Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Avortul recurent (habitual)

Descriere avortul recurent:

Avortul presupune o intrerupere spontana a sarcinii prin eliminarea fatului din uter inainte de formarea completa a placentei. Avortul spontan inseamna expulzarea unui fat cu greutatea care nu depaseste 500 g la aproximativ 20-22 de saptamani de inceputul sarcinii. Definitia avortului recurent ( avortului habitual) variaza. In mod clasic, prin avort habitul se inteleg sarcinile multiple la aceeasi persoana, sarcini care se sfarsesc prin avort spontan survenit pana in luna a 5-a de sarcina. Totusi o parte a specialistilor considera ca 2 pierderi de sarcina constituie avorturi recurente. In cazul femeilor care au avut doua pierderi de sarcina in antecedente riscul de avort creste la cca. 25%, iar la femeile cu trei pierderi de sarcina in antecedente creste la 33%. Pierderea fatului in primul trimestru de sarcina reprezinta 15-20% din totalul sarcinilor diagnosticate clinic.

Cauze avortul recurent:

Cauze genetice - cercetarile au demonstrat ca in 5% din cazuri avortul spontan repetat survine in urma unei o anomalii genetice mostenite. Translocatia reprezinta anomalie cromozomiala mostenita cel mai des intalnita. Pentru a se evita riscul declansarii avortului, cuplurile care prezinta defecte cromozomiale pot face apel la metoda de fertilizare in vitro. Astfel embrionii selectati pentru implantare pot fi analizati cu ajutorul unui laser de diagnosticare genetica, astfel incat doar embrionii care nu prezinta probleme genetice sa fie selectionati pentru fertilizarea in vitro.

De asemenea 60% din avorturile timpurii pot aparea ca urmare a prezentei unei anomalii cromozomiale aleatorii cauzata de lipsa sau duplicarea unui cromozon.

Varsta - dupa depasirea varstei de 40 de ani, mai mult de o treime din sarcini se termina in avort spontan. Cea mai mare parte a acestor embrioni prezinta un numar anormal de cromozomi.

Anomalii hormonale - pentru ca o sarcina sa fie sanatoasa este nevoie de progesteron, de aceea exista o serie de controverse legate de nivelul scazut de progesteron care poate declansa un avort spontan. In mod obisnuit, aceste anomalii sunt tratate prin inducerea ovulatiei, suplimentarea cu progesteron sau cu ajutorul injectiilor cu gonadotropina corionica.

Anomalii metabolice -diabetul  zaharat gresit controlat  creste riscul de avort spontan. Femeile care prezinta o rezistenta la insulina, de exemplu femeile obeze si cea mai mare parte a femeilor care prezinta sindromul ovarelor polichistice (SOPC), de asemenea, prezinta rate mai mari de avort spontan. Nu sau efectuat inca studii suficiente care sa determine daca medicamentatia ofera un ajutor real in aceasta situatie.

Anomalii ale uterului - anomaliile congenitale uterine precum: sept uterin, uter dublu, uter nedezvoltat, fibrom uterin pot conduce la aparitia avortului recurent. O parte a acestor anomalii se pot trata chirurgical.

Anticorpii anticardiolipinici - femeile care sunt afectate de sindromul antifosfolipidic au un rata de 3-15% de avort recurent. Pentru a se imbunatati rezultatele se recomanda administrarea de aspirina si heparina.

Factorul masculin - integritatea anormala din ADN-ul spermei poate afecta dezvoltarea normala a embrionului si, in unele cazuri, mari riscul de avort spontan. Pana acum, aceste date sunt inca in stadiul preliminar, astfel incat si nu se stie cu exactitate cat de des defectele spermei contribuie la avort spontan recurent.

Diagnostic avort recurent:

Diagnosticarea avortului recurent se face pe baza discutiei dintre medic si pacienta.In urma acestei discutii se  va releva datele generale cu privire la sarcina, la numarul de sarcini pierdute, identificandu-se factorii de risc precum: varsta, antecedentele obstetricale semnificative (avorturi repetate, nasteri premature, feti malformati), patologie generala cu risc (HTA, diabet zaharat etc), tratament pentru infertilitate, conditii socio-economice precare.

Pentru stabilirea exacta a cauzei care condus la avortarea fatului se fac urmatoarele analize, unele chiar inaintea conceptiei:

a) analizele uzuale de sange: creatinina, hemoleucograma, glicemie, uree, TGO, TGp, VSH;
b) analize speciale: serologie pentru TORCH, serologie pentru Listeria, AgHBs, VDRL/RBW, HIV, hemoglobina glicozilata si test de toleranta la glucoza, anticorpi antifosfolipidici, dozari hormonale (FSH, LH, TSH, testosteron, prolactina in ziua 3 a ciclului menstrual si progesteron in ziua 21 a ciclului menstrual), screening pentru trombofilie (Antitrombina III, factor XII, proteina C si S), examen de secretie vaginala si antigen Chlamidia Trachomatis, examen sumar de urina si urocultura, cariotip la ambii parteneri, cariotip la produsul de conceptie, ecografie transvaginala, histerosalpingografie, chiuretaj biopsic, consult endocrinologic, reumatologic, diabet si boli de nutritie, boli interne, consult genetic.

Tratament avort recurent:

Daca in urma discutiei cu medicul si a analizelor s-a reusit stabilirea cauzelor care au condus la declansarea avortului recurent, atunci se poate stabili si tratamentul adecvat. La pacientele cu avort habitual de cauze necunoscute, sansele ca urmatoarea sarcina sa se incheie cu succes si fara tratament sunt de pana in 60%. In unele cazuri, de exemplu cel al anomaliilor cromozomiale, nu se cunoaste pana in acest moment un tratament. In acest caz, consultul genetic prenatal este esential.

Deosebit de importanta este urmarirea atenta a sarcinii la femeile cu istoric de avort habitual. Chiar daca se ia un tratament adecvat, exista in continuare riscul avortului, deoarece fiecare sarcina implica riscuri.

 

Tratamente naturiste pentru Avortul recurent

Tampoane absorbante pentru zi cu oxigen activ si ioni negativi
Pret: 16 RON
*TVA inclus
 
Tampoane absorbante pentru noapte cu oxigen activ si ioni negativi
Pret: 16 RON
*TVA inclus
 
Tampoane absorbante tanga pantyliner cu oxigen activ si ioni negativi
Pret: 25.6 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara