Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Foliculita

Descrierea foliculitei:

Foliculita este o afectiune a foliculilor pilosi produsa de Stafilococul Auriu, care colonizeaza in mod normal pielea la indivizii sanatosi, sau de fungi, in cazul persoanelor cu un sistem imun deficitar (bolnavi de SIDA, neoplasme, leucemii etc.). Agresiunile asupra foliculilor pilosi, generate de contactul strans cu imbracamintea, de barbierit si nu numai, sunt factorii favorizanti, reprezentand o poarta de intrare a agentilor infectiosi. O data ce se produc leziunile foliculilor pilosi riscul ca acestia sa se infecteze este foarte mare. 

Foliculita debuteaza cu aparitia unei zone rosiatice dispusa in jurul unuia sau a mai multor fire de par invecinate, insotita de durere, usturime sau mancarime (prurit). Ulterior se vor forma pustule cu un continut purulent sau sanguinolent.

Simptomele foliculitei :

Foliculita debuteaza cu aparitia unei zone rosii si dureroase langa sau la baza unuia sau mai multor foliculi pilosi. Ea se tranforma intr-o mica umflatura, tumefactie care contine puroi (pustula) si care adesea da o senzatie de prurit (mancarime) sau usturime. Cand aceste pustule se rup, ele pot drena puroi si/sau sange.

Pustulele care se dezvolta dintr-un folicul pilos profund sunt de obicei mai mari, mai dureroase si dureaza mai mult decat cele care iau nastere dintr-un folicul superficial. Foliculita profunda poate de asemenea duce la aparitia altor infectii ale pielii care de obicei produc mai multa durere si mai mult disconfort, cum ar fi furunculul sau antraxului.  Antraxul poate produce febra si alte simptome ce altereaza starea generala a pacientului.

Foliculita de apa fierbinte apare in mod tipic la 72 de ore dupa ce pacientul a facut o baie fierbinte sau s-a scaldat intr-un izvor de apa termala. Pustule mici si numeroase apar la nivelul toracelui si cateodata pe brate si pe picioare. Pacientul poate avea febra usoara si o stare generala alterata. Acest tip de foliculita se remite de obicei spontan dupa un interval cuprins intre 7 si 10 zile.

Unele persoane dezvolta umflaturi de la ras. Acestea nu reprezinta foliculita. Umflaturile de la ras se intalnesc frecvent la afro-americani si la persoanele cu parul strans impletit. Ele se dezvolta dupa barbierit, cand firele de par cresc in piele, produc iritatie si duc la aparitia unor papule (umflaturi).

Printre alte afectiuni ala pielii care produc simptome similare cu foliculita se numara alergia la contactul cu frunzele unui anumit arbust otravitor, acneea si  arsurile provocate de expunerea la soare (sau la caldura).

Diagnosticul foliculitei :

In cazul in care medicul pe baza examenului clinic suspicioneaza diagnosticul de foliculita in forme severe, acesta va preleva continutul purulent al pustulei pentru un examen de laborator in vederea stalibirii etiologiei sau va recolta prin biopsie un fragment tisular din zona afectata (daca se considera a fi infectie fungica).

Tratamentul foliculitei :

Formele usoare de foliculita pot fi tratate la domiciliu prin aplicarea unor comprese cu solutii antiseptice (betadina, clorhexidina, etc.) de mai multe ori pe zi. Pentru foliculita la nivelul scalpului sau barbiei se poate utiliza un sampon pe baza de sulfura de seleniu, seleniu sau propilen glicol.

Daca foliculitase extinde sau este recidivanta sau daca apar durerea crescuta la nivelul regiunii afectate, insotita de roseata, temperatura locala sau febra peste 38°C este obligatorie prezentarea la medic pentru un consult de specialitate si un sfat avizat.

Pentru o infectie de natura bacteriana medicul ar putea recomanda utilizarea locala a unui unguent cu antibiotice (bacitracina, clindamicina, eritromicina) si a solutiilor antiseptice. In cazul infectiilor profunde medicul va prescrie antibiotice sub forma de comprimate in functie de natura infectiei si sensibilitatea sa la un anume antibiotic (dicloxacilina, eritromicina sau cefalexina ,ciprofloxacina sau ofloxacina).

Tratamentul pentru foliculitele de etiologie fungica consta in administrarea unui antifungic precum fluconazolul.

Terapia laser este o metoda de tratament costisitoare, recomandata in cazul foliculitelor recidivante, cu dezavantajul distrugeriifirului de par.

Profilaxia foliculitei :

Exista o serie de pasi care trebuie urmati pentru impiedicarea dezvoltarii, extinderii si reaparitiei foliculitei:

- dupa folosirea dusurilor publice sau izvoarelor de apa termala, trebuie facut imediat dus cu sapun si folosit un sapun antibacterian.

- spalarea in fiecare zi cu un sapun antibacterian. De asemenea, dusul dupa  exercitiul fizic sau lucrul cu substanate chimice este obligatoriu

- spalarea frecventa a mainilor inclusiv la nivel subunghial, in special in cazul in care o persoana sau cineva de care persoana respectiva are grija are o infectie de piele

- se recomanda evitarea folosirii in comun a prosopului sau a buretelui de baie sau a altor obiecte personale. In cazul in care o persoana are foliculita, ea trebuie sa foloseasca un burete de baie curat si un prosop nou de fiecare data cand face baie

- scarpinarea la nivelul zonei infectate este interzisa. Microorganismele care produc foliculita pot fi astfel depozitate subunghial si raspandite in alte zone ale corpului sau la alte persoane

- in cazul foliculitei, barbieritul in zona infectata trebuie evitat. In situatiile in care barbieritul este absolut indispensabil, lama trebuie schimbata de fiecare data. Trebuie incercate creme depilatoare si lotiuni care indeparteaza firul de par fara a fi necesara folosirea lamei de ras. Totusi, nu este recomandabil ca aceste produse sa fie utilizate mai mult de o data sau de doua ori pe saptamana

- purtarea de haine largi. Hainele stramte blocheaza eliminarea transpiratiei si bacteriilor si faciliteaza stagnarea lor la nivelul pielii

- a se evita folosirea uleiurilor. Uleiurile favorizeaza cantonarea bacteriilor la nivelul porilor din piele si astfel pot produce foliculita. Evitati folosirea substantelor grase la nivelul tenului

- utilizarea unui deodorant cu actiune moderata. Deodorantele puternice pot contribui la aparitia foliculitei

In cazul bailor personale, trebuie urmate instructiunile producatorului pentru a le mentine curate.

 

Tratamente naturiste pentru Foliculita

asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
BioHarmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 
Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara