Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Arginina


Entorsa cervicala

Descrierea entorsei cervicale :

Entorsa cervicala este o leziune frecventa in accidentele rutiere sau in trauma prin cadere. Entorsa reprezinta o leziune ligamentara, iar diagnosticul de entorsa cervicala implica lezarea ligamentelor si a structurilor capsulare care conecteaza fetele articulare cervicale si vertebrele. O entorsa cervicala este dificil de diferentiat de o intindere cervicala musculara, iar cele doua leziuni apar frecvent simultan. Leziunile cervicale apar la 15% dintre fotbalisti, mai frecvent la cei din linia defensiva. Accidentele din sport sunt pe locul al doilea dupa cele rutiere drept cauza a entorsei cervicale.

Toti pacientii implicati in accidente rutiere primesc guler cervical anterior transportului la spital.

Mecanismul accelerarii si decelerarii :

La momentul impactului vehicolul accelereaza inainte brusc, la peste 100 de m trunchiul pacientului si umerii urmeaza directia indusa de o acceleratie similara a scaunului masinii. Capul pacientului, asupra caruia nu actioneaza nici o forta ramine static in spatiu. Rezulta extensia fortata a gitului, pe masura ce umerii au o directie anterioara inaintea capului. Cu aceasta extensie inertia capului este depasita si acesta accelereaza inainte. Astfel gitul creste acceleratia capului fortindu-si flexia. Impactul frontal determina leziuni la C2-3, C4-5 si C6-7 si C7-T1.

Fortele implicate intrun impact cu o viteza de 32 km/ora determina capului uman o acceleratie de 12 G in timpul extensiei. Daca capul este in rotatie usoara un impact pe spate forteaza capul in rotatie extrema inainte de extensie, stressind structurile cervicale cum este capsula articulatiei zigoapofizeala, discurile intervertebrale si complexul ligamentar alar.

Semne si simptome de entorsa cervicala :

Pacientul se plinge de git intepenit, durere localizata in git, miscarile gitului devin dureroase, iradierea durerii in umeri sau zona occipitala este comuna, dar fara parestezii in brate, durerea in timpul rotatiei, flexiei sau extensiei impotriva unei rezistente indica inflamatie sau distrugerea fibrelor musculare respective, durerea si tumefierea devin vizibile pe masura ce singele se aduna in fibrele musculare, miscarile care produc intinderea muschilor afectati sau a ligamentelor este limitata, la momentul injuriei pacientul poate sau nu sa resimta durere, aceasta diminuandu-se la cateva minute, torticolisul poate fi observat la examenul fizic, palparea zonei afectate prezinta sensibilitate

Examen fizic pentru entorsa coloanei cervicale :

Edemul tesuturilor cervicale este comun in entorsa cervicala, se palpeaza o umflatura in musculatura cervicala posterioara, se observa limitarea miscarilor normale ale coloanei cervicale, cand sunt prezente semnele radiculare se practica manevra Spurling (compresia coloanei cervicale sub presiune), reproducerea simptomelor radiculare cu compresie sugereaza incarcerarea nervului prin modificari artritice sau hernie de disc decit o entorsa, apar modificarile texturii tesuturilor cervicale: viscozitate, duritate, cresterea tensiunii musculare, se resimte o caldura locala prin inflamatia tesuturilor

Complicatii ale entorsei cervicale :

Mieloradiculopatia cervicala este o complicatie a flexiei-extensiei la pacientii cu spondiloza.  Apoi avem alte complicatii ca: hernierea discului la 2 ani dupa accident, compresia maduvei este mai rara, dar poate determina cvadripareza, fisuri ale inelului anterior a ligamentului posterior longitudinal, leziuni discoligamentare, fractura articulatiilor, contuzia meniscului intra-articular.

Clasificarea severitatii entorselor cervicale :

0 – fara acuze asupra gatului sau semne fizice
1 – durere in zona gitului, doar redoare sau sensibilitate, fara alte semne
2 – acuze si semne musculoscheletice (scaderea razei de miscare a gitului si sensibilitate in anumite puncte)
3 – acuze si semne neurologice (slabiciune, modificari ale senzoriului si reflexelor)
4 – acuze cu fractura si/sau dislocare.

Patogenia si cauzele entorsei cervicale :

Este una dintre cele mai comune probleme musculoscheletice intilnite. Una dintre cauzele acesteia este acceleratia si deceleratia. Reprezinta o injurie accidentala la pasagerii autovehicolelor.

Tratamentul entorsa cervicala :

Toti pacientii implicati in accidente rutiere primesc guler cervical anterior transportului la spital. Terapia amelioreaza durerea si controleaza inflamatia prin aplicare de comprese cu gheata locale, administrare de antiinflamatorii si analgezice, miorelaxante. Se recomanda repaus relativ al regiunii implicate, terapie fizica specifica, stabilizare.

Terapia durerii :

Durerea si inflamatia pot fi reduse prin folosirea judicioasa a antiinflamatoarelor nesteroidiene. Durata efectului analgezic este diferita fata de durata celui antiinflamator. Miorelaxantele supreseaza conducerea in caile cerebeloase vestibulare si au efect inhibitor asupra sistemului nervos parasimpatic.

Terapia fizica :

Initierea exercitiilor active si izometrice cit mai curind posibil este foarte importanta. Dupa 24 de ore de crioterapie cei mai multi pacienti pot incepe miscari lente ale coloanei. Exercitiile izometrice sunt initiate in pozitii neutre si progreseaza la cele active. Durerea nu trebuie sa fie exagerata de acestea. Spasmul cervical reactiv dupa o leziune poate produce pierderea razei de miscare sau contractura cronica daca nu este corectata. Contractura cronica creste potentialul pentru relezare.

Crioterapia :

Daca nu exista un deficit neurologic se folosesc comprese cu gheata pentru 20 de minute la fiecare 2 ore sau un masaj cu gheata pentru 10 minute la fiecare 2 ore in faza acuta a terapiei entorsei. Acest tratament ajuta la diminuarea spasmului muscular, scade durerea si promoveaza vasoconstrictia. Gheata si temperatura scazuta prezinta o serie de efecte terapeutice.

Aplicarea locala determina vasoconstrictie, scade metabolismul celular, scade extensibilitatea colagenului, scade contractilitatea musculara, scade viteza de conducere nervoasa si creste rezistenta la durere. Spasticitatea muschilor este redusa deoarece temperatura scazuta afecteaza responsitivitatea muschilor la intindere.

Evolutia entorsei cervicale :

Complicatiile pe termen lung cuprind durerea cronica, cefaleea, depresia, dizabilitate. La pacientii cu simptome cronice care nu raspund la terapia de recuperare progresiva, injectiile articulare zigoapofizeale ajuta la identificarea unui proces tratabil prin denervare cu radiofrecventa.

Mortalitatea in aceste cazuri este rara, daca nu se asociaza trauma creierului sau a maduvei, compromitere respiratorie sau leziuni vasculare. Morbiditatea cuprinde sindroame de durere cervicala. dizabilitate in entorsele acute si cronice.

 

Tratamente naturiste pentru Entorsa cervicala

Pret: 77 RON
*TVA inclus
 
Pret: 88 RON
*TVA inclus
 
Dr. Clark Heating Pad
Pret: 2303 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara