Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Gastrita indusa de stress

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Zeolit Detoxifiant Pulbere

Zeolit Detoxifiant Pulbere

Gastrita indusa de stress

Descrierea gastrita indusa de stress

Mai poate fi intalnita si sub denumirea de: gastrita acuta eroziva, gastrita acuta hemoragica, gastrita acuta de stress, gastropatia indusa de antiinflamatoare nonsteroidiene, gastropatia hemoragica.

Cauzele si factori de risc in cazul gastritei induse de stress

Eroziunile acute gastrice pot apare intr-o varietate de conditii etiologice: medicamente (antiinflamatoare nonsteroidiene sau steroidine, citostatice, produse continand fier, antibiotice – eritromicina, tetraciclina, doxiciclina, rezerpina, clofibrat); politraumatismele si interventiile chirurgicale extinse; ingestia de alcool etilic cu o concentratie de peste 12% sau ingestia de substante caustice; leziuni ale sistemului nervos central sau meningo-encefalite, arsuri extinse, stari de soc (septic, hipovolemic, anafilactic) sau insuficiente grave de organ (respiratorie, renala, hepatica); refluxul duodeno-gastric; radiatiile X; ischemia mucoasei (tromboza sau embolie arteriala).

Ventilatia mecanica prelungita si coagulopatia creste predispozitia pentru gastrita de stress. Factorii cauzativi cuprind urmatorii: hipotensiunea, sepsis cu culturi pozitive ale sangelui, trauma severa, arsurile masive, traume ale sistemului nervos central cu cresterea presiunii intracraniene, ventilatia mecanica, insuficienta multiorgan.

Se pot distinge astfel ma imulte forme clinice : eroziunile acute de stress, gastrita eroziva medicamentoasa, gastrita alcoolica, gastrita de iradiere, gastrita uremica, gastrita acuta eroziva indusa de substante caustice.

Simptomele gastritei induse de stress

Simptomele gastritei acute erozive constau in durere epigastrica, greturi, varsaturi. O mare parte dintre pacienti sunt asimptomatici. La putini pacienti hemoragia digestiva superioara poate complica tabloul clinic, la majoritatea fiind insa oculta. La bolnavii cu eroziuni de stress, tabloul clinic este dominat de manifestarile bolii de baza.ei.

Diagnosticul gastritei induse de stress

Studii de laborator: hematocritul, profilul coagularii. Tubajul nasogastric si lavajul gastric sunt utile pentru a confirma daca singele este prezent in tractul digestiv superior si pentru a cuantifica cantitatea de sange prezenta. Se introduce solutie salina pe tubul nasogastric si se aspira pana ce solutia devine clara.

Diagnosticul diferential se face cu urmatoarele afectiuni: boala peptica ulceroasa, gastrita indusa de antiinflamatoriile nesteroidiene, gastropatia alcoolica, gastropatia uremica.

Tratamentul gastritei induse de stress

Tratamentul variaza foarte mult in functie de cauza exacta de aparitie a bolii. Tratamentul trebuie adminsitrat doar daca investigatiile paraclinice sustin diagnosticul.

Tratamentul doreste profilaxia gastritei de stress. Pentru persoanele cu factori de risc care sunt internate in spital se va urmari velorile pH-ului continutului gastric, daca acesta trebuie sa fie mai mare de 4. 0. valorile sub 4. 0 necesita investigatii atente.

Gastrita acuta nu are un tratament specific cu exceptia cazurilor determinate de Helicobacter pylori, insa poate include: intreruperea adminsitrarii antiinflamatoarelor nesteroidiene, corticosteroizilor sau altor substante cu efect nociv asupra mucoasei; masuri generale de rehidratare daca pacientul sufera din cauza deshidratarii;  adminstrarea de antiacide - in special cele pe baza de aluminiu si magneziu (care neutralizeaza acidul gastric), blocante de H2 (inhiba receptorii de histamina, aceasta fiind o sunstanta care are un rol imoprtant in stimularea secretiei acide bazale), inhibitori de pompa de protoni (ei pot bloca complet, pentru o lunga perioada de timp secretia acida a stomacului si sunt considerati cei mai eficienti compusi din aceasta clasa).

In cazul in care etiologia este infectioasa se recomanda tratamentul cu antibiotice. Exista o serie de scheme terapeutice foarte eficiente in combaterea Helicobacter pylori care este germenele cel mai frecvent incriminat.

Terapia chirurgicala

Hemoragia mediata prin stress apare de obicei dupa 7-10 zile dupa lezarea initiala dar se poate manifesta si mai rapid. Endoscopia este cea mai importanta metoda de diagnosticare si tratament. Eroziunile acute superficiale sunt multiple, incep din fundus si progreseaza spre antru. 9% dintre pacienti se opresc din singerare prin terapia medicala conservativa care include lavajul gastric si controlul secretiei acide care sa mentina pH-ul gastric peste 5. 0.

Hemostaza endoscopica este incercata prin electrocoagulare, laser sau terapia prin injectii. Se poate incerca cateterizarea angiografica selectiva a arterei gastrice stangi prin infuzia selectiva de vasopresina sau embolizarea cu gel sau trombi autologi pentru a emboliza artera gastrica stanga.

Terapia cu injectii implica utilizarea unor solutii diferite injectate in si in jurul leziunilor singerinde. Solutiile disponibile sunt epinefrina, sclerozantii si materiale care determina cheaguri de singe cum sunt fibrina. Epinefrina este diluata si injectata, este un agent vasoacitiv care actioneaza prin inducerea vasoconstrictiei si scaderea aportului sanguin in zona. Acest lucru permite cresterea functiei plachetare si formarea de cheaguri de sange pentru a obtine hemostaza. Injectarea unui volum de solutie salina izotona si obtinerea unui efect de tamponada conduce de asemeni la hemostaza, desi nu atit de eficienta ca epinefrina. Desi epinefrina injectata este absorbita in circulatia sistemica nu pare a determina efecte adverse asupra statusului hemodinamic. Solutiile sclerozante folosite includ etanol, polidocnol si tetradecil sulfat de sodiu.

Sclerozantii produc hemostaza prin inducerea trombozei, necrozei tisulare si inflamatiei la locul de injectie. Cind sunt injectate volume mari poate apare riscul de complicatii cum este perforatia.

Coagularea foloseste presiunea directa si terapia termica pentru a obtine hemostaza. Terapia termala include electrocoagularea monopolara si bipolara si aplicarea de caldura. Vasele de singe sunt izolate, compresate si tamponate inaintea terapiei. Prin folosirea acestor metode profunzimea leziunii tisulare este minimizata.

Simpla acoperire a unei eroziuni singerinde este eficienta pentru a controla hemoragia. In cazul hemoragiilor severa, amenintatoare de viata care nu pot fi controlate prin endoscopie, rezectia gastrica cu sau fara vagotomie cu reconstructie poate fi necesara.

Terapia laser foloseste laserul YAG pentru a creea hemostaza prin generarea caldurii si coagularea directa a vaselor. Nu este atit de eficienta precum electrocoagularea deoarece nu foloseste compresia pentru a creea efectul de tamponada. Interventia chirurgicala devine necesara daca terapia nonoperativa esueaza iar hemoragia continua. Scopul terapiei chirurgicale este de a controla hemoragia si de a reduce singerarile recurente si mortalitatea.

Rezectia gastrica. Tipul de rezectie gastrica depinde de localizarea eroziunilor gastrice, daca sunt proximale sau distale. Optiunile sunt antrectomia si gastrectomia subtotala, partial totala sau totala. Mortalitatea operativa atinge rate de 30-100%. Alegerea operatiei intiale trebuie facuta in functie de conditia generala a pacientului, extinderea si localizarea afectarii gastrice si aplicabilitatea unei metode de rezectie gastrica rapide si eficiente.

 

Tratamente naturiste pentru Gastrita indusa de stress

Zeolit Detoxifiant Pulbere
Pret: 120 RON
*TVA inclus
 
MMS Capsule
Pret: 120 RON
*TVA inclus
 
Life Impulse Ananas Pudra - adjuvant digestiv
Pret: 24.99 RON
*TVA inclus
 
Vitamina B2 Pudra
Pret: 32 RON
*TVA inclus
 
Garlic Caps
Pret: 40.5 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara