Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Eritrasma

Descrierea eritrasmei:

Eritrasma este un intertrigo bacterian produs de bacteria Corynebacterium minutissimum si afecteaza mai frecvent barbatii. Bacteria se localizeaza la nivelul stratului superficial al pielii si aderenta acesteia este favorizata de caldura, umiditate, igiena precara.Incidenta eritrasmei este raportata a fi de 4%. Infectia este observata in toata lumea, mai frecvent in zonele tropicale si subtropicale ale globului.

Eritrasma reprezinta de obicei o conditie patologica benigna. Totusi poate deveni extinsa si invaziva la persoanele predispuse si imunocompromise. Este foarte rara la gazdele imunocompetente. La gazdele predispuse organismul determina si alte infectii decat eritrasma. Acestea includ formarea de abcese, infectii asociate cu cateterizarea intravasculara, bacteriemie primara, infectii peritoneala asociate cateterizarii, endocardita si pileonefrita.

Patogenia si cauzele eritesmei:

Corynebateria invadeaza stratul superior al epidermului-stratul cornos, sub conditii favorizante precum caldura si umiditatea, proliferand. Stratul cornos este ingrosat. Organismele sunt observate in spatiile intracelulare ca si in celule, dizolvand fibrilele de keratina. Fluorescenta rosu coral vazuta la iluminarea cu lampa Wood este secundara producerii de porfirina de catre acesti difteroizi.

Cauzele eritrasmei:

Corynebacterium minutissimum este un membru al florei bacteriene a pielii. Bacteria este lipofilica, gram-pozitiva, nu formeaza spori, aeroba si catalaz-pozitiva. Fermenteaza glucoza, deztroza, sucroza, maltoza si manitolul.

Factorii predispozanti includ urmatorii:
-transpiratiile excezive si hiperhidroza, bariera cutanata delicata
-obezitatea, diabetul zaharat, climatul cald,
-igiena deficitara, varsta inaintata, alte stari de imunodeficienta.

Semnele si simptomele eritrasmei:

Leziunea incepe de obicei in regiunea amintita sub forma unor pete rosietice, la inceput cat un bob de linte, care incetul cu incetul se mareste pana se formeaza un placard ovular, cu contur bine precizat, masurand in diametru 3-4 cm, putand ajunge in unele cazuri la 10-15 cm. Pe masura intinderii sale culoarea rosie devine bruna, ca a cafelei cu lapte, cu o suprafata perfect regulata, de acelasi colorit, fin scuamoasa si fara veziculatie. Cand conflueaza mai multe placarde marginea lor in loc sa fie regulat ovulara, devine circinata, formata din mai multe segmente de cercuri. Afectiunea este cu totul nepruriginoasa, spre deosebire de epidermofitie.

In caz de transpiratie, in regiunea inoculata, scuamele se macereaza si pot sa lase sa se vada dedesubtul lor o suprafata rosiatica si eczematizata, care numai in acest caz devine putin pruriginoasa.

Afectiunea persista in aceasta stare ani de zile, fara sa fie remarcata de bolnavi printr-o suferinta oarecare. In unele cazuri se intinde din regiunea pliurilor inghinale pe fata interna si superioară a coapselor, pubis, scrot, regiunea perianala, regiunea fesiera, plica submamara si chiar axilara, dand nastere la leziuni de acelasi aspect cu cele descrise.

Examenul  fizic al eritrasmei:

Din punct de vedere clinic se manifesta prin aparitia unor placi sau placardele de culoare bruna sau rosiatica, acoperite de scuame subtiri, situate mai ales la nivelul pliurilor si in zonele interdigitale ale picioarelor. Pielea are un aspect ridat cu scuame fine. Infectia este localizata frecvent inghinal, axilar, crural, scrotal si intre degetele de la picioare. Axila, zona submamara, regiunea ombilicala si spatiul intergluteal sunt mai putin implicate. Leziunile interdigitale prezinta maceratie.

Eritrasma este de obicei o conditie patologica benigna. Totusi poate deveni extinsa si invaziva la persoanele predispuse si imunocompromise. este foarte rara la gazdele imunocompetente. La gazdele predispuse organismul determina si alte infectii decit eritrasma. Acestea includ formarea de abcese, infectii asociate cu cateterizarea intravasculara, bacteriemie primara, infectii peritoneala asociate cateterizarii, endocardita si pileonefrita.

Diagnosticul  eritrasmei:

Diagnosticul diferential se face cu urmatoarele afectiuni: acantosis nigricans, candidoza cutanata, dermatita de contact, alergica, iritanta, intertrogo, psoriazis, dermatita seboreica, tinea corporis, tinea cruris, tinea pedis.

Studii de laborator:

-examinarea cu lampa Wood arata o fluorescenta rosu-coral a leziunilor, examenul poate fi negativ daca pacientul a facut baie anterior

-coloratia Cram arata coci gram-pozitivi filamentosi.

Examen histologic:

-bacteria difeteroida este prezenta in stratul cornos sub forma de filamente si coci.

Tratamentul eritrasmei:

Tratamentul face apel la antiseptice localce dezinfectia cu un sapun lichid, aplicarea de derivati imidazolati sau de eritromicina in solutie. Eritromicina administrata pe cale generala da rezultate bune de obicei.

O solutie antibacteriana sau o crema pe baza de clidamicina, eritromicina sau crema cu miconazol pot fi prescrise pentru a distruge bacteria. Pentru un tratament mai agresiv sunt recomandate antibioticele orale, cum ar fi eritromicina, iar rezultatele apar mult mai repede si sunt mai bune.

Farmacoterapia reduce morbiditatea, distruge infectia si previne complicatiile. Se folosesc agenti antifungici si antibacterieni pentru a eradica Corynebacterium minutissimum si posibil infectiile concomitente. Eritromicina este tratamentul standard. Infectia poate fi tratata cu agenti topici sau orali. Terapia trebuie sa fie cuprinzatoare si sa acopere majoritatea patogenilor implicati in astfel de tablouri clinice.

Prognosticul eritasmei:

Complicatiile cuprind septicemia fatala, a pacientii imunocompromisi, endocardita infectioasa in boala valvulara cardiaca, infectia plagilor postchirurgicale. Prognosticul este excelent totusi afectiunea tinde sa revina daca factorii predispozanti nu sunt eliminati. Pacientii trebuie instruiti sa mentina zona afectata uscata.

 

Tratamente naturiste pentru Eritrasma

asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Zeolit Detoxamin Pudra pentru Piele
Pret: 86.4 RON
*TVA inclus
 
BioHarmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara