Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Excesul de vasopresina si sindroamele asociate (SIADH)

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Excesul de vasopresina si sindroamele asociate (SIADH)

Descrierea excesului de vasopresina si sindroamele asociate (SIADH)

Vasopresina (AVP sau ADH-hormonul antidiuretic) este un hormon secretat de hipotalamusul anterior si depozitat in lobul posterior al glandei hipofize (neurohipofiza).

Un nivel sanguin marit de ADH sau activitatea crescuta de ADH se asociaza si probabil determina  retentie de lichide in cateva situatii: ca un mecanism pentru prevenirea cresterii osmolaritatii plasmatice (care rezulta din retentia de sodium in edemele asociate cu insuficienta cardiaca congestive, ciroza cu ascita, nefroze, edeme ortostatice si tratament cu medicamente care retin sodiul); alte afectiuni cum ar fi lupusul eritematos, porfiria acuta intermitenta, hipertensiunea renovasculara severa si la varstnici, ca un mecanism de aparareimpotriva hipovolemiei sau hipotensiunii arteriale la pacientii cu insuficienta suprarenaliana, pierdere excesiva de lichide prin varsatura, diaree, transpiratie escesiva; in productia si eliberarea ectopica de ADH; ca o consecinta a eliberarii de ADH  din neurohipofiza indusa demedicamente sau de alte afectiuni.

SIADH reprezinta un sindrom caracterizat prin exces de vasopresina asociat cu hiponatremie (valori scazute ale sodiului in sange) fara edeme (acumulare de lichid in tesuturi).

La acesti pacienti excesul de ADH este considerat inadecvat, deoarece apare in prezenta unei hipoosmolaritati plasmatice. Eliberarea excesiva sau efectul crescut la nivelul rinichiului al vasopresinei determina producerea unei urini concentrate (hiperosmolare) in ciuda unei osmolaritati plasmatice si a unei concentratii serice de sodium scazute.

Semnele si simptomele excesului de vdasopresina si sindroamele asociate (SIADH)

In general, in manifestarile neurologice din SIADH, este mai importanta rata scaderii concentratiei serice de sodiu decat valoarea absoliuta a acesteia.

Cand SIADH este moderat sau se produce progresiv, in mai multe saptamani, simptomele pot lipsi sau se pot limita la greata, varsaturi, anorexie (refuzul de a se alimenta) ca si in alte forme de hiponatremie.

Cand hiponatremia este severa si SIADH apare rapid, creste greutatea corporala si devin predominante simptomele de edem cerebral, cum sunt  iritabilitatea, agitatia, confuzia, comasi convulsiile, asociate cu modificari nespecifice ale electroencefalogramei. 

Edemele cu godeu sunt absente aproape intotdeauna.

Cauzele excesului de vdasopresina si sindroamele asociate (SIADH)

- boli ale sistemului nervos central (fracture craniene, hemoragia subarahnoidiana, hematom subdural, tromboza vasculara cerebrala, atrofia cerebrala, meningita tuberculoasa, meningita purulenta, encefalia acuta, lupusul eritematos),

- neoplasme maligne cu secretie autonoma de vasopresina (carcinomul pulmonary cu cellule mici, cancerul pancreatic, limfomul limfocitar, boala Hodgkin,cancerul duodenal, timomul-cancerul glandei timus);

- afectiuni pulmonare necanceroase (tuberculoza, pneumonia, pneumonia virala, abcesul pulmonar, empiemul, boli obstructive cronice);

- medicamente (clorpropamida, vincristina, ocitocina, anestezia generala, ciclofosfamida, narcoticele, antidepresivele triciclice); hipotiroidismul.

Diagnosticul excesului de vdasopresina si sindroamele asociate (SIADH)

Diagnosticul de SIADH trebuie suspectat la pacientii cu hiponatremie si urina concentrate, asociatecu letargie si absenta hipotensiunii ortostatice (tensiunea arteriala care nu scade atunci cand pacientul se ridica in picioare), edemelor si manifestarilor de deshidratare. Diagnosticul in SIADH este pus atunci cand sunt eliminate celelelte cauze de crestere a nivelului de vasopresina; diagnosticul este sustinut prin determinarea unor niveluri usor scazute ale ureei sanguine, acidului uric seric, creatininei si concentratiei de albumina. In diagnosticul acestui sindrom este esentiala diferentierea de: hiponatremiile de dilutie, starile edematoase, starile hipertensive associate cu hiponatremie, polidipsia primara, pseudohiponatremie si sindromul de celule bolnave. Cand diagnosticul de SIADH nu este evident dupa excluderea celorlalte cauze de hiponatremie, diagnosticul pozitiv se pune de obicei pe baza unui test de incarcare lichidiana. Important in stabilirea diagnosticului de SIADH este si dozarea vasopresinei plasmaticesi urinare.

Tratamentul si prognosticul excesului de vdasopresina si sindroamele asociate (SIADH)

Tratamentul consta in restrictia ingestiei de lichide la 800-1000 ml/zi, care este absolut esentiala. Deoarece aceasta ingestie este aproape intotdeauna depasita de excretia urinara plus pierderea insensibila de lichide, o balanta lichidiana negative asigura o reducere treptata zilnica greutatii, o crestere progresiva a concentratiei sericea sodiului si a osmolaritatii si ameliorarea simptomatologiei. Restrictia lichidiana trebuie continuata pentru mentinerea unei natremii normale pana cand cauza producerii sindromului SIADH vafi inlaturata.

Trebuie de asemenea oprita medicatia care determina retentie lichidiana, iar identificarea si corectarea cauzei de SIADH trebuie realizata cat mai curand posibil.  

Prognosticul SIADH depin de cauza producerii sindromului.SIADH indus medicamantos este corectat rapid si complet prin oprirea administrarii medicamentului respective.In mod similar, tratatrea eficienta a infectiilor pulmonare sau ale sistemului nervis central poate determina imbunatatirea sau eventual vindecarea SIADH.


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara