Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Boala veno-ocluziva pulmonara

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Boala veno-ocluziva pulmonara

Descriere boala veno-ocluziva pulmonara:

Boala veno-ocluziva pulmonara reprezinta cauza mai putin frecventa ale hipertensiunii pulmonare.Chiar daca medicina a evoluat foarte mult in ultimii 20 de ani, hipertensiunea pulmonara arteriala ramane o boala incurabila care determina morbiditate si mortalitate semnificativa. Boala veno-ocluziva numara aproximativ 10% din cauzele care ar fi clasificate altfel drept idiopatice.

In trecut, boala avea diferiti termeni medicali: scleroza venoasa, boala obstructiva a venelor pulmonare, forma venoasa a hipertensiunii pulmonare primare. Boala reprezinta o entitate clinicopatologica definita prin ocluzia sau colabarea venelor pulmonare si a venulelor prin tesut fibros sau bogat in colagen conducand la manifestari clinice care sunt similare cu hipertensiunea arteriala pulmonara. Pacienti care sufera de aceasta boala, se prezinta cu simptome nespecifice cum este dispneea la efort si letargie, presupusa secundara imposibilitatii de a creste adecvat debitul cardiac la efort. Multe cazuri se prezinta la medic dupa ce au avut o infectie respiratorie si progreseaza in ciuda tratamentului cu antibiotic. Tusea cronica, productiva sau neproductiva sunt simptomele prezente la unii indivizi. Pe masura ce hipertensiunea pulmonara devine mai severa, cianoza, durerea toracica, durerea in cadranul abdominal superior drept secundara congestiei hepatice si sincopa de efort pot fi remarcate. Hemoptiziile apar mai rar, insa pot fi masive si amenintatoare de viata.

Cauzele bolii veno-ocluziva pulmonara:

Cauzele bolii veno-ocluzive pot fi de mai multe feluri: mediate imun, infectioase, genetice, toxice, iradieri sau chiar din cauza tulburarilor de coagulare a sangelui.

Mediate imun:
De obicei sunt leziuni autoimune idiopatice ale venulelor sau leziuni mediate imun ale venulelor legate de viroze sau alti agenti din mediu propuse drept mechanism pentru dezvoltarea bolii. S-au raportat cazuri de boala la pacienti care sufera de afectiuni autoimmune. Hipertensiunea pulmonara apare in cadrul a mai multor boli mixte a tesutului conjunctiv, sclerodermei, sindromului crest.

Infectioase:
Pana in prezent au fost raportate diferite infectii care sunt asociate cu boala veno-ocluziva pulmonara. Cuprind infectii cu virusuri precum cytomegalovirus, Epstein-Barr, variola si HIV.

Genetice:
Putine cazuri au fost raportate la gemeni, cu varsta similara de debut, care indica o predispozitie genetica sau expunere comuna la factori de mediu.

Toxice:
Boala a fost raportata, dupa administrarea unor agenti chimioterapici diferiti: bleomicina, mitomicina si carmustina, similar cu boala venoocluziva hepatica. Expuneri chimice au fost legate de dezvoltarea bolii: produsele de curatare, pulberi care contin siliciu, soda. Boala apare mai des la pacientii care au suferit transplant de maduva osoasa fata de populatia generala.

Iradierea:
O cauza importanta de leziune vasculara este iradierea. Prezenta statusului protrombotic in neoplasme, mai ales in adenocarcinoame simultan cu expunerea la agenti chimioterapeutici si radioterapie face dificila stabilirea unei relatii cauza-efect intre neoplazie si boala venoocluziva pulmonara.

Tulburarile de coagulare: Persoanele care sufera de boala veno-ocluziva pulmonara si folosesc contraceptivele orale au un risc ridicat de a produce tulburari de coagulare a sangelui.  Ingrosarea excentrica intimala este observata in venele septelor lobulare si venule si rar in venele mari. In plus, dilatarea este observata si in limfatice. Leziunile arteriale plexiforme vazute in hipertensiunea pulmonara idiopatica sau primara sunt absente, chiar daca poate apare o ingrosare arterial medial. In acest moment, capilarele alveolare devin dilatate si angorjate. Recanalizarea venelor poate apare in timp.

Simptomele bolii veno-ocluziva pulmonara:

Cele mai cunoscute imptome de debut sunt dispnea de efort, oboseala si tusea. Uneori o infectie a tractului respirator poate fi identificabila precedand diagnosticul. Tusea cronica productiva sau neproductiva este prezenta, doar la unii indivizi. In stadiile avansate ale bolii, pot fi remarcate simptomele atribuibile insuficientei ventriculare drepte, incluzind durere de piept la efort, ameteala la efort, presiunea abdominala si sensibilitate secundara congestiei hepatice si sincopa de efort.

Diagnosticul bolii veno-ocluziva pulmonara:

Boala se poate diagnosticata definitiv prin biopsie pulmonara chirurgicala. Procedura confirma suspiciunea clinica de boala veno-ocluziva pulmonara. Prognosticul este unul rezervat, deoarece marea majoritate a pacientilor mor dupa maxim 2 ani de la diagnostic. Este o conditie rara trial-urile randomizate terapeutice care nu au fost efectuate inca iar gradul fiecarui tratament asupra evolutiei bolii este neclar. O posibila exceptie  este la transplantul pulmonar. Majoritatea medicilor considera  ca tratamentele actuale sunt  fara impact major asupra bolii. Boala va ramine un sindrom rar si neinteles care prezinta un mecanism final comun multor factori de risc. Sunt necesare studii viitoare pentru a defini mai precis factorii de risc pentru aceasta conditie si a determina terapia optima.

Tratamentul bolii veno-ocluziva pulmonare

Rolul medicatiei imunosupresive in tratamentul bolii ramane nedefinit dar acesti agenti ajuta doar o parte din pacient, mai ales cei cu elemente autoimmune. S-a utilizat corticoterapia dupa radiografia toracica si oxigenoterapie, desi nu modifica evolutia bolii pacientul prezinta ameliorare simptomatica.  Cele mai multe interventii implica tratament antitrombotic cu agenti precum heparina, agenti trombolitici precum factorul activator al plasminogenului tisular recombinant, concentratul de antitrombina III la pacientii cu deficient de antitrombina III documentata sau defibrotide. Nici una dintre aceste terapii nu are vreun efect important in tratamentul bolii.

Cea mai sigura optiune terapeutica este transplantul pulmonar. Este capabil de a prelungi si ameliora semnificativ viata pacientilor cu boala veno-ocluziva. S-au folosit ambele proceduri de transplant unic sau dublu. Recurenta dupa transplantul cord-plamin a fost raportata doar la un pacient.

 

Tratamente naturiste pentru Boala veno-ocluziva pulmonara

Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Pret: 765 RON
*TVA inclus
 
Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara