Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
UltraImmune9

UltraImmune9

Fasceita eozinofilica

Descrierea fasceitei eozinofilice :

Fasceita eozinofilica de asemenea, numita EF, este o forma de inflamare a fasciei. Este diferita de sclerodermie, deoarece de cele mai multe ori zona afectata este fascia si nu a dermului ca in cazul de sclerodermie. Aceasta boala este mult mai frecvent observata la barbati si mai putin probabila la femei. Boala se intalneste la adulti si cel mai adesea apare dupa eforturi fizice sustinute. Pacientii nu prezinta fenomen Raynaud sau afectari ale organelor interne. Mai multe anomalii imunologice au fost asociate cu fasceita cu eozinofile, incluzand anemia aplastica, sindromul mielodisplazic si trombocitopenia.

Cauzele fasceita eozinofilice :

Cauza de fasceita eozinofilica este inca neelucidata. Desi au fost sugerati diferiti declansatori si boli asociate. Unele aspecte ale patologiei bolii au fost elucidate, dar o intelegere completa a bolii ramane de cercetat. Pacientii cu această afectiune de obicei, au o acumulare de globule albe sau eozinofile, in fascia si muschii care sunt afectati. Eozinofilele sunt, de asemenea, asociate cu reactii de tip alergic, dar functia specifica a acestor celule este de asemenea necunoscuta. Acest sindrom este foarte frecvent la persoanele cu varste cuprinse intre 30 - 60. In cazuri rare, acesta se manifesta ca fiind declansat de o activitate obositoare a corpului.

Simptomele fasceitei eozinofilice

Boala este idiopatica, fibrotica, cu fibroza fasciala. Simptome ale acestei afectiuni includ umflarea fasciei si a pielii asociate cu alte simptome cum ar fi, umflarea pielii de la maini pana la picioare, care poate arata foarte denivelat ca si cea a cojii unei portocale, durere sau durere la nivelul bratelor si picioarelor insotite de artrita la maini si care implica, de asemenea, limitarea miscarii incheiturilor mainilor, gleznelor, coatelor, umerilor si exista chiar posibilitatea de a ajunge ca pacientul sa nu se mai poata misca.

Fasceita eozinofilica afecteaza populatia alba mai frecvent decit alte rase. La adulti afecteaza femeile mai frecvent decat barbatii. Varsta de debut a bolii este intre 1-88 de ani, desi multi pacienti se prezinta in decada a cincea sau sasea de viata.

Examenul fizic al fasceita eozinofilica :

Manifestarile cutanate:

Manifestarile cutanate ale fasceitei eozinofilice evolueaza pe masura ce boala progreseaza. In stadiul acut inflamator, modificarile cutanate cuprind eritem, si edem fara godeu. Aceste elemente sunt mai tirziu inlocuite de indurarea pielii si eventual fibroza care predomina. Pielea afectata este ferm aderenta la tesutul subiacent. Alte manifestari cutanate cuprind urticaria, bule, alopecie, lichen scleros si atrofic, vitiligo si hiperpigmentare. Manifestarile cutanate sunt in general bilaterale si simetrice. Extremitatea superioara, proximal si distal de cot si extremitatea inferioara, proximal si distal de genunchi sunt cele mai implicate zone. Trunchiul si gatul pot fi de asemeni afectate. Fata si mainile sunt rar implicate. Morfeea localizata poate fi observata la 25% dintre pacienti.

Manifestarile extracutanate:

Contracturile articulare reprezinta cea mai comuna manifestare extracutanata a fasceitei eozinofilice. Apare la 75% dintre pacienti si afecteaza cotul, incheietura miinii, genunchiul, glezna si umerii. Fibroza truncala extensiva poate limita expansiunea toracelui. Artrita inflamatorie este raportata la 40% dintre pacienti. Genunchiul, incheietura, miinile si laba piciorului par a fi cele mai implicate. Sindromul tunelui carpian este observat la 23% dintre bolnavi.

Afectarea viscerala semnificativa clinic este rara. Daca este prezenta necesita suspectarea unui alt diagnostic. Testele specifice pulmonare, esofagogastroduodenoscopia si electromiografia pot demonstra anomalii subtile sau nonspecifice.

Diagnosticul  fasceitei eozinofilice:

Pentru a diagnostica aceasta afectiune, diferite teste sunt aplicate pentru a determina rata de sedimentare a hematiilor, teste de sange destinate pentru a verifica globulinele gama, care sunt un tip de celule ale sistemului imunitar si de asemenea, eozinofila, biopsie musculara şi biopsie a pielii.

Tratamentul  fasceitei eozinofilice:

Fasceita eozinofilica este responsiva la corticoterapie, iar regimurile terapeutice initiale sunt bazate pe aceasta terapie. Numeroase cazuri de fasceita eoziofilica raspund la terapia corticosteroidica, dintre care un sfert obtin vindecarea completa, desi rezolutia spontana este posibila. Recuperarea completa poate necesita 1-3 ani. Nu exista un consens asupra tratamentului, dar studiile indica ca cel mai bun tratament este cel cu doze moderate de corticosteroizi, mai ales daca este inceput precoce in evolutia bolii.

S-au folosit multipli agenti aditionali la bolile refractare la steroizi. Rezultatul acestora nu conduce la un consens privind cel mai bun agent de terapie pentru boala rezistenta la corticosteroizi. Nu exista date disponivbile asupra mortalitatii sau morbiditatii asociate cu boala. Morbiditatea poate fi determinata de contracturile articulare sau sindromul de tunel carpian asociat cu fibroza fasciala. Rar se poate dezvolta anemia aplastica.

Evolutia fasceitei eozinofilice:

Stadiul final al procesului fibrotic conduce la morbiditate substantiala prin scleroza pielii si contracturile articulare. Artrita, neuropatiile si miozita pot fi prezente. 10% dintre cazuri pot determina mielodisplazie: anemie aplastica cu prognostic negativ. Rezolutia spontana este posibila iar tratamentul cu corticosteroizi determina de obicei recuperarea, totusi fibroza pielii si contracturile pot persista.

 

 

Tratamente naturiste pentru Fasceita eozinofilica

UltraImmune9
Pret: 199 RON
*TVA inclus
 
Immuno Pro
Pret: 245 RON
*TVA inclus
 
tratament deparazitar si zapper
Pret: 942.82 RON
*TVA inclus
 
Zapper Profesional
Pret: 3000 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara