Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Ectima

Descrierea ectimei:

Ectima este o inflamatie ulcerativa a pielii provocata de streptococi beta-hemolitici de grup A. Datorita faptului  ca ectima se extinde la nivelul pielii se refera la o forma mai profunda a afectiunii impetigo. In cazuri rare ectima provoaca simptome sistemice sau poate conduce la bacteriemie. Laceratiile sunt dureroase si pot prezenta limfadenopatie asociata. Se pot dezvolta limfangita secundara si celulita . Ectima se vindeca cu cicatrice. Rata glomerulonefritei poststreptococice este de 1%.
Este caracterizata de o vezicula sau pustula inflamata care cu timpul devine o ulceratie dermica care formaza la suprafata o crusta. Ranile sunt de 0. 5-3 cm in diametru si apar pe membrele inferioare la copii, diabetici si virstnicii neglijati. Ectima se vindeca greu si lasa cicatrice.

Tratamentul ectimei depinde de progresia leziunii. Este foarte importanta in cazul ectimei igiena. Se recomanda utilizareai sapunurilor bactericide, iar dupa indepartarea crustei si se aplica unguente antimicrobiene. Laceratiile mai extinse necesita un tratament cu antibiotice orale pe parcursul citorva saptamini. In aceste cazuri este recomandata administrarea penicilinei. Laceratia poate necesita o debridarea chirurgicala a crustei.

In cazuri rare ectima produce si simptome sistemice. Complicatiile invazive ale infectiilor streptococice dermice includ celulita, erizipelul, gangrena, limfangita, limfadenita supurativa si bacteriemia. Complicatiile nesupurative ale infectiilor streptococice ale pielii cuprind glomerulonefrita scarlatina. Admistrarea unui tratament prompt pe baza de antibiotice nu pare a reduce rata de glomerulonefrita poststreptococica. Vindecarea laceratiilor produse de ectima  necesita un timp indelungat de vindecare, neraspunzand unui tratament cu antibiotice pentru citeva saptamini. Prognosticul este favorabil.

Patogenia si cauza ectimei:

Ectima are acelas debut cu impetigo superficial. Streptococii betahemolitici de grup A pot declansa leziunea sau pot infecta secundar leziunile existente. Alterarea tisulara preexistenta (excoriatii, muscaturi de insecte, dermatita), status imunocompromis (diabet, neutropenie) determina o sensibilitate deosebita la dezvoltarea ectimei. Sporirea numarului de streptococilor este sporita de o igiena proasta si de scarpinat.
Ectima poate fi observata pe zone cu leziuni tisulare preexistente si status imunocompromis.

Factorii importanti care au un aport sporit a dezvoltarea piodeemitei streptococice sau a ectimei cuprind:
-temperatura ridicata si umiditatea
-conditii promiscue de viata
-igiena deficitara.
Impetigo netratat dezvolta eticma cel mai frecvent  in cazul pacientilor  cu igiena deficitara.

Semne si simptome eticma:

Ectima se dezvolta cu precadere la copii si la  virstnici. Zonele cele mai afectate sunt membrele inferioare la copii, diabetici, batrini neglijati. Intial are infatisarea unei vezicula sau pustula pe o zona inflamata a pielii care devine profunda in derm cu ulceratie si crustificare. Crusta este gri-galbena, groasa si dura fata de crusta din impetigo. In momentul indepartarii crustei se observa o ulceratie. Ulcerul dermic profund are margini ridicate si indurate.
Laceratiile provocate deectimei pot ramine fixe in dimensiune sau se pot largi progresiv la 0. 5-3 cm. Ectima se vindeca lent lasand cicatrice. Limfadenopatia regionala este frecventa chiar si in leziunile solitare.

Ectima rar produce simptome sistemice. Complicatiile invazive ale infectiilor streptococice dermice includ celulita, erizipelul, gangrena, limfangita, limfadenita supurativa si bacteriemia. Complicatiile nesupurative ale infectiilor streptococice ale pielii cuprind glomerulonefrita scarlatina. Antibioterapia prompta nu pare a reduce rata de glomerulonefrita poststreptococica.
Dintre posibilele consecinte ale piodermitei secundare netratate cu Staphylococcus aureus fac parte celulita, limfangita, bacteriemia, ostemielita, endocardita infectioasa acuta. Unele tulpini de S. aureus produc exotoxine care pot conduce la sindromul pielii oparite si sindromul socului toxic.
Complicatiile nesupurative ale infectiilor streptococice ale pielii cuprind glomerulonefrita si scarlatina. Antibioterapia prompta nu pare a reduce rata de glomerulonefrita poststreptococica. Leziunile de ectima se vindeca greu si nu raspund la antibiotice pentru citeva saptamini.

Diagnostic ectima:

Studii de laborator:
-coloratia Gram si cultura prelevatului din leziune arata coci gram-pozitivi care reprezinta streptococi beta-hemolitici de grup A cu sau fara stafilococi aurii.
Examenul histologic arata o distrugere dermica si inflamatii la nivelul pielii. Apare un infiltrat granulomatos perivascular superficial si profund alaturi de edem endotelial. Suprafata ulcerului ectimei dezvolta o crusta groasa.

Diagnosticul diferential se face cu urmatoarele afectiuni: ectima gangrenosum, muscaturile de insecte, papuloza limfomatoida, tubeculidele papulonecrotice, pioderma gangrenosum, sporotrichoza, difteria cutanata.

Tratament ectima:

Tratamentul medical depinde de progresia leziunii. Igiena este foarte importanta. Se rocomanda folosirea de sapunuri bactericide si schimbarea cat mai deasa a asternuturilor si a hainelor. Inlaturarea crustei prin inmuiere si comprese moi si aplicarea de unguente antibiotice zilnic.
Se indica terapia topica cu mucirocin unguent pentru ectima localizata. Laceraciile de marimi mai mari necesita antibiotice orale. Durata trataemntului variaza deoarece ectima poate necesita citeva saptamini de terapie pentru a se rezolva complet. Penicilina este adecvata pentru a trata ectima.
Antistafilococicele orale : dicloxacilina, cefalexin, eritromicina, clindamicina au fost utilizate pentru a acoperi posibilele infectii secundare cu streptococi. Se indica antibioterapie sistemica daca leziunile sunt extinse.

 

Tratamente naturiste pentru Ectima

Zeolit Pudra Dermatologica
Pret: 160 RON
*TVA inclus
 
asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Zeolit Detoxamin Pudra pentru Piele
Pret: 86.4 RON
*TVA inclus
 
Zeolit Protect Pulbere
Pret: 220 RON
*TVA inclus
 
BioHarmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara