Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Soul

Soul
- 33 %Discount 33 %

Hemoragia in post-partum

Descrierea hemoragiei postpartum

Hemoragia postpartum este o componenta normala a perioadei postpartum si, de cele mai multe ori, se vindeca de la sine. Oricum, hemoragia postpartum poate indica uneori prezenta unor complicatii ale starii de sanatate.

Hemoragia postpartum apare la orice femeie indiferent de modalitatea in care a nascut. In acest mod, corpul elimina excesul de mucus, tesuturile placentare si sangele dupa nastere. Hoemoragia postpartum este similara menstruatiei, doar ca fluidul este mult mai dens. O hemoragie postpartum (HPP) este o sangerare abundenta, care este definita ca pierderea a 500 mililitri (ml) sau mai mult de sange in primele 24 de ore dupa nastere. Hemoragia postpartum poate dura pana la sase saptamani. Cele mai multe cazuri de HPP primara sunt datorate faptului ca uterul nu se contracta in mod corespunzator dupa nastere. Acest lucru este cunoscut sub numele de atonie uterina.

Simptomele hemoragiei postpartum

Hemoragia postpartum apare initial ca o secretie rosiatica a vaginului, sangele continua sa aiba culoarea rosiatica timp de patru-zece zile. Dupa această perioada, secretia va capata o nuanta roz si mai apoi una alb-galbuie. Secretia poate fi insotita de cheaguri de sange de marimea unei boabe de strugure.

Factori de risc in hemoragia in post-partum

Printre conditiile care pot creste riscul de hemoragie post partum se enumera: placenta previa - placenta acopera sau se afla foarte aproape de deschiderea cervicala, desprinderea de placenta - desprinderea precoce de placenta din uter, sarcini multiple - mai mult de o placenta si supradistensia uterului, supradistensie uterina - extinderea excesiva a uterului ca urmare a prezentei unei cantitati prea mari de lichid amniotic sau a unui copil prea mare (cu greutate de peste 4 kilograme la nastere), travaliu prelungit, hipertensiune indusa de sarcina - hipertensiune arteriala indusa de sarcina, obezitate,  administrarea de medicamente pentru oprirea travaliului (travaliu prematur), mai multe nasteri, infectie, administrarea de medicamente pentru inducerea travaliului, utilizarea forcepsului sau vacuum pentru scoaterea copilului din uter, la nastere.

Hemoragia postpartum poate fi inclusiv cauza urmatorilor factori:  ruptura unui vas de sange uterin,  tulburari de coagulare a sangelui, cum ar fi coagularea intravasculara diseminata , placenta increta - tesutul placentar invdeaza musculatura uterului, placenta accreta - placenta este anormal atasata in interiorul uterului (afectiune care apare la una din 2500 de nasteri si este mai frecvent intalnita in cazul in care placenta este atasata pe cicatricea unei cezariene aterioare), placenta percreta - tesutul placentar se intinde spre muschiul uterin si exista riscul sa se poata rupe, leziuni sau rupturi la nivelul colului uterin sau a tesuturilor vaginale, sangerare intr-o portiune de tesut localizat in zona pelvisului care se dezvolta intr-un hematom, de obicei, la nivelul vulvei sau zonei vaginale.

Desi sansele ca o ruptura de uter sa apara este de 1 la 200, ea poate pune in pericol viata mamei. Conditiile care pot creste riscul de ruptura uterina includ indepartarea pe cale chirurgicala a unei tumori, a unui fibrom -benign sau cicatricea rezultata in urma nasterii prin cezariana localizata in partea superioara a uterului. Ruptura uterina poate sa apara inainte de nastere si sa fie riscanta pentru sanatatea fatului.

Simptomele hemoragiei postpartum

In mod normal hemoragia postpartum nu este semnul vreunei complicaţii si de cele mai multe ori dispare de la sine. Oricum, unele femei experimenteaza probleme legate de hemoragia postpartum. Daca te confrunti cu una din urmatoarele probleme este bine să te adresezi de urgenta medicului.

Simptomele hemoragiei postpartum: pierdere masiva de sange, cheaguri de sange foarte mari, ameteala, oboseala permanenta, flash-uri vizuale. Tratamentul trebuie realizat de urgenta pentru a evita pierderea masiva de sange si chiar decesul pacientei.

Fiecare femeie poate avea simptome diferite. Printre cele mai frecvente se numara:  scaderea tensiunii arteriale, cresterea frecventei cardiace, inflamatie si durere a tesuturilor din zona vaginala si perineala, sangerare necontrolata, scaderea numarului de celule rosii (hematocrit)

Cauzele hemoragie postpartum

Cauxele cele mai intalnite sunt: eliminarea fortata a placentei, imposibilitatea de a elimina toata placenta, trauma asupra vaginului, uterului in timpul nasterii 

Fiecare femeie este expusa riscului de a suferi hemoragie postpartum. In unele cazuri, exista anumite conditii care cresc factorii de risc: bebelusul supraponderal, sarcina multipla, travaliul indus, dezechilibre ale placentei.

Daca pierzi mai mult de 500 ml de sange dupa o nastere normala sau mai mult de 1000 de ml ca urmare a unei cezariene, te incadrezi in grupa femeilor care sufera de hemoragie postpartum. Hemoragia postpartum poate fi o conditie grava cu multiple complicatii incluzand pierderea masiva de sange si chiar decesul mamei.

Tratamentul hemoragiei postpartum

Hemoragia postpartum necesita internarea pacientei in spital.

Tratamentul include: administrarea de medicamente,  masajul uterin care sa stimuleze contractiile si sa opreasca fluidul sanguin,  eliminarea excesului de placenta, in mod normal cu mana pentru a elimina sangerarile ulterioare, histerectomie (eliminarea uterului, in cazul în care acesta este grav afectat)

Masurile  generale trebuie initiate imediat pentru a opri hemoragia. In functie de cauza sangerarii sunt necesare o serie de masuri specifice.

Dintre masurile generale fac parte: in prezenta hemoragiei externe aparute uterul va fi masat daca nu este contractat ferm; daca semnele de separare placentara sunt prezente, exprimarea placentei, exercitand o presiune asupra fundului uterin trebuie realizata; extractia manuala de placenta se practica in post-partumul imediat. Aceasta manevra se practica sub anestezie generala (intravenoasa);solutie Ringer sau ser fiziologic). Injectarea acestora se poate face si in col, dupa expulzia placentei, palparea uterului este obligatorie pentru a verifica daca acesta este bine contractat, controlul peretilor vaginali, al colului, pentru identificarea solutiilor de continuitate si sutura acestora, administrarea intramusculara sau intravenoasa de Methergin sau ergomet, sau de Oxitocin (20 U in 1000 ml, continuarea sangerarii in ciuda masurilor aplicate necesita o a doua cale de acces venos, transfuzie, perfuzie cu substante substituiente de sange, fire hemo, fire hemostatice, administrarea de prostaglandine intramuscular, mesajul cavitatii uterine cu mese lungi nu mai este indicat deoarece uterul gravid nu poate fi bine mesat, imediat dupa nastere el dilatandu-se in urma mesajului si in plus poate ascunde pierderea de sange.

Masurile in situatii particulare sunt in functie de cauzele sangerarii: retentia de fragmente placentare necesita controlul manual al cavitatii uterine, care uneori poate fi urmat de controlul instrumental, sangerarea prin coagulopatie de consum necesita o terapie agresiva care are la baza: utilizarea sangelui proaspat, inlocuirea trombocitelor prin administrarea de sange proaspat sau concentrate trombocitare, inlocuirea fibrinogenului prin administrarea de crioprecipitat sau plasma, inlocuirea factorilor de coagulare prin administrarea de sange proaspat sau crioprecipitat, hemoragia secundara solutiilor de continuitate ale tractului genital necesita sutura imediata, in cazul atoniei uterine administrarea intravenoasa de oxitocin si/sau intramusculara de ergomet poate corecta atonia. Analogii de prostaglandine administrati intramusculari sunt eficienti in tratamentul atoniei uterine.


 

Tratamente naturiste pentru Hemoragia postpartum

Soul
Pret: 10 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara