greutate, multe persoane reusesc sa dea jos cateva kilograme la inceput, dar sfarsesc inevitabil prin a pune la loc chiar mai mult decat au slabit. Totusi aceasta nu ar trebui sa ne faca sa uitam faptul ca supraponderalii au de facut fata unor riscuri crescute de imbolnavire. Ei sufera mai frecvent de boli de inima, hipertensiune, diabet, boli ale vezicii biliare si cancer, comparativ cu persoanele care au o greutate corporala normala. De asemenea, supraponderalii mor mai devreme. Feriti-va sa deveniti sclavii cantarului, urmarind in fiecare zi aparitia rezultatelor pentru probleme a caror dezvoltare a necesitat ani de zile. Mai degraba adoptati fara intarziere un program de vietuire sanatoasa. Si inarmati-va cu rabdare. Rezultatul final conteaza. Iluziile se vor risipi, dar rasplata finala va fi substantiala si de durata.

Capcana retetelor-minune

Cheltuim sume importante pe tot felul de retete de slabire mai de care mai sofisticate, mai originale, precum si pe o multime de accesorii pe care ele le prevad, insa rezultatele continua sa fie descurajatoare. Pentru multi, controlul cu succes al greutatii corporale este mai dificil de obtinut decat victoria asupra dependentei de droguri, tutun sau alcool.

N-ar fi mai intelept sa te resemnezi pur si simplu si sa ramai supraponderal, in loc sa treci de la o cura de slabire la alta?

Daca este sa alegi intre a sari de la o reteta de slabire la alta, pierzand cateva kilograme acum, doar pentru a le recastiga cateva zile sau saptamani mai tarziu, si intre a ramane supraponderal, atunci, da, este mai sigur sa te resemnezi. Cercetarile arata ca acest efect yo-yo (un fel de du-te-vino) degradeaza, epuizeaza tesuturile organismului, in special muschii si oasele. In cele din urma, organismul este atat de slabit, incat devine mai susceptibil la imbolnavire si mai putin capabil sa scape de excesul de grasime.

Dar nu este periculos sa ramai supraponderal?

A fi supraponderal nu este ceva sanatos. Greutatea excesiva dauneaza sanatatii si scurteaza viata. Chiar si numai cinci kilograme de exces ponderal pot produce schimbari masurabile in economia organismului, modificari care pot pune temelia bolilor degenerative. In ceea ce priveste speranta de viata, pentru fiecare cinci kilograme de exces ponderal, aceasta este redusa cu circa un an.

Deci care ar fi solutia ?

Persoanele supraponderale trebuie sa-si revizuiasca radical gandirea si atitudinea. Scenariul repetat in milioane si milioane de vieti se desfasoara cam in felul urmator: supraponderalul se supune timp de cateva saptamani celei mai noi retete-minune pentru slabire, punandu-si fermoar la gura, ia o serie de pastile sau pilule si hocus-pocus... greutatea incepe sa scada. Victorie! Sarbatoare! Haine noi! Insa, dupa cateva zile de la terminarea curei de slabire, aceste persoane isi reiau obiceiurile alimentare si modul de viata. In cateva saptamani sau luni, kilogramele pierdute sunt recastigate, de obicei cu un surplus. Programele de control al greutatii corporale esueaza de cele mai multe ori pentru ca nu sunt decat niste solutii temporare pentru probleme de durata. Este timpul sa dam piept cu realitatea si sa acceptam faptul ca obezitatea este o boala serioasa, care ne ameninta viata.

Ei bine, m-ati convins. Ce trebuie sa fac?

Solutionarea obezitatii este mult mai mult decat o problema alimentara. Asemenea diabetului, hipertensiunii, alcoolismului sau tabagismului, obezitatea necesita o abordare mai cuprinzatoare, care presupune multiple schimbari in stilul de viata. Un angajament pentru o viata intreaga. Chiar daca se intampla sa suferiti uneori infrangeri serioase sau sa intreceti masura din cand in cand, nu inseamna ca angajamentul a fost anulat. Cu un astfel de angajament, veti putea sa va ridicati atunci cand cadeti si sa incepeti din nou. Cu perseverenta, esecurile vor deveni tot mai rare.

Identificarea domeniilor-problema

Trebuie sa identificati si sa schimbati acele deprinderi care promoveaza obezitatea. Aceasta pojite presupune masuri simple, cum ar fi eliminarea bauturilor racoritoare sau scaderea marcata a consumului de grasimi si uleiuri, dar poate insenina si restructurarea completa a modului de alimentatie si a stilului de viata. Este posibil sa trebuiasca sa gasiti solutii pentru evenimente si situatii din trecutul dumneavoastra care v-a facut sa cautati un refugiu in mancare. Multe persoane au gasit utile sedintele de counseling.

Disponibilitatea de a te schimba

Disponibilitatea pentru schimbare are o importanta covarsitoare. Trebuie sa vreti sa scapati de kilogramele in plus nu doar pentru a va face placut in ochii altora, ci pentru a deveni mai atractiv pentru dumneavoastra insiva. Cititi carti si luati parte la seminarii pe teme de nutritie, alaturati-va celor ce obisnuiesc sa faca regulat exercitii fizice aerobice si faceti-va prieteni din persoanele preocupate de probleme de sanatate. Mentinerea greutatii ideale nu trebuie sa devina un scop in sine. Concentrati-va mai degraba eforturile asupra imbunatatirii starii de sanatate, iar greutatea isi va purta atunci singura de grija.

Asociati-va unui grup-suport

Schimbarea deprinderilor de o viata este foarte probabil lucrul cel mai dificil pe care un om este chemat sa-l faca, iar riscul de esec este foarte crescut. Participarea regulata la intalnirile cu grupul-suport va mari considerabil sansele de succes. Efortul concertat si sprijinit din partea echipei este o necesitate pentru cei cu peste 10 kg in plus sau pentru cei care au probleme cu excesul ponderal de peste 10 ani. Grupurile-suport dau un plus de motivatie, incurajeaza si intaresc hotararea de a persevera. Accentul pus pe sanatate. Acordati incredere numai planurilor de control al greutatii corporale care sunt in armonie cu principiile sanatatii. Aceste principii includ exercitii fizice regulate, un mod de alimentatie sarac in grasime si bogat in fibre, precum si o perspectiva, o deschidere fizica, intelectuala si psihologica in masura sa va satisfaca orice necesitate, din orice domeniu al vietii. Controlul greutatii corporale trebuie sa constituie doar o parte a unei vieti pline de impliniri - nu doar preocuparea ei de capetenie.

Un asemenea plan de vietuire este realizabil. Multi au reusit sa-l aplice. Puneti suflet si veti reusi si dumneavoastra, cu siguranta. Tot ce gaseste mana ta sa faca, fa cu toata puterea ta.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Algele constituie sursa vietii de azi
Algele constituie sursa vietii de azi Algele constituie sursa vietii de azi Algele constituie sursa vietii de azi, fara ele nu am exista nici noi.  Istoria vietii de pe uscat a debutat in urma cu aproximativ 4,5 miliarde de ani, odata cu formarea Pamantului. Ulterior, acum 3,7-4 miliarde de ani, cand planeta noastra a intrat i
 
• In lipsa luminii nu exista viata
In lipsa luminii nu exista viata In lipsa luminii nu exista viata Cele 60-70 de miliarde de celule ale corpului nostru sunt toate opere minunate, supuse unei transformari permanente. Unele celule dispar, iar altele le inlocuiesc. Aflate in contact reciproc continuu, isi exercita functiile independent de constiinta noastra,
 
• Producerea substantelor toxice
Producerea substantelor toxice Producerea substantelor toxice  Cianobacteriile pot sintetiza si substante toxice, de exemplu, in 1993, in Ungaria s-au observat leziuni ale pielii la persoanele ce frecventau baile in lacul Venetia, iar cercetatorii au descoperit ca, pe baza studiilor, polipeptida microcistina izolata
 
• Infectii
Infectii Infectii   Daca suplimentul nutritiv nu este produs adecvat, poate contine sub forma de impuritati factori cu potential infectios, adica microorganisme patogene. Nu se exclude nici posibilitatea ca microorganismul viu sa lipseasca, dar sa persiste in produs substante toxice produse de
 
• Stimularea sistemului imun
Stimularea sistemului imun Stimularea sistemului imun  Este bine de stiut despre plantele ce stimuleaza imunitatea ca, in cazul unei tendinte de dezvoltare a unei boli autoimune sau a existentei sale, nu este exclusa aparitia sau accentuarea simptomelor – fie vorba si de frecvent utilizata Echinacea (Echinacea
 
Vezi toate stirile din categoria Tratamente si remedii naturiste

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara