Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Articular Protect

Articular Protect

Artrita reumatoida

Descriere Artrita reumatoida:

Artrita reumatoida, (sau Poliartrita Reumatoida) este una din cele peste 100 de forme ale afectiunilor articulare inflamatorii cronice reunite sub denumirea de Artrita. Artrita reumatoida este una dintre cele mai invalidante forme ale artritei, fiindca provoaca dureri ale articulatiilor si duce, in cele din urma, la deformarea si/sau inutilizarea acestora. Astfel, chiar si cele mai simple activitati, precum deschiderea unui recipient, sau mersul pe jos, pot castiga un grad deosebit de ridicat de dificultate.
Forma pediatrica este Artrita Reumatoida Juvenila (ARJ), caracteristizata prin debutul la copiii sub 16 ani si include mai multe categorii.

Simptome Artrita reumatoida:

Spre deosebire de Osteoartrita, care este rezultatul uzurii articulatiilor, Artrita Reumatoida este o afectiune inflamatorie. Nu i se cunoaste, cu exactitate, cauza, dar boala este inclusa in categoria bolilor autoimune (sistemul imunitar al organismului produce anticorpi impotriva propriilor tesuturi). Articulatia atinsa de inflamatie sufera mai multe modificari. Debutul consta in inflamatia cronica a sinoviei ( adica a membranei care captuseste interiorul articulatiilor). Apoi, inflamatia afecteaza alte structuri articulare: cartilajul, capsula, tendoanele, ligamentele, muschii si oasele, determinand eroziuni ale osului si afectand functia articulatiei.
Articulatiile periferice (metacarpofalangiene, de exemplu) sunt inflamate in mod simetric, rezultatul fiind distrugerea progresiva a structurilor articulare, insotite de obicei de simptome sistemice.

Diagnostic Artrita reumatoida:

Diagnosticul se bazeaza pe criterii clinice, de laborator si radiologice.
Artrita reumatoida (AR) afecteaza 0,5% - 1% din populatie, fiind de 2 -3 ori mai frecventa la femei decat la barbati. Desi AR poate surveni la orice varsta, primele simptome se manifesta in general intre 40 si 60 ani.

Poliartrita reumatoida este o boala cronica, deseori invalidanta atunci cand nu este tratata adecvat. Un diagnostic precoce, urmat de un tratament intens cu medicamente antireumatice si uneori cu agenti modificatori ai raspunsului biologic pot creste sansele de succes.
Reducerea simptomelor cu ajutorul medicamentelor si in unele cazuri, a medicinei neconventionale, este utila, in special la inceputul tratamentului si in perioadele de recidiva. Totusi, acestea nu modifica evolutia bolii – nu previn leziunile articulare sau invaliditatea.
Numeroase progrese au fost inregistrate in ultimii 25 ani in controlarea artritei reumatoide. Cercetarile au aratat ca un tratament precoce cu medicamente antireumatice in cursul primelor 6 luni de boala creste sansele de a obtine o remisie pe termen lung. Prin urmare, antireumaticele constituie tratamentul de electie pentru AR. Remisia consta in absenta simptomelor de inflamatie (redoarea matinala si durerile), absenta semnelor de inflamatie la examenul fizic si in analiza sangelui, oprirea evolutiei leziunilor articulare, decelabile la radiografie.

Tratament Artrita reumatoida:

Obiectivele tratamentului sunt reducerea simptomelor, inducerea si mentinerea unei remisii de durata, restaurarea si mentinerea unei bune functionari a articulatiilor, prevenirea invaliditatii si a complicatiilor bolii. Tratamentul consta in administrarea de medicamente, masuri fizice si uneori interventii chirugicale. Tratamentul medicamentos combina antiinflamatoarele nesteroidiene, ce reduc simptomele si medicamentele antireumatice, ce incetinesc evolutia bolii. Tratamentul simptomatic consta in administrarea de antiinflamatoare ce reduc durerea si redoarea articulara, dar nu opresc evolutia bolii si nu previn aparitia eventualelor deformari articulare. Antiinflamatoarele sunt utilizate in special la debutul bolii, apoi in mod intermitent. Antiinflamatoarele nesteroidiene clasice – ibuprofen (Advil, Motrin), naproxen si alte antiinflamatoare sunt prescrise pentru reducerea simptomelor. Aspirina (acid acetilsalicilic) este rareori indicata, deoarece este mai putin tolerata de sistemul digestiv.

Efecte adverse – utilizarea prelungita de antiinflamatoare nesteroidiene clasice poate antrena efecte secundare gastrointestinale (arsuri, ulcere, hemoragii digestive), precum si alte efecte adverse (hipertensiune sau insuficienta renala). Prin urmare, acestea sunt utilizate pentru o perioada scurta de timp, in caz de necesitate. Antiinflamatoarele nesteroidiene inhibitoare selective de COX-2  (sau coxib) – celecoxib (Celebrex), etoricoxib, parecoxib, valdecoxib, rofecoxib. Noua generatie de antiinflamatoare, din clasa inhibitorilor selectivi de ciclooxigenaza-2 (COX-2) actioneaza prin inhibarea enzimei Cox-2, implicata in procesul inflamator.  Aceasta clasa de medicamente are aceleasi efecte ca si antiinflamatoarele clasice, dar prezinta avantajul de a fi mai bine tolerate de sistemul digestiv. Utilizarea coxibilor este rezervata pacientilor cu risc crescut de complicatii gastrointestinale si risc scazut de boli cardiovasculare.
Aceste medicamente nu elimina riscul simptomelor gastrointestinale si trebuie luate cu moderatie, la fel ca in cazul antiinflamatoarelor clasice.

Nu exista un tratament care sa vindece artrita reumatoida, dar cu ajutorul unui tratament adecvat, a unor masuri de protejare a articulatiilor si a modificarii stilului de viata, bolnavii pot duce o viata lunga si activa. Corticosteroizii – cortizon, prednison – sunt medicamente eficiente in diminuarea inflamatiei si reducerea durerilor si a redorii articulare. Actiunea lor este rapida, dar de scurta durata. Corticosteroizii pot de asemenea incetini evolutia artritei reumatoide si pot fi luate sub forma de comprimate, sau injectate direct in articulatii. Pentru a evita efectele adverse, va fi prescrisa cea mai mica doza eficienta, pentru o perioada scurta de timp.
Efecte adverse – pe termen lung, corticosteroizii produc efecte adverse importante, in functie de doza luata – osteoporoza, fracturi, hipertensiune arteriala si infectii.

Acetaminofen sau derivatii morfinici – sunt uneori utilizati pentru reducerea durerilor intense
Medicamentele antireumatice actioneaza direct asupra bolii – asupra celulelor imunitare care ataca articulatiile – prevenind sau incetinind leziunile articulare. Aceste medicamente sunt mai benefice daca sunt luate inca de la debutul bolii si pot fi asociate cu antiinflamatoarele sau corticosteroizii. Efectul lor se face simtit dupa cateva saptamani sau chiar luni. Principalele antireumatice sunt: metotrexat (se recomanda luarea suplimentelor de acid folic, pentru reducerea efectelor adverse), hidroxiclorochina, sulfasalazinam, etc. Fiecare din aceste medicamente provoaca efecte secundare specifice. Spre deosebire de medicamentele antireumatice, a caror actiune asupra sistemului imunitar este nespecifica, noua clasa de medicamente – modificatori ai raspunsului biologic – actioneaza direct asupra substantelor considerate responsabile pentru inflamatie si distructia articulara.

Modificatorii raspunsului biologic sunt rezervati pacientilor in cazul carora medicamentele antireumatice sunt insuficiente. Printre efectele adverse ale acestor medicamente, se numara diminuarea raspunsului imunitar impotriva unor infectii.

Primii reprezentanti ai acestei categorii sunt  infliximab, etanercept, adalimumab. In aceasta categorie se gasesc si medicamentele ce reduc efectele cauzate de interleukina-1 (substanta ce contribuie la inflamatie). Toate aceste medicamente se administreaza pe cale injectabila.
In cazurile in care leziunile articulare deterioreaza calitatea vietii pacientilor, interventiile chirugicale pot deveni necesare.
Sinovectomia – consta in indepartarea chirugicala a membranei sinoviale atinsa de artrita. Aceasta interventie poate fi practicata prin chirurgie sau prin injectarea unui produs radioactiv in articulatie. In acest caz, excedentul de membrana sinoviala este distrus de catre produsul radioactiv. Aceste masuri sunt temporare, deoarece dupa un anumit interval de timp membrana sinoviala se va ingrosa din nou, iar procesul inflamator va fi reluat. Inlocuirea articulatiei – articulatia afectata poate fi inlocuita printr-o articulatie artificiala. Proteza poate fi din metal sau plastic. Aceasta interventie reda mobilitatea articulatiei, reducand in acelasi timp durerea si poate corecta eventualele deformari.
Acesta interventie este uneori propusa inainte ca leziunile osoase si articulare sa devina prea importante.

Fizioterapia utilizeaza exercitii fizice adaptate conditiei fizice a indivizilor, astfel incat corpul sa isi pastreze mobilitatea si forta, in ciuda afectiunii. Ergoterapia propune solutii concrete pentru persoanele afectate de poliartrita reumatoida, pentru a putea efectua sarcinile zilnice fara prea mare dificultate. De exemplu, mai multe obiecte si instrumente pot fi utilizate fara a provoca dureri la incheieturi, iar unele posturi permit reducerea durerii si oboselii. Interventia unui fizioterapeut, si in unele cazuri a unui ergoterapeut, contribuie la mentinerea capacitatilor fizice, atat in viata personala cat si in cea profesionala. Adoptarea unor obiceiuri alimentare corecte este vitala pentru mentinerea unei stari bune de sanatate si evitarea excesului ponderal, ce poate agrava simptomele. Aportul de antioxidanti, ce se gasesc in cantitati mari in fructe si legume, este extrem de important. Unele persoane au observat ca alimentatia bogata in grasimi si proteine are tendinta de a accentua durerile.

 

Tratamente naturiste pentru Artrita reumatoida

Articular Protect
Pret: 50 RON
*TVA inclus
 
Balsam impotriva durerilor de cap Leacul Bunicii cu plante BIO Krauter
Pret: 14.98 RON
*TVA inclus
 
Coral Mine 10
Pret: 37 RON
*TVA inclus
 
ArtroHelp Calm
Pret: 39 RON
*TVA inclus
 
Vitamin D3 2000UI (adulti)
Pret: 43 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara