Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Stemulin

Stemulin

Durerea regionala

Descriere durerea regionala:

O consecinta a traumatismelor sau a evenimentelor vasculare (infarct miocardic, accident vascular cerebral) este aparitia unei afectiuni caracterizate de durere regionala si tulburari senzitive (instabilitate vasomotorie, modificari cutanate si osteoporoza patata). Acest sindrom are o frecventa relativ mare in randul populatiei. Patologia durerii regionale este una necunoscuta. Durerea regionala constituie un complex simptomatic variabil, care este determinat probabil de multiple cauze prin diferite mecanisme fiziopatologice. Modificari regionarile somatosenzitive periferice si centrale, autonome si motorii si interactiunea patologica a sistemelor simpatic si aferent sunt descrise drept mecanisme de baza.
Conditia poate debuta la orice varsta, dar media pacientilor este de 42 de ani. Afecteaza barbatii si femeile, dar este de 3 ori mai frecventa in randul femei.

Patogenie durerea regionala:

Exista citeva ipoteze fata de mecanismul durerii mediate simpatic si descriu componente periferice si centrale. S-a demonstrat pierderea timpurie a activitatii vasoconstrictoare periferice-disfunctie autonoma derivata din sistemul nervos central. Cauza anomaliilor vadculare este necunoscuta. Vechiul concept al raspunsului inflamator periferic regional exagerat este sustinut de noi date indicind acumularea imunoglobulinei G regional.
Studiile electronice ale biopsiilor muschilor scheletici arata reducerea activitatii enzimatice mitocondriale, veziculizarea mitocondriilor, dezintegrarea miofibrilelor, depozite anormale de lipofuscina, tumefiere a straturilor encoteliale si ingrosarea membranei bazale-semne ale stressului oxidativ. Consumul de oxigen este redus in membrele afectate de sindromul de durere regionala si s-a descris reducerea durerii dupa administrarea de avasodilatatoare orale.
Dupa o leziune partiala de nerv, activarea excesiva antidromica a fibrelor C neafectate si eliberarea de neuropeptid conduc la vasodilatatie activa in teritoriul inervat de nervul afectat.

Sindromul de durere regionala este impartit in doua tipuri in functie de prezenta leziunii nervoase dupa injurie:
-tipul I cunoscut drept distrofia simpatica reflexa, atrofia Sudeck, distrofia neurovasculara reflexa, fara leziuni evidente ale nervilor
-tipul II sau cauzalgia cu distrugere nervoasa.

Factori de risc si cauzele durerii regionale:

Diferite injurii pot conduce la sindrom regional dureros:
-trauma-dislocari, fracturi, chirurgie, arsuri, striviri
-afectiuni neurologice-atac cerebral, tumora, siringomelie
-infectii herpes zoster
-infarct miocardic, afectiuni musculoscheletice
-neoplazie, cauze spontane/idiopatice.

Semnele si simptomele durerii regionale:

Factori declansatori – variabili: expunere la frig, efort fizic repetat, pozitii incomode prelungite, anumite conditii patologice de statica sau boli scheletale concomitente. 

Clinic, se caracterizeaza prin: durere, senzatie de redoare si puncte sensibile (dureroase) la palparea tesutului moale (tender si trigger points).

Durerea apare mai ales in repaus, noaptea si cedeaza la miscare. Dimineata bolnavul se trezeste cu senzatia de redoare care se amelioreaza prin miscari usoare.

Durerea nu este intensa, mai mult o senzatie de arsura, de apasare, de umflare si poate fi redusa prin presiuni in anumite zone prin manevre specifice.

Incidenta este mai mare in randul tinerilor si a persoanelor de varsta medie, boala afectand in special femeile.

Diagnostic durere regionala:

Diagnosticul diferential se face cu urmatoarele afectiuni: tendonite, capsulite adezive, neurita brahiala, plexopatia brahiala neoplazica, sindrom postpolio, plexopatie indusa de radioatii, sindrom de durere cronica, sindrom compartimental, neuropatie diabetica, neuropatie ischemica monomelica, spasticitate, stenoza spinala si claudicatie neurologica.

Studii imagistice:

Radiografia poate arata demineralizare in pete periarticulara la 3-6 saptamini de la debut. Extinderea osteoporozei este mai extinsa decit prin imobilizare.
Masurarea temperaturii pielii-simpla dar importanta. Se efectueaza prin perceptie tactila, termometre de suprafata si termometre infrarosii. Fazele vasculare in sindromul de durere regionala cuprind pe cea hiperemica-cresterea temperaturii pielii la debutul bolii si cea de membru rece-scaderea temperaturii tardiv in evolutia bolii. Termografia este un test care demonstreaza diferentele de tenperatura a pielii cantitativ.
Testarea functiei sudomotorii: testul transpiratiei-evalueaza raspunsul simpatic al pielii prin reflexul sudomotor, reflexul sudomotor axonal cantitativ, testarea chimica a transpiratiei.

Studii electrodiagnostice:

Rezultatele electromiografiei si a conducerii nervoase sunt in limite normale. Testarea cantitativa senzoriala evalueaza perceptia durerii. Foloseste stimuli precisi, reproductibili permitind comparatia dintre zonele simptomatice cu cele asimptomatice, fata de sex si virsta si modificari in timpul tratamentului.

Imagistica laser Doppler este un test imediat, noninvaziv si nedureros pentru studiul functiei autonome segmentale. Stimuli precum presiunea rece si inspiratia sunt folositi pentru a cuantifica reflexele vasoconstrictoare ale pielii.

Tratament durere regionala :

Terapia fizica in asociere cu cea ocupationala joaca un rol important in reinstaurarea functionalitatii. Se doreste cresterea rezistentei si flexibilitatii gradat. Acesti pacienti prezinta concomitent durere miofasciala care poate fi tratata prin tehnici de relaxare miofasciala si masaj.

Spitalizarea nu este de obicei necesara pentru pacientii cu sindrom de durere regionala, dar depinde de invazivitatea tratamentului pentru controlul durerii si severitatea cazului. Uneori o scurta perioada de spitalizare este necesara pentru persoanele care necesita blocuri nervoase continue. Acesti pacienti pot prezenta si alte conditii ortopedice controlabile prin chirurgie. Pacientul afectat acuza durere regionala, tremor si slabiciune musculara, modificari trofice si de coloratie ale pielii segmentului afectat, tulburari ale miscarii membrului, depresie, anxietate, edem cronic, infectii recurente ale membrului, hipoestezii. 20-70% dintre pacientii cu hemiplegie vor suferi de acest sindrom.

Strategiile terapeutice includ ameliorarea farmacologica a durerii, interventii simpatolitice si reabilitare.
Evolutia pacientilor poate fi buna daca se incepe tratamentul precoce, ideal in primele 3 luni de la debut. Daca tratamentul este intirziat conditia se extinde rapid la intreg membrul iar modificarile in oase, piele si nervi devin ireversibile. Membrul poate suferi atrofie musculara, diminuarea functionalitatii si amputatie.

Pentru pacientii care nu pot fi tratati prin blocada neurala se practica analgezia narcotica, chiar daca durerile neuropate pot fi foarte rezistente la analgezicele standard. Toate tratamentele trebuie sa urmareasca reinstaurarea functionalitatii. Folosirea de medicamente, blocuri simpatice si psihoterapiei ajuta la controlul durerii. Este importanta interventia medicala timpurie pentru succesul acesteia. Durata dintre debutul tratamentului si ameliorarea clinica variaza de la citeva zile pina la citiva ani.

 

Tratamente naturiste pentru Durerea regionala

Stemulin
Pret: 182 RON
*TVA inclus
 
Antioxidant G3
Pret: 280 RON
*TVA inclus
 
Pachet Aparat Zapper Profesional + Silver Pulser
Pret: 4500 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara