Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Alopecia-caderea parului

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Alopecia caderea parului

Descrierea alopeciei sau cadereii parului

Alopecia reprezinta caderea temporara sau permanenta a foliculilor de par. Aceasta afectiune se intalneste de obicei la nivelul scalpului, dar poate afecta si alte regiuni ale corpului. Alopecia are doua forme: localizata sau difuza, si poate conduce la dezvoltarea unor cicatrice la nivelul zonelor afectate.

Alopecia necicatriceala sau caderea temporara a parului apare in urma afectarii foliculilor pilosi, insa in acesta forma de alocepie orificiile foliculare raman deschise permitandu-se o regenerare a firelor de par. In cazul alopeciei cicatriceale are loc o cadere permanenta a parului, cauzata de o distructia foliculilor pilosi, regiunea de piele afectata devenind neteda lipsita de orificii foliculare.

O forma aparte de alopecie este alopecia areata. Acesta e o boala dermatologica caracterizata de caderea foliculilor pilosi, in special din regiunea capului, regiunile lipsite de par avand o forma rotunda sau ovalara. Alopecia aerata poate aparea la orice varsta si poate afecta si alte zone ale corpului precum: genele, sprancenele, barba, axile, zona inghinala etc.  Boala este asimptomatica si de aceea este descoperita intamplator, de cele mai multe ori la coafor sau frizer.

Tratamentul cu medicamente chimioterapice reprezinta una dintre cele mai comune cauze ale alopeciei. Alopecia poate fi de asemenea provocata de alte tipuri de de medicamente, radioterapie, infectii, cancer sau afectiuni cutanate, arsuri, endocrine, nutritionale, ale tesutului conjunctiv sau psihice. Deasemenea anxietatea, febra ridicata si chiar anumite stiluri de aranjare sau periere a parului pot contribui la dezvoltarea alopeciei.

In mod normal, in decursul unei zile se pierd in jur de 50 de foliculi pilosi, care sunt inlocuiti de alti foliculi noi. Insa, odata cu inaintarea in varsta, predispozitia genetica si modificarile hormonale pot contribui la subtierea treptata a podoabei capilare si regresia liniei parului. Aproape 40% dintre barbati sunt afectati de acest tip de alopeciei. Deasemenea poate afecta si femeile aflate in perioada de post-menopauza.

Cele mai multe cazuri de alopecie intalnite in randul femeilor se manifesta in primele 2-4 luni dupa nastere. Alopecia care le poate afecta poate fi una temporara usoara sau mai severa, si posibil mai accentuata in zona frontala.

In cazul copiilor, aparitia alopeciei este normala decursul primilor 6 luni de viata, si se poate manifesta fie sub forma unei caderi spontane si difuza a parului, fie sub forma unei subtieri a foliculilor rareori remarcata. Caderea parului este una temporara.

Cauzele alopeciei cadereii parului

In cazul insuficientei arteriale se intalneste, in special la nivelul sub forma unei alopecie in petece la nivelul memebrelor inferioare. Afectiune se asociaza cu prezenta unei pieli subtiri, lucioase si atrofice si unghii ingrosate. Atunci cand picioarele sunt ridicate piele devine palida si mai intunecata la culoare in momentul in care sunt asezate. Alte simptome includ prezenta unui puls periferic slab sau absent, extremitati reci, parestezie, ulcere, si claudicatie intermitenta.

Un simptom tardiv al sclerodermiei, alopecia permanenta este insotita de ingrosarea si strangerea dermei, in special la nivelul mainilor si a bratelor. In acest caz  derma isi pierde coloratia si pare intinsa si lucioasa. Alte simptome includ: disfagia, dispepsia, dureri abdominale, tuse, dispnea si semne de insuficienta renala.

In cazul intoxicatiei cronice cu arsenic, alopecia este una difuza, ce se  manifesta in special la nivelul scalpului. Alte simptome asociate pot include slabiciune si atrofiere musculara, areflexia, o pierdere partiala sau totala a vederii si colorarea pielii intr-o nuanta aramie.

Arsurile de gradul III distrug complet epidermul si dermul, cauzand o transluciditatea a pielii, carbonificata sau cu ulceratii. Cicatrizarea sau crearea keloidului asociata cu aceste tipuri de arsuri conduce la instalarea unei alopecii permanente.

Limfomul cutanat cu celule T. se intalneste mai frecvent in randul persoanelor cu o etate inaintata. Acest tip de limfom se poate asocia cu alopecie mucinoasa intr-un stadiu de dezvoltare initial, insa pierderea parului poate continua si in stadiile mai avansate.

Celulita disecanta a scalpului apare in urma unei infectii cutanate, caracterizeaza de aparitia unor mici noduli care ulterior se sparg, evacuandu-si continutul. Vindecarea cu formare de cicatrice cheloide cauzeaza aparitia alopeciei permanente.

Dermatita exfoliativa reprezinta o afectiune tranzitorie in care caderea foliculilor de la nivelul scalpului si a corpului, fiind precedata de mai multe saptamani de eritem si descuamare generalizate. Printre manifestari mai sunt cuprinse stari febrile, caderea unghiilor,  stare generala de rau, scadere in greutate, prurit, limfadenopatie si ginecomastie.

Tinea capitis, reprezinta cea mai comuna infectie de origine fungica, producand o cadere a parului in petece de forma neregulata si aparitia unor leziuni eritematoase si scuamoase. Pe masura ce aceste leziuni cresc in dimensiune, centrul se vindeca dandu-le un aspect clasic de inel.  Alte simptome includ prezenta pruritului si a unghiilor albe si ingrosate.

In cazul bolii Hodgkin daca limfomul infiltreaza scalpul poate conduce la aparitia unei alopecii permanente, insotite de edem, prurit si hiperpigmentare.

In cazul adultilor, hipopituitarismul variaza semnificativ in functie de severitatea afectiunii si de numarul de hormoni deficitari. In cazul femeilor deficitul de gonadotropina conduce absenta parului in regiunile pubiana si axilara, asociata prezenta infertilitatii, amenoreei si atrofiei mamare. In cazul barbatilor, prezenta unei deficiente similare reduce parul facial si corporal si poate cauza scaderea libidoului, aparitia infertilitatii, impotentei, o dezvoltare musculara slaba, astfel incat testiculele, penisul si prostata sunt de dimensiuni reduse. La o varsta mica o carenta de STH (hormon de crestere) poate conduce la incetinirea sau stoparea cresterii in inalitime. Deficienta hormonilor tireotropi produce semne de hipotiroidism; deficitul de corticotropina produce semne de insuficienta adrenocorticala.

Deficitul de proteine cauzeaza aparitia unor fire de par fragile, subtiri si uscate si uneori cu modificari de coloratie. Slabirea musculara caracteristica poate fi insotita de prezenta edemului, hepatomegaliei, apatiei, iritabilitatii, anorexiei, diareei si pielii uscate.

In cazul hipotiroidismului parul facial, cel de la nivelul scalpului si din zona pubiana devine fragil. Un alt simptom caracteristic al bolii consta in pierderea parului din treimea externa a sprancenelor. De obicei, in acest caz alopecia este precedata de simpome precum: fatigabilitatea, mialgia, constipatia, intoleranta la frig si cresterea in greutate. Alte simptome includ: o piele uscata, flasca si inelastica, menoragia, aspectul umflat al fetei, mainilor si picioarelor, raguseala, unghiile ingrosate si fragile, bradicardia si afectarea capacitatii mentale.

In cazuri ocazionale, lichenul plan cauzeaza din pricina o cadere in petece a parului la nivelul scalpului datorita inflamatiei cutanate. Atrofierea pielii scalpului poate provoca aparitia unei alopecie cicatriceale. De regula se dezvolta papule violacee pe la nivelul regiunii inferioare a spatelui, organelor genitale si membrelor.

Radioterapia la fel ca si anumite medicamente, poate provoca o cadere reversibila a parului dupa o scurta perioada de la inceperea tratamentului.

Alopecia reprezinta una dintre principalele plangeri ale bolnavilor afectati de lupus eritematos sistemic sau discoid.  In cazul lor  firele de par devin fragile si pot sa cada in petece; firele de par ce apar in zona frontala a scalpului, chiar deasupra fruntii sunt scurte si rupte. Ambele tipuri de lupus sunt caracterizate de aparitia unor placi eritematoase proeminente ce sunt asociate cu prezenta unei telangiectazii si atrofii centrale. Spre deosebire de lupusul discoidal, forma sistematica afecteaza multiple sisteme ale organismului. Putand cauza aparitia fotosensibilitatii, pierderea in greutate, fatigabilitatea, limfadenopatie, artritei, labilitatatii emotionale si altor simptome.

In cazul distrofiei miotonica pierderea prematura a parului reprezinta simptomul formei adulte a distrofiei musculare. Insa, simtomul principal al afectiunii consta in inabilitatea de a organismului de a relaxa complet un muschi dupa contractie. Simptomele asociate includ reducerea masei musculare si prezenta cataractei.

Sarcoidoza poate cauza aparitia alopeciei cicatriceale atunci cand afecteaza pielea scalpului. Asociata cu diverse leziuni la nivelul fetei si a mucoasei orale si nazale, acesta afectiune poate, de asemenea, cauza febra, pierdere in greutate, fatigabilitate, limfadenopatie, durere substernala, tuse, scurtare a respiratiei, slabire a muschilor oculari, artralgie, mialgie, si paralizie a nervilor cranieni.

Dermatita seboreice afecteaza zonele de tegument bogate in glande sebacee si falduri, putand produce alopecie la nivelul pielii scalpului. La inceput alocepia apare la nivelul vertexului si a zonei frontale putandu-se extinde. Portiunile de tegument afectate sunt eritematoase si uscate cu scuame ce cad cu usurinta. Pruritul este prezent in mod frecvent.

Metastaze cutanate apar ocazional cauzate de prezenta cancerului la nivelul organelor interne, provocand alopecie cicatriceala.

Sifilisul secundar este o boala cu transmitere sexuala ce  produce o cadere a parului temporara insub forma de petece, conferind scalpului si barbiei un aspect mancat de molii. De asemenea, boala duce la pierderea firelor de par din prancene si gene si aparitia unei iritatii pruriginoase. Alte manifestari asociate pot cuprinde prezenta unei usoare stari febrile, scadere in greutate, durere in gat, o stare generala de rau, anorexie, limadenopatie, greata, varsaturi, cefalee, eruptii maculo-papulare si condilom plan.

In cazul tireotoxicozei este posibila o cadere difuza a parului, accentuata in zona tamplelor. Foliculuii devine fini, moi si friabili. In timp ce pielea devine neteda si ingrosata, cu leziuni pruriginoase, proeminente si eritematoase. In mod caracteristic, acesta afectiune cauzeaza tremuraturi usoare, nervozitate, marirea glandei tiroide, transpiratii, intoleranta la caldura, amenoree, palpitatii, pierdere in greutate in ciuda unui apetit crescut, diaree si posibil exoftalmie.

Agentii chimioterapici, precum bleomicina, ciclofosfamida, dactinomicina, daunorubicina, doxorubicina, fluorouracilul, si metotrexatul pot cauza o alopecie reversibila la cateva saptamani de la inceperea administrarii. Pierderea este, de regula, limitata la nivelul scalpului, dar in cazul unui tratament de durata, poate de asemenea afecta membrele, axilele si zona pubiana.

Alte medicamente pot determina o alopecie difuza la nivelul scalpului la cateva saptamani de la administrare. Ele includ alopurinol, medicamente antitiroidiene, blocanti beta-adrenergici, carbamazepina, colchicina, gentamicina, heparina, contraceptive, indometacin, litiu, trimetadiona, acid valproic, doze excesive de vitamina A, si warfarina. Deobicei cresterea parului se reia, dupa incetarea tratamentului.

Intoxicatia cu taliu induce o alopecie difuza, dar temporara la nivelul scalpului. Alte simptome frecvente sunt greata si varsaturile. In intoxicatia acuta, pacientul poate suferi de durere la nivelul membrelor, ptoza bilaterala, ataxie, stari febrile, congestii nazale, injectare conjunctivala si durere abdominala. In cazul intoxicatiei cronice, bolnavul poate prezenta o piele subtire, translucenta si lucioasa si semne de afectare a sistemului renal, precum oligurie.

Clasificarea alopeciei-cadereii parului

Cea mai frecventa forma de alopecie difuza este alopecia androgenogenetica (alopecia seboreica) cunoscuta si sub denumirea alopecia de tip masculin. Deobicei primele simtome apar pe parcursul in a doua decada de viata, iar in cazul barbatilor de peste 70 de ani boala prezinta o incidenta de aproxmativ 80%.

In functie de localizarea si extinderea alopeciei se cunosc 5 tipuri ale afectiunii: tipul V apare dupa 55 de ani sub denumirea calvitie hipocratica, parul fiind prezent doar la liziera, tipul IV se manifesta in jurul varstei de 50 de ani pe aproape jumatate din regiunea fruntii pana aproape de vertex, tipul III se intalneste la barbatii de 40 de ani in regiunea frontala, tipul II apare in jurul varstei de 30 de ani la nivelul crestetului si vertexului, tipul I apare la in jurul varstei de 20 de ani in regiunea fronto-temporala.

Cauzele care sunt responsabili de aparotia alocepiei sunt: in principal factorul genetic, urmat de alti factori predispozanti cum ar fi stresul, fumatul, consumul exagerat de alcool, procesul de imbatranire, anumite tipuri de medicamente (chimioterapicele), malnutritia, precum si unele boli sistemice.

Tratamentul alopeciei caderii parului

Pana in acest moment nu se cunoaste un tratament radical impotriva acestei afectiuni.

Insa se pot urma cateva sfaturi practice pentru ingrijirea parului: in cazul in care aveti parul gras sau par cu tendinta de ingrasare rapida dupa spalare se recomanda utilizarea de sampoane specifice. In cazul parului uscat, fragil, deshidratat, moale sau vopsit se recomanda utilizarea un sampon bland ce ajuta la hidratarea si regenerarea parului, urmat in mod obligatoriu de un produs cum ar fi balsamul sau crema de par pentru refacerea tonusului si texturii. De asemenea se recomanda o schimbare a stilului de viata, evitarea stresului major, respectarea unei diete variate si echilibrata ce furnizeaza cantitatea necesara de vitamine, oligoelemente si minerale esentiale necesare unui par sanatos si rezistent. In cazul utilizarii unui uscator de par, se recomanda utilizarea unei calduri moderate, iar distanta fata de par ar trebui sa fie de cel putin 15 cm. In cazul in care spalarilor dese ale parului se recomanda utilizarea sampoanelor indicate pentru o utilizare frecventa

 

Tratamente naturiste pentru Alopecia-caderea parului

tratament caderea parului
Pret: 429 RON
*TVA inclus
 
Sapun terapeutic Treemenda cu Melaleuca
Pret: 18.5 RON
*TVA inclus
 
Vitamina B2 Pudra
Pret: 32 RON
*TVA inclus
 
Collagen + Hyaluronic acid
Pret: 35 RON
*TVA inclus
 
Hair Blend
Pret: 50 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara