Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Fisurile anale

Descrierea fisurilor anale:

O fisura anala este o taietura in anus provocata de un ulcer liniar dureros format la marinea anusului. Fisurile anale, cunoscute sub numele de fisuri in anus, pot provoca mancarime, durere sau sangerare. Fisurile se pot extinde in sus inspre mucoasa rectala inferioara; sau in jos provocand o urma de piele umflata, ce se poate dezvolta la limita anusului, cunoscuta sub numele de pilon aparator.

Fisura anala se intalneste mai frecvent printre bolnavii cu hemoroizi, constipati cronici, ca si printre cei cu alte afectiuni locale sau de vecinatate.

Boala este mai des observata la adulti si mai ales printre femei, 90 % dintre fisuri fiind localizate posterior, in dreptul coccigelui.

Cauzele fisurilor anale:

Constipatia sau diareea grava, combinata de obicei cu presiunea nervoasa exercitata pe o perioada mai lunga de timp, poate produce abrasions anale, fisuri simple ca niste taieturi, sau ulcere acute la marginea anusului. La constipatie, aceasta boala este provocata de eliminarea unui scaun tare care rupe pielea din jurul anusului dupa defecatie. La diaree, aceasta boala este provocata de o folosire si stergere mult peste limite a unui canal anal inflamat.

 Fiind asociata si cu o infectie anala crypt, provocand cryptitis, o fisura, un ulcer sau chiar si un abces pot aparea in partea superioara a canalului anal unde acesta se leaga de mucoasa rectala inferioara.

La unii pacienti, fisura anala nu se vindeca si devine dureroasa facandu-se simtita la fiecare miscare a intestinului. Fisura dezvolta o baza fibroasa alba de-a lungul timpului. Aditional, se pot dezvolta o urma anala externa de piele numita pilon de aparare si o papila largita pe marginea superioara a anusului.

Un pacient poate elimina bucati de materiale nedigerate (ex. floricele de porumb si seminte de floarea soarelui cu coaja) prin anus, rupand pielea anala, provocand astfel o fisura. Fisurile anale pot apare in urma unei operatii anorectale, tuberculoza sau cancer al anusului.

Semnele si simptomele fisurilor anale :

Simptomele si semnele relatate de pacient si evidentiate de medic includ:

- prurit anal

- durere la miscarile intestinale, spasm anal

- durere rectala, descrisa ca senzatie de arsura, de taiere sau sfisiere

- scaune cu sange, picaturi de singe pe vasul de toaleta, sangele de obicei nu este amestecat cu scaunul

- cantitate mare de mucus la defecatie

Diagnosticul fisurilor anale :

Diagnosticul poate fi dat in urma unui consult. O examinare mai atenta va releva prezenta unei rani. Dupa separarea delicata a pielii de marginea anusului, se poate observa ulcerul posterior. Fibrele muschiului sfincterului intern anal se pot vedea frecvent la baza acestui ulcer perforat. Un deget bine uns cu un unguent ce contine lidocaina si un anoscop de calibru mic vor ajuta la delimitarea extinderii leziunii. Un examen colonoscopic sau sigmoidoscopic poate fi folositor pentru a elimina abcesul, colita, si alte cauze ale sangerarii rectale.

O fisura trebuie deosebita de un ulcer provocat de boala Crohn, de leucemie sau de tumorile maligne, deoarece nu este aspru, intins sau suparator. Fisurile sunt de obicei multiple. O biopsie poate ajuta la stabilirea diagnosticului.

Tratamentul fisurilor anale :

Medicatia pentru cazuri mai severe cuprinde:

Majoritatea fisurilor anale se vindeca cu tratament ambulator la domiciliu in cateva zile sau saptamani (fisuri anale acute). Ocazional, o  fisura anala necesita mai mult de 6 saptamani ca sa se vindece (fisura anala cronica), caz in care, de obicei, se recurgere la medicamente pentru vindecare.

Operatia este solicitata atunci cand  fisura anala nu se vindeca doar cu medicamente.In cazul tratamentelor naturiste sunt recomandate atat ceaiurile (pentru uz intern), cat si compresele, baile de sezut, cataplasmele, unguentele (pentru uz extern). Plantele folosite pentru infuzie pot fi: florile de galbenele, musetelul, coada soricelului, nalba, lavanda, socul, frunzele de menta, urzica, pelinul, cretisoara, salvia, nucul, vita de vie, coada calului, talpa gastei, papadia, rozmarinul, mugurii de plop negru, cicoarea, tataneasa, etc.

S-a dovedit medical ca 50% dintre afectiuniile fisura anala se vindeca singure fara a fi nevoie de operatie. In cazul in care, nici o mai buna igiena anala, baile de sezut, unguentii contra durerii, preparatele cu hidrocortizon, injectiile locale cu toxina botulinica nu dau rezultate, se poate recurge la o dieta bogata in fibre si echilibrata. Astfel, este indicat sa se consume cat mai multe salate (morcovi, varza), mancaruri de legume, pastai de fasole, supa de legume, iaurt cu cereale si fructe cu coaja (mere, struguri, gutui).

In schimb, se vor evita condimentele iuti (piper, ardei), muraturile si sortimentul de salamuri care prezinta actiuni iritante pentru canalul anal. Acest regim alimentar vizeaza eliminarea constipatiei, a diareei, a indigestiilor si a intoxicarii sangelui. Daca nici tratamentele conservative nu dau rezultate, iar durerile sunt mari, hemoragiile extinse, se poate recurge, in ultima instanta, la interventiile chirurgicale. Multe persoane considera operatiile riscante, se stie ca si anesteziile pot fi periculoase.

Dupa cum se stie, fisurile nu se vindeca deoarece muschiul contractat nu permite inchiderea ranii. In unele clinici de proctologie nu se incearca vindecarea ranii in sine, ci se folosesc metode de tratament moderne,i ndreptate nu asupra ranii, ci asupra muschiului, si se produce relaxarea acestuia. Cand muschiul e relaxat – rana se poate inchide si astfel, se rezolva problema dureroasa a oricarui pacient. Mai exista varianta unei injectii locale cu toxina botulinica in apropierea fisurii provocand astfel, relaxarea nervilor, slabirea muschiului sphincter si reducerea presiunii de relaxare a sfincterului anal, care permite vindecarea fisurii.

Vindecarea fisurii se intalneste la peste 60% de pacienti.

 

Tratamente naturiste pentru Fisurile anale

Pret: 49 RON
*TVA inclus
 
Pure Yucca
Pret: 52.8 RON
*TVA inclus
 
Colon detox
Pret: 90 RON
*TVA inclus
 
ColonHelp
Pret: 119 RON
*TVA inclus
 
O3Right
Pret: 213 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara