Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Glomerulonefrita infectioasa nonstreptococica

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Uva Ursi

UVA URSI
- 18 %Discount 18 %

Glomerulonefrita infectioasa nonstreptococica

Descrierea glomerulonefrita infectioasa nonstreptococica :

Glomerulonefrita sau nefrita glomerulara reprezinta  o boala renala ce se manifesta  prin inflamatia glomerulilor sau a vaselor mici din rinichi. Simptomele pot include hematurie izolata si/sau proteinurie, sindrom nefritic, insuficienta renala acuta sau insuficienta renala cronica si sindrom nefrotic. Aceste manifestari clinice fac parte din modele patologice diferite grupate in tipuri proliferative sau nonproliferative.

Asocierea clasica a glomerulonefritei cu infectiile este glomerulonefrita poststreptoccocica care se dezvolta dupa faringita streptococica. Totusi un numar de boli glomerulare sunt asociate cu alte boli bacteriene, virale sau parazitice.

Diferitele cauze ale glomerulonefritei asociate infectiilor au prevalente diferite. In endocardita glomerulonefrita asociata poate apare pina la 20% din cazuri. Staphylococcus aureus a devenit cea mai comuna cauza a glomerulonefritei infectioase fata de Streptococcus in tarile dezvoltate. Glomerulonefrita asociata hepoatitei C a devenit o cauza frecvent recunoscuta a glomerulonefritei.

In functie de etiologie prognosticul glomerulonefritei asociate cu infectia poate fi variabil. In glomerulonefrita asociata cu endocardita bacteriana functia renala revine la normal dupa tratamentul cu antibiotice. Glomerulonefrita se rezolva dupa ce infectia a fost vindecata, functia renala revenind in limite normale in 1-2 saptamini, nivelul complementului normalizindu-se in 6 saptamini iar hematuria normalizindu-se in aproximativ 6 luni.

Patogenia glomerulonefrita infectioasa nonstreptococica:

Cele mai multe boli glomerulare asociate cu infectiile sunt mediate de catre complexele imune. Exemplul clasic observat in glomerulonefrita poststreptocica implica reactia antigen-anticorp care poate apare in circulatie sau in glomeruli. Depozitarea in glomeruli determina activarea cascadei complementului care poate implica calea clasica sau alternativa. Complexele imune pot activa celulele endogene glomerulare. Reducerea factorilor chemotactici determina acumularea de leucocite si trombocite in gloomeruli si consecutiv raspunsul inflamator.

Alte citeva evenimente patogenice posibile apar in bolile virale asociate cu leziunile glomerulare. Acestea pot cuprinde formarea de complexe imune circulante din anticorpi si agenti virali, formarea de complexe imune circulante indusa de eliberarea de antigeni urmind leziunilor celulare virale, formarii in situ a reactiilor antigen-anticorp sau a leziunilor celulare sau a reactiilor autoimune la structurile glomerulare induse de catre virus.

In infectiile cu protozoare cum este malaria, anticorpii sunt formati impotriva antigenelor malarice. Complexele imune circulante activeaza complementul si macrofagele. Aceste complexe sunt depozitate mai ales in zonele subendoteliale. Poate interveni si un raspuns celular mediat imun.

Cauzele si factori de risc ai glomerulonefritei  infectioase nonstreptococica:

Principalii factori responsabili de aparitia acestei boli sunt unele intrinseci renale, in timp ce factorii secundari secundare sunt asociati cu anumite infectii (virale, bacteriene sau parazitice), medicamente, tulburari sistemice (LES, vasculite) sau diabet.

Infectiile cu bacterii, virusuri, protozoare sau helminti pot cauza glomerulonefrita postinfectioasa. Endocardita infectioasa este determinata de Staphylococcus aureus. Nefrita de sunt poate fi asociata cu sunturile ventroiculovasculare, ventriculoperitoneale, peritoneovasculare sau vasculare. Abcesele viscerale pot fi retroperitoneale, pulmonare sau abdominale. Alte cauze cuprind sifilisul, hepatita B sau C, HIV, citomegalovirus, parvovirus, hantavirrus, malaria, schistosoma, filarioza, boala hidatica, toxoplasmoza, aspergiloza.

Semnele si simptomele glomerulonefritei infectioase nonstreptococica:

Recapitularea totalitatii datelor pe care medicul le capata interogand bolnavul cu privire la aparitia si evoluția bolii de care sufera, la antecedentele ei este mirata asupra cauzei glomerulonefritei difuz proliferative si a simptomelor care sunt asociate. O mica parte a pacientilor pot sa nu afiseze simptome si sunt diagnosticati numai dupa realizarea unui examen de laborator de rutina, cei mai mare parte a persoanelor care au contractat aceasta boala manifesta semne ale bolii primare ca si cele asociate cu leziunea renala. Glomerulonefrita difuza proliferativa este suspectata la pacientii cu infectie streptococica recenta, proces infectios sau lupus eritematos sistemic sau la pacientii cu boala sinopulmonara cu debut recent al urmatoarelor:

-hipertensiune, hematurie microscopica sau grosiera

-proteinurie nefrotica sau nonnefrotica

-creatinina serica peste 0. 4 mg/dl

-oligoanurie si simptome de uremie in cazurile severe.

Simptomele nonspecifice incluzind varsaturile, greata,  oboseala sau scaderea in greutate pot indica uremia sau simptomele bolii primare. Istoricul de ulcere orale, eruptie, hematologice sau imunologice fotosensibilitate, artralgii, artrita, serozita sau tulburari neurologice, renale, sugereaza lupus eritematos sistemic ca boala primara.

Istoricul de tuse, dispnee, hemoptizie si boala renala sugereaza sindrom Goodpasture. Pacientii cu granulomatoza Wegwner prezinta boala sinopulmonara (durere a sinusurilor paranazale si drenaj cu scurgeri purulente sau sanguinolente si ulceratie/perforatie a mucoasei nazale ocazionala conducind la deformarea nasului), otita seroasa, tuse, dispnee si hemoptizie.

Simptomele nonspecifice incluzind greata, varsaturile, oboseala sau scaderea in greutate pot indica uremia sau simptomele bolii primare. Istoricul de eruptie, fotosensibilitate, ulcere orale, artralgii, artrita, serozita sau tulburari neurologice, renale, hematologice sau imunologice sugereaza lupus eritematos sistemic ca boala primara.

Pacientii cu nefropatie IgA (boala Berger) pot prezenta elemente clasice ale durerii in flanc si hematurie grosiera dupa infectii ale tractului respirator superior. Altii pacienti pot prezenta doar microhematurie indolenta descoperita accidental.In cazuri rare unii bolnavi prezinta glomerulonefrita acuta, insuficienta renala si sindrom nefrotic.

Diagnostic Glomerulonefrita infectioasa nonstreptococica

Se pune in urma realizarii urmatoarelor analize:

-urinoanaliza poate arata hematurie, piurie, proteinurie, aceste elemente sunt foarte importante pentru a determina daca glomerulonefrita este de tip nefrotic sau nefritic

-hemoleucograma care reprezinta numarul neutrofilelor poate fi ridicat in infectiile bacteriene acute. Eozinofilia poate fi observata la pacientii cu glomerulonefrita asociata cu infectiile parazitice, in functie de durata bolii si severitatea disfunctiei renale, anemia poate fi observata datorita bolii renale cronice

Diagnosticul diferential se realizeaza dupa urmatoarele afectiuni: nefropatia IgA, nefrita lupica, glomerulonefrita membranoproliferativa, sindromul hemolitic-uremic,  boala serului.

Tratament Glomerulonefrita infectioasa nonstreptococica

Este indicata terapia precoce, agresiva datorita riscului mare de insuficienta renala. Se administreaza regimuri terapeutice cu prednison.

Este recomadata tinerea unei diete:

Reducerea sarii alimentare sub 2 g pe zi este recomandata pentru toti pacientii cu hipertensiune si nefroza. Restrictia proteica la 40-60 g/zi poate incetini boala renala, la cei cu edeme se recomanda limitarea lichidelor.

Prognosticul glomerulonefriei infectioasenonstreptococica :

Tratarea pacientului depinde de severitatea infectiei si de spitalizare. Recuperarea complete apare la majoritatea pacientilor chiar si la cei cu proliferari crescento observate la biopsia renala. Prognosticul se bazeaza pe durata infectiei inainte de initierea terapiei antibacteriene specific. In schistosomiaza progresia afectarii renale este obisnuita chiar si dupa tratament. Proteinuria poate persista pentru 6 luni. Hematuria microscopica poate persista pentru 3-6 luni dupa rezolutia sindromului.

 

 

Tratamente naturiste pentru Glomerulonefrita infectioasa nonstreptococica

UVA URSI
Pret: 59 RON
*TVA inclus
 
Pret: 350 RON
*TVA inclus
 
Pret: 405 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara