Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Deshidratare

Descriere Deshidratare:

Deshidratarea reprezinta o stare de echilibru lichidian negativ care poate fi provocat de diverse entitati patologice. Bolile diareice sunt cele mai intalnite etiologii. Singura cauza de mortalitate la nou nascuti si la copii este deshidratarea secundara provocata de boli diareice. Principalele cauze care provoaca deshidratarea sunt: consumul scazut de lichide, diureza excesiva, cresterea pierderii insensibile de fluide sau o combinatie a celor de mai sus provoaca depletia volumului intravascular. Alte cauze comune care ajuta la dezvoltarea deshidratarii sunt gastroenteritele, cetoacidoza diabetica, bolile febrile, arsurile, diabetul insipid.

Simptome Deshidratare:

Principalele simptome care le provoaca deshidratarea sunt de: uscarea membranelor mucoase, sete vie, depresarea fontanelelor, diminuarea turgorului pielii, lipsa lacrimilor, ochi incercanati, afundati in orbite, tahicardie, tahipnee. Complicatiile implica soc ireversibil, tromboza venoasa sagitala, convulsii si insuficienta renala.

Deshidratarea care se dezvolta la copii este provocata de raportului suprafata tegumentara/dimensiune crescut, a imaturitatii renale si a perspiratiei insensibile marita. Pacientii cu deshidratare minim-moderata trebuie incurajati sa tina in continuare dieta speciala conform varstei, prescrisa de un medic specialist. Este necesar ca bolnavul sa utilizeze solutiile de rehidratare orala. Deshidratarea severa implica rehidratare intravenoasa.

Tipuri de Deshidratare: 

deshidratare hiponatremica - <130 mEq/l, deshidratare izonatremica - 130-150 mEq/l, deshidratare hipernatremica - >150 mEg/l.

Cel mai cunoscut tip de deshidratare este deshidratarea izonatremica. In schimb, deshidratarea hiponatremica si hipernatremica implica fiecare 5-10% din cazuri. Variatiile sodiului seric ne demonstreaza compozitia fluidelor pierdute.

Deshidratarea izonatremica-izotonica se dezvolta in momentul in care eliminarea de fluide este similara in concentratia de sodiu a sangelui. Sodiul si pierderile de apa sunt de aceiasi magnitudine in fluidele extra si intravasculare. Deshidratarea hiponatremica-hipotonica apare atunci cand pierderea de fluide are in compozitie mai mult sodiu decat sange. Deshidratarea hipernatremica-hipertonica intervine atunci cand fluidul pierdut contine mai putin sodiu fata de singe. Se pierde mai mult sodiu decat apa.

Efectele neurologice ale deshidratarii hipo si hipernatremice pot provoca complicatii neurologice. Daca nu este tratata la timp, hiponatremia severa provoaca convulsii, in timp ce corectia rapida a hiponatremiei cronice este asemanata cu mieloliza pontina centrala. In timpul rehidratarii rapide din hipernatremie activitatea osmotica marita a neuronilor provoaca un influx crescut de apa cu edem celular cerebral.
Efectele deshidratarii asupra potasiului si rezervei alcaline. Potasiul se mobilizeaza intre compartimentele fluidice extra si intracelulare mai incet decat apa libera. Nivelul de potasiu seric nu reflecta nivelul de potasiu intracelular. Desi deficitul de potasiu este prezent la toti pacientii cu depletie de volum nu este semnificativ clinic.

Cauze Deshidratare:

Gastroenterita este cea mai intalnita cauza de deshidratare.

Principalele simptome sunt de diaree si varsatura: stomatita poate fi severa si limita aportul oral, cetoacidoza diabetica provoaca deshidratare prin diureza osmotica si catabolism excesiv, bolile febrile pot dezvolta marirea pierderilor insensibile de apa si afecteaza apetitul, faringita poate diminua aportul oral.

Cauze care pot provoca moartea pacientului: gastroenterita, acidoza diabetica, arsurile, hiperplazia adrenala congenitala, obstructia digestiva asociata cu aport deficient si emeza, atac cerebral, fibroza chistica cu pierderi excesive de sodiu si clor prin transpiratie, diabet insipid-diureza excesiva sau urina diluata determina pierderea apei si deshidratare hipernatremica, tireotoxicoza prezinta scadere ponderala si diaree in ciuda apetitului crescut.


 

Tratamente naturiste pentru Deshidratare

Apa saracita in deuteriu - Qlarivia
Pret: 15.63 RON
*TVA inclus
 
Noni Esential
Pret: 340 RON
*TVA inclus
 
Vitamina C Plus Flavonoid
Pret: 40 RON
*TVA inclus
 
Vitamina C (copii)
Pret: 52.5 RON
*TVA inclus
 
Pret: 59.18 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara