Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Favus

Descrierea favusului:

Pilomicoza reprezinta o dermatoza - o boala a pielii care intereseaza predominant firul de par. Favusul este o pilomicoza cu evolutie cronica, a carui aparitie este favorizata de igiena deficitara si de alimentatia necorespunzatoare.

Favusul, frecvent mai ales in Africa de Nord si in Orientul Mijlociu, este cauzat de o varietate de chelbe, Trichophyton Schonleinii. infectia se traduce printr-un godeu favic, o capsula mica galbena (crusta acoperind puroi) de unde iese parul parazitat. In absenta tratamentului, favusul provoaca o cadere masiva a parului. tratamentul e bazat pe administrarea de antifungice (grizeofulvina, ketoconazol) pe cale orala sau local. Daca bolnavul este un copil, se impune evictia scolara

Semnele si simptomele favusului :

Favus apare la copii si adulti. Este dobindit de obicei in copilarie sau adolescent si persista in perioada de adult. Favusul debuteaza pe scalp, in copilarie si persista pentru multi ani sub forma de placi crustoase.

Exista 3 stadii ale favusului in functie de caracterizarea  severitatii bolii:

-primul stadiu-se observa doar eritem al scalpului in jurul foliculilor, parul nu este rupt sau cazut

-stadiul doi-formarea scutulei este observata la inceputul pierderii parului

-stadiul trei-cel mai sever stadiu implica pierderea parului de pe suprafete intinse ale scalpului, atrofia pielii si cicatrice.

Examenul fizic

Scutula este o crusta galbena in forma de cupa care inconjoara firul de par. Aceasta formeaza o placa densa, fiecare compusa din micelii si resturi epidermice. Frecvent apare o infectie bacteriana secundara in placa. Inlaturarea placii lasa o baza umeda eritematoasa. Masele dense de cruste galbene pot fi solitare sau numeroase iar pacientii care sunt afectati sever implica intreg scalpul. Este prezent si un miros specific. Pielea glabra poate prezenta crustificare galbena similara.

Pe pielea glabra favusul este o eruptie papuloveziculara sau papuloscuamoasa in care este evident scutula. Tinea favosa este o alta forma de onicomicoza.

Alte manfestari atipice ale favusului cuprind:

-favus herpetiformis este o variant atipica a favus corporis; sunt localizate pe trunchi si extremitati papule mici, pustule, vezicule, cruste, placi scuamoase rotunde, eritematoase; aceasta forma de favus arata o forma anulara si este similara leziunilor tineei corporis.

-favus pitiroides mimeaza matreata sau dermatita seboreica; sunt prezenta scuame medii numeroase; inlaturarea scuamelor de pe suprafata descopera zone de piele rosie, umeda si cicatriciala

-favus papiroides este caracterizat de mici loci pe scalp care sunt acoperiti de o substanta stralucitoare similara parchetului; sub aceasta este prezenta scutula

-favus folicularis este caracterizat de papule galbene, conice in jurul foliculilor, parul arata caracteristicele tipice ale favusului

-favus psoriaziformis este un favus care imita psoriazisul pe pielea scalpului sic ea glabra; in loc de scutula galbena pacientii prezinta scauame albe care mimeaza leziunile din psoriazis

-favus impetigoides este caracterizat de imitarea impetigoului prin cruste galbene ca mierea localizate pe scalp; frecvent formeaza placi mari care nu se amelioreaza cu tratament antibacterian

Patogenia si cauzele favusului  :

Favusul este o dermatofitie superficial determinate de obicei de T. schoenleinii. La cei mai multi pacientii favusul este o forma severa de tinea capitis, totusi poate apare desi rar, ca onicomicoza, tinea barbae sau tinea corporis.

Favusul este unul dintre cele trei forme de infectie a parului: ectotrix, endotrix si favus. Tipic parul nu este infectat grav ca in trichifitoza cauzata de Trtchophyton tonsurans. Parul poate creste, frecvent fiind observate fire lungi de par. Cel mai characteristic element este formarea de spatii de aer intre hifele parului infectat. Acestea sunt tunele de aer prin autoliza hifelor. Artroconidia este rar observata in par.

Diagnosticul Favusului :

Favusul este unul dintre cele trei forme de infectie a parului: ectotrix, endotrix si favus. Tipic parul nu este infectat grav ca in trichifitoza cauzata de Trtchophyton tonsurans. Parul poate creste, frecvent fiind observate fire lungi de par. Cel mai characteristic element este formarea de spatii de aer intre hifele parului infectat. Acestea sunt tunele de aer prin autoliza hifelor. Artroconidia este rar observata in par.

Pentru stabilirea diagnosticului de favus sunt necesare pe langa examinarea clinica de catre medic si anumite examene de laborator care certifica prezenta ciupercii. Examenul microscopic direct al firelor de par arata o parazitare particulara, specifica ciupercii Tr. Schonleini.

Cultura efectuata pe mediul Sabouraud este utila pentru diagnosticarea favusului prin detectarea speciei micologice (Tr. Schonleini).

Tratamentul favusului :

Tratamentul cel mai eficient este cu o crema antiraicotica precum cotrimazolul (Canesten) sau ceva similar. Aceste creme pot fi cumparate fara reteta, dar, daca nu par sa-si faca treaba, mergeti la doctor care, in functie de diagnostic, poate prescrie creme mai puternice sau chiar medicamente antimicotice de luat pe gura.

Ca toate problemele cauzate de ciuperci, favusul se dezlta in conditii de caldura si umezeala. Poate fi luat de la animalele de apartament - atat de la pisici, cat si de la caini - si se transmite usor de la copil la copil. Molipsirea se face prin contact direct, asa ca, daca trimiteti copilul la scoala, acoperiti-i cu ceva zona in care este eruptia.

Infectiile micotice ale scalpului proaca ceea ce pare a fi o matreata insotita de mancarimi. La orice copil care n-a atins varsta adolescentei, matreata ar trebui sa va faca sa suspectati o infectie micotica, asa ca intrebati doctorul despre acest lucru. Puteti recurge la sampoane antimicotice foarte eficiente, cum este Nizoralul.

Piciorul atletului - afectiune descrisa mai jos - este tot o forma de infectie cu o ciuperca, ce poate afecta si unghiile de la degetele picioarelor, procand ingrosarea si ingalbenirea lor.

 

Tratamente naturiste pentru Favus

asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara