Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Endocardita infectioasa

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Zeolit detoxifiant pudra 350g

Zeolit

Endocardita infectioasa

Descrierea endocarditei  infectioase

Aceasta infectie a endocardului si valvulelor cardiace este cauzata de infectii cu bacterii (streptococi, stafilococi, germeni Gram negativi) sau cu ciuperci (candida albicans), care apartin uneori florei obisnuite a mucoaselor organismului. In doua treimi din cazuri, endocardita survine la subiectii care sufera de afectare a valvulelor cardiace (stenoza sau insuficienta aortica, insuficienta mitrala), de o cardiopatie congenitala sau purtatori ai unei proteze valvulare; intr-un numar de cazuri, ea este consecutiva unui gest cu risc infectios tratamente dentare, interventie chirurgicala). Endocardita este deosebit de frecventa la toxicomanii care utilizeaza droguri injectabile pe cale intravenoasa.

Diagnosticul endocarditei infectioase

Pentru diagnosticul endocarditei infectioase, au fost propuse o serie de criterii clinice care depind de rezultatele hemoculturii si ecocardiografiei. Existenta unei stari febrile de durata sau prezenta unui suflu la un pacient consumator de droguri injectabile sau protezat valvular, trebuie sa ridice suspiciunea de endocardita infectioasa. Diagnosticul de endocardita trebuie confirmat prin prezenta hemoculturilor pozitive si/sau a semnelor ecocardiografice sugestive, altfel ne vom orienta catre o alta cauza generatoare de febra.

Pentru a stabili diagnosticul precis, trebuiesc respectate criteriile impuse la nivel international astfel: doua criterii majore sau un criteriu major si trei criterii minore sau cinci criterii minore.
1. Criterii majore de diagnostic a endocarditei infectioase: hemoculturi pozitive din doua probe distincte; lezarea endocardului demonstrata prin ecocardiografie.
2. Criterii minore de diagnostic: leziune valvulara sau consum de droguri injectabile, febra, mai mare de 38 grade Celsius, emboli arteriali majori; glomeruronefrita, noduli Osler, factor reumatorid; hemoculturi pozitive (in alte conditii decat semnalate i cazul criteriilor majore de diagnostic); semne ecografice (altele decat cele  categorisite in cazul criteriilor majore de diagnostic).

Simptomele si semnele endocarditei infectioase

Debutul este aproape totdeauna insidios si se caracterizeaza prin febra neregulata, astenie, paloare, anorexie si transpiratii - semne care apar la un vechi valvular. Semnul revelator este febra - care persista un timp indelungat - saptamani si chiar luni - pana ce diagnosticul se precizeaza.

Simptomele care apar in acesta perioada includ :

- simptome cardiace: semnele leziunii valvulare pe care s-a grefat boala; uneori, semne de atingere miocardica (galop, tulburari de ritm) sau coronariana (crize de angor sau infarct miocardic), hipotensiune arteriala si agravare sau instalarea insuficientei cardiace;

- simptome generale toxiinfectioase: febra neregulata marcata de frisoane si transpiratii, astenie marcata, anorexie cu pierdere in greutate, prezenta unei spline moderat marite si dureroase, dureri musculare si articulare;

- eruptii cutanate si alte simptome: paliditate de un galben-murdar, petesii, eruptii hemoragice pe membre, nodozitati mici si dureroase rosii-violacee care apar in pulpa degetelor (noduli Osler), hipocratism digital;

- simptome de embolie in arterele membrelor (durere, paloare, hipotermie si disparitia pulsului), în arterele cerebrale (hemiplegie), în artera pulmonara (infarct pulmonar) etc.;

- simptome renale constand in embolii renale (coli violente si hematurie) sau leziuni de glomerulonefrita (hematurie, albuminurie etc.).

Tratamentul endocardita infectioase

 Tratamentul medical necesita o asociere de antibiotice in doze puternice, active pe germenele izolat prin hemocultura si prescrise pentru 4 pana la 5 saptamani pentru a evita recidivele. Administrarea se face pe cale intravenoasa. Tratamentul chirurgical (inlocuirea valvulei afectate printr-o proteza sau remedierea ei) este indicat daca se constituie sau se agraveaza rapid o insuficienta cardiaca sau daca exista o scapare valvulara importanta, tratamentul medicamentos fiind insuficient in acest caz.

Prevenire - Prevenirea endocarditei infectioase consta dintr-o antibioterapie practicata atunci cand un subiect afectat de o cardiopatie (reumatismaIa, congenitala etc.) este supus unui gest numit "de risc": extractii si devitalizari dentare, adenoidectomie (ablatia chirurgicala a vegetatiilor), chirurgia si endoscopia bronsica, urologica, ginecologica, digestiva.

Examenele de laborator ale endocarditei infectioase

Bolnavul sufera de anemie normocroma normocitara. Se constata cresterea numarului leucocitelor, iar in urina vom decela urme de proteine si sange.  VSH-ul este crescut in peste 90% din cazurile de endocardita. Mai mult de jumatate dintre bolnavi prezinta factor reumatoid pozitiv. Complementul seric este scazut , sistemul complement este implicat in distrugerea bacteriilor si se constata prezenta complexelor imune circulante.

Caracteristic endocarditei: prezenta bacteriilor (bacteriemie) sau fungilor in sange , cu pozitivarea hemoculturilor in peste 90% din cazuri.

Ecocardiografia este utila in stabilirea diagnosticului, deoarece permite aprecierea leziunilor valvulare si murale ale cordului, precum si existenta vegetatiilor, localizarea si marimea acestora.

Evolutia si prognosticul endocarditei infectioase

Un tratament bazat pe antibiotice va conduce la diminuarea febrei dupa 7 zile de terapie. Repetarea hemoculturilor va arata negativarea acestora dupa cateva zile de tratament. Administrarea de antibiotice poate cauza ,,febra medicamentoasa’’ si rash cutanat. Eruptiile cutanate se pot combate prin administrarea de antihistaminice. Nu se vor utiliza anticoagulante pentru incercarea de a preveni emboliile generate de fragmente desprinse din vegetatii, dotorita riscului de hemoragie.

Recaderile pot fi detectate prin repetarea hemoculturilor, cand  reapar manifestari clinice sugestive.  

Exista o serie de factori care orienteaza catre un prognostic nefavorabil al bolii:  infectie alta decat cea streptococica, - afectarea valvei aortice, instalarea insuficientei cardiace, infectia aparuta pe o proteza valvulara, varsta inaintata a pacientului sau abcesele localizate la nivelul inelului valvular sau la nivelul miocardului.

Rata de vindecare este mai mare de 90%,  iar decesele se datoreaza de obicei insuficientei cardiace, embolismului pulmonar sau insuficientei renale. Endocardita determinata de fungi si cea cu vegetatii mari, au un prognostic  rezervat. Pentru pacientii cu leziuni valvulare preexistente se recomanda un regim profilactic, inainte de a fi supusi unor manevre medicale ce pot determina bacteriemie. Se va utiliza profilaxia in cazul existentei unor afectiuni valvulare sau congenitale, proteze intracardiace sau in cazul unor episoade anterioare de endocardita. Se recomanda o igiena bucala riguroasa la cei cu proteze valvulare sau la cei cu leziuni predispozante pentru endocardita. Acesti pacienti vor beneficia de profilaxie cu 3 g de Amoxixilina , cu administrare orala inainte de o interventie stomatologica si 1,5 g dupa interventia stomatologica. Pacientii cu catetere intracardiace sau cei cu pacemakeri amplasati transvenos, nu necesita profilaxie pentru endocardita.

 

Tratamente naturiste pentru Endocardita infectioasa

Zeolit
Pret: 120 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara