Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Olive Leaf - Extract din frunze de Maslin

Olive Leaf - Extract din frunze de Maslin

Gonoree

Descrierea gonoreei

Gonoreea este o boala cu transmitere sexuala. Este o infectie bacteorologica a uretrei la barbati sau a uretrei sau cervixlui la femei. Gonoreea poate  afecta de asemenea si rectul, anusul, gatul, organele pelviene si conunctiva oculara si poate cauza probleme de sanatate serioase.

La femei: gonoreea netratata se poate muta in uter, trompe uterine si ovare. Aceasta poate cauza cicatrici, rani si inflamatii cum este boala inflamarii pelviene care la randulei poate cauza infertilitate si nastere extrauternina.
La barbati gonoreea poate cauza cancer al vezicii urinare.

 Gonoreea la femei

La femei, simptomele gonoreei sunt deseori usoare. Majoritatea femeilor infectate nu prezinta simptome, adica sunt asimptomatice. Chiar daca exista simptome, acestea sunt nespecifice, putand mima o infectie urinara sau vaginala.

Semnele si simptomele initiale la femeie includ: durere sau senzatie de arsura la urina, secretie vaginala abundenta,  sangerare vaginala intre menstruatii.

Femeile infectate cu gonoree prezinta riscul dezvoltarii unor complicatii severe datorate infectiei, indiferent de existenta sau severitatea semnelor si simptomelor.

Gonoreea la barbati

Unii barbati cu gonoree sunt asimptomatici. Alti barbati prezinta semne sau simptome care apar la 2-5 zile după infectare. Dar simptomele pot apare chiar si dupa 30 zile de la contaminare.

Semnele ÅŸi simptomele in gonoreea la barbati includ: senzaÅ£ie de arsura la urina,  secretie alba, galbena sau verzuie la nivelul penisulu,  testicule dureroase sau umflate

Simptome comune la femei si barbati

Simptomele infectiei rectale atat la femei cat si la barbati includ:  prurit - mancarime la nivelul anusului,  secreÅ£ie anala,  sangerare anala, durere anala,  sangerare anala,  defecatie dureroasa - dischezie

Infectia rectala poate fi asimptomatica.

Infectia la nivelul gatului poate produce dureri in gat, dar de regula este asimptomatica.

Cauzele gonoreei

Gonoreea este cauzata de bacteria Neisseria gonorrhoeae. Se transmite prin sex normal, oral sau anal cu o persoana infectata. Daca nu folosesti prezervativul in relatiile cu o persoana infectata, riscul infectiei cu gonoree este foarte crescut. Si desi partenerul respectiv nu prezinta simptome, acesta iti poate transmite boala inaine sa stie ca o are.

O femeie insarcinata poate transmite boala copilului in timpul nasterii. De asemenea, daca ai avut gonoree in trecut, asta nu inseamna ca nu te poti reinfecta, asa ca mare grija.

Diagnosticul gonoreei

Diagnosticarea este uneori dificila din cauza localizarilor atipice: stomatita si faringita-  dupa raport orogenital, anorectita, endocardita sau meningita consecutiva unei atingeri a faringelui. Diagnosticul trebuie sa fie confirmat printr-un examen de laborator, direct  - frotiu sau dupa cultura, realizate pornind de la prelevatul local.

Tratamentul gonoreei

Toti pacientii bolnavi de gonoree, vor fi testati serologic pentru o eventuala coinfectie cu sifilis sau cu virusul HIV. Daca pacientii au contractat sifilis dar se afla inca in perioada de incubatie a bolii, este posibil ca acestia sa fie vindecati in urma aplicarii regimului cu ceftriaxona si doxicilina. Chinolonele nu au eficienta in terapia sifilisului; in schimb, doxicilina poate vindeca infectia chlamidiana dar si multe cazuri de sifilis aflate in perioada de incubatie a bolii. Cu toate acestea, in caz de infectie concomitenta cu sifilis, se recomanda utilizarea unui tratament aditional, mult mai eficient impotriva sifilisului.

Foarte rar in clinica poate aparea esecul terapeutic dupa terapia combinata cu ceftriaxona, cefixime si doxicilina; acelasi lucru este valabil si pentru regimurile combinate cu ciprofloxacin, ofloxacin si doxicilina. Urmarirea pacientului prin culturi, nu este obligatorie dupa finalizarea acestor scheme terapeutice combinate; pacientii se vor prezenta pentru reexaminare doar daca simptomele persista sau reapar la scurt timp dupa finalizarea terapiei. In caz de reaparitie a simptomatologiei, se impune reevaluarea pacientului prin culturi si teste serologice pentru infectia cu Chlamydia. Toti patogenii izolati prin cultura, vor fi testati pentru a stabili sensibilitatea acestora la diferite clase de antibiotice – antibiograma. In cele mai multe cazuri, recidivele se datoreaza reinfectiei cu gonococ, motiv pentru care partenerul trebuie si el investigat si tratat corespunzator.

Artrita gonococica poate fi tratata cu regimuri terapeutice specifice; patogenii izolati in astfel de cazuri sunt mult mai sensibili la penicilina si tetraciclina decat cei izolati in cazurile de gonoree necomplicata. Toti pacientii cu infectie diseminata vor fi internati, evaluati si tratati cu atentie, datorita pericolului de endocardita, meningita si infectii articulare – ceftriaxon intravenos, 1 gram pe zi. Daca infectia nu se complica cu endocardita sau meningita, pacientii pot fi externati urmand sa continue tratamentul la domiciliu, timp de 10 zile. Daca schemele terapeutice enuntate mai sus, nu vor conduce la ameliorarea simptomatologiei, diagnosticul trebuie reorientat.

Uretrita postgonococica devine manifesta abia dupa 21 de zile de la finalizarea tratamentului cu penicilina sau cefalosporine; ea se poate datora patogenului C. trachomatis, devenid simptomatica mai tarziu, datorita perioadei de incubatie mai lungi; uretrita postgonococica poate fi tratata cu un regim cu doxicilina sau tetraciclina, timp de maxim sapte zile. Cervicita mucopurulenta care apare la femei in urma tratamentului cu antibiotice, poate fi tratata cu acelasi regim terapeutic utilizat in cazul uretritei postgonococice; cervicita este cauzata in cele mai multe cazuri de infectia cu C. trachomatis.

In caz de afectare articulara, poate fi necesara irigarea articulatiilor cu lichid salin sau evacuarea lichidului sinovial – aceste manevre au drept scop reducerea inflamatiei locale. Drenajul deschis al articulatiei se aplica doar in cazul copiilor cu artrita a soldului; imobilizarea temporala a acestor articulatii, poate contribui semnificativ la reducerea disconfortului pacientului; nu se recomanda injectarea directa a antibioticelor in articualtie; medicatia antiinflamatorie poate ajuta la obtinerea unei mai bune vindecari; antiinflamatoriile vor fi utilizate cu prudenta, deaorece ele pot perturba monitorizarea raspunsului clinic la tratamentul cu antibiotice.

Conjunctivita gonococica reprezinta o urgenta medicala; se recomanda irigarea conjunctivelor cu solutie salina si administrarea de ceftriaxon, in doza unica de 1 gram, pe cale intramusculara. Pacientii cu conjunctivita gonococica, vor fi supusi examenelor oftalmologice complete.

Meningita si endocardita necesita terapie cu doze mari de antibiotice administrate pe cale intravenoasa. Pentru meningita se administraza ceftriaxon (1-2 grame, intravenos, la fiecare 12 ore), timp de doua saptamani; pentru endocardita se recomanda acelasi antibiotic, timp de cel putin 30 de zile. Toti pacientii cu meningita sau endocardita gonococica, vor fi evaluati pentru decelarea unui eventual deficit al sistemului complement.

Toti copii nascuti din mame cu gonoree, au un risc foarte crescut de infectie gonococica; ei sunt tratati profilactic cu o doza unica de ceftriaxon, administrata intramuscular sau intravenos. Este recomandat mare precautie atunci cand se administraza ceftriaxona la copii cu hiperbilirubinemie sau la cei nascuti prematur. Toti copii care prezinta o infectie gonococica, vor fi spitalizati si evaluati in vederea despistarii unei eventuale infectii diseminate – sepsis, artrita, meningita. Infectiile diseminate pot fi tratate cu ceftriaxona – 25-50 mg, intramuscular / intravenos, timp de maxim sapte zile; alternativa o reprezinta utilizarea cefotaximului, in doza de 25 mg / kg corp. Ochiul trebuie irigat cu solutie salina, ori de cate ori este nevoie pentru indepartarea secretiilor. Daca terapia sistemica este eficienta, preparatele topice oculare nu sunt obligatorii; ambii parinti vor fi evaluati si tratati pentru gonoree si infectie chlamidiana.

Copii a caror greutate corporala depaseste 45 kg, vor beneficia de aceleasi scheme terapeutice aplicabile in cazul adultilor. Copii cu greutate corporala sub 45 kg, care prezinta vulvo-vaginite, cervicite, uretrite, rectite sau faringite necomplciate, vor fi tratati cu o singura doza de ceftriaxon -125 mg, administrata intramuscular; ca alternativa putem utiliza spectinomicina – 40 mg / kg corp, intramuscular. Doxicilina poate fi administrata doar copiilor cu varste de peste opt ani – 100 mg, de doua ori pe zi, timp de sapte zile.

Toti copii suspectati de gonoree vor fi evaluati prin culturi si teste serologice pentru o eventuala coinfectie cu sifilis sau Chlamydia. Abuzul sexual reprezinta cea mai frecventa cauza a gonoreei la copii aflati in perioada prepubera; copii agresati sexual sunt cel mai adesea asimptomatici, infectia localizandu-se cel mai frecvent la nivelul rectului si faringelu

Tratamentul cu estrogeni nu este de foarte mare folos in vulvo-vaginita gonococica. Toti copii tratati vor fi ulterior urmariti prin culturi repetate, cautandu-se in acelasi timp, identificarea si tratarea sursei infectioase; in toate cazurile de gonoree aparute la copil, se va lua in considerare posibilitatea unui abuz sexual in antecedentele recente.

Incidenta infectiilor produse de tulpini de gonococ cu rezistenta sporita la antibiotice este mult mai mare in tarile aflate in curs de dezvoltare; situatia economica precara din unele tari nu permite utilizarea pe scara larga a unor antibiotice eficiente impotriva infectiilor gonococcie – ceftriaxon, spectinomicina sau cefalosporine. Medicamentele ieftine utilizate ca alternativa la terapia cu penicilina sau tertacilcina nu au dat de cele mai multe ori rezultatele pozitive preconizate. In prezent, cele mai utilizate chimioterapice in tarile aflate in curs de dezvoltare, pentru combaterea diferitelor forme de infectie gonococica sunt treimetoprim-sulfametoxazolu, ciprofloxacina si ofloxacina; din nefericire foarte multe dintre tulpinile incriminate in transmiterea infectiei sunt rezistente la ciprofloxacina. Nici unul dintre aceste trei antibiotice nu si-a dovedit eficienta in vindecarea infectiilor gonococice, atunci cand este utilizat ca monoterapie; de asemenea, ele nu sunt eficiente in combaterea cazurilor de uretrita cu Chlamydia.

Chinolonele nu prezinta siguranta pentru tratamentul gonoreei in unele regiuni din Asia, datorita dezvoltarii unei rezistente crescute de catre tulpinile patogene; ca alternativa poate fi utilizata schema ce include procain-penicilina G 4, 8 milioane UI intramuscular, in combinatie cu probenecid (1 gram pe cale orala) si acid-clavulanic (125 mg) – acidul clavulanic are rolul de a inhiba beta-lactamaza gonococica. Notam faptul ca acest regim terapeutic si-a dovedit eficienta in unele regiuni limitate din Africa Centrala. O a doua alternativa o reprezinta administrarea de gentamicina, in doza unica – 280 mg, intramuscular. Pentru a preveni aparitia unor noi tulpini rezistente la antibiotice, se recomanda initierea unor programe de supraveghere a sensibilitatii in vitro, a patogenului N. gonorrhoeae.

Tratamentul trebuie sa fie precoce, iar subiectul trebuie sa se abtina de la orice raporturi sexuale in perioada tratamentului, partenerii sexuali fiind tratati preventiv, chiar daca nu prezinta vreun semn al bolii.

 

Tratamente naturiste pentru Gonoree

Olive Leaf - Extract din frunze de Maslin
Pret: 42 RON
*TVA inclus
 
Goldenseal
Pret: 86.5 RON
*TVA inclus
 
Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 
Pachet Aparat Zapper Profesional + Silver Pulser
Pret: 4500 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara