Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Hemoragii uterine disfunctionale

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Bioharmonex

Bioharmonex

Hemoragii uterine disfunctionale

Descrierea hemoragiei uterine disfunctionale

Hemoragiile uterine disfunctionale sunt sangerari anormale ale vaginului care sunt cauzate de schimbari in nivelul hormonilor. Uzual, tratamentul se face cu contraceptive orale.  Hemoragiile uterine disfunctionale, cauza cea mai frecventa a sangerarilor uterine anormale, se produc cel mai frecvent la femeile peste 45 ani (50% din cazuri) si la adolescente (20% din cazuri).

Cauzele hemoragiei uterine disfunctionale

Cel mai frecvent incriminate in aparitia acestor hemoragii sunt dezechilibrele hormonale. Cauzele difera in functie de tipul special al sangerarii, daca este ovulatorie sau nu.

Etiologia sangerarilor anovulatorii sau oligo-ovulatorii include: disfunctia axului hipotalamo-hipofizo-ovarian - incluzand aici orice factor care afecteaza secretia pulsatila normala de GnRH (acestia determina in prima faza anovulatie), imaturitatea axului hipotalamo-hipofizo-ovarian (situatie intalnita in cazul adolescentelor aflate in perioada pubertara, imediat dupa menarha), scaderea rapida in greutate, stres si anxietate, hipotiroidism, anorexia nervoasa, hiperprolactinemie (ca rezultat al unei tumori hipersecretante de prolactina sau in cadrul efectelor secundare ale unor medicamente, cum ar fi cele psihotrope), perimenopauza (aceasta etapa include anii premergatori instalarii menopauzei), sindromul ovarelor polichistice (este o patologie care include un complex de modificari endocrine).

Ciclului menstrual, sau perioadele lui, nu este aceleasi pentru fiecare femeie. In medie, fluxul menstrual are loc la fiecare 28 zile (cele mai multe femei au cicluri intre 24 si 34 de zile in afara), si dureaza 4-7 zile.

Ciclul menstrual al tinerelor fete, care sunt la inceputul perioadele lor, poate varia de la 21 pana la 45 de zile sau mai mult.

Dupa varsta de 40 de ani se observa adesea ca ciclurile menstruale apar mai rar. In timpul unui ciclu menstrual normal, niveluri diferite de hormoni de sex feminin produsi de corpul circula in organism. Estrogenul si progesteron, sunt doi hormoni foarte importanti.

Ovulatia este partea a ciclului menstrual normal, atunci cand un ovulul este eliberat din ovare. Cea mai frecventa cauza de hemoragie uterina disfunctionala se intalneste in momentul in care ovarele nu elibereaza un ovul. Cand se intampla acest lucru, nivelul hormonilor din organismul dumneavoastra nu mai este aceleasi, cauzand perioade mai tarzii sau care apar mult prea devreme decat in mod normal.

Alte modificari de hormoni pot aparea, de asemenea, in perioada dumneavoastra menstruala.

Simptomele hemoragiei uterine disfunctionale

Femeile care se prezinta cu o astfel de patologie descriu de cele mai multe ori: sangerari vaginale intre menstruatii, hirsutism,  metroragii, modificari de ciclu menstrual: ca durata - polimenoree, ciclu care apare la mai putin de 21 de zile, bufeuri, oligomenoree, cand sangerarea menstruala apare la peste 35 de zile; sau de flux: metroragie, cand fluxul este foarte abundent si sangerarea tine mai mult de 5 zile, menometroragi, schimbari ale dispozitiei, infertilitate, sensibilitate dureroasa a vaginului.

Diagnosticul hemoragiei uterine disfunctionale

Diagnosticul este suspectat in momentul aparitiei unei sangerari vaginale inexplicabile. Trebuie facuta o diferentiere de alte afectiuni care provoaca hemoragii similare: leziuni ginecologiece structurale (ex. cancer, fibrom, polipi), sarcina si afectiunile asociate sarcinii (ex. avortul spontan, sarcina ectopica), inflamatii ginecologice (ex. cervicita), corpi straini intravaginali sau anomalii de coagulare.

Medicul dumneavoastra va va face un examen in zona pelviana pentru a stabili diagnosticul.

Testele de laborator pentru confirmarea diagnosticului pot include: FSH,  nivelul hormonilor masculini, prolactina, progesteronul, testarea hormonilor, test de  sarcina si alte analize de urina, LH,  testarea functiei tiroidiene.

Se poatre efectua o biopsie endometriala, pentru a cauta infectii, formatiuni precanceroase, sau canceroase care ajuta la stabilirea tratamentului hormonal.

Ecografia transvaginala poate fi facuta pentru a cauta anomalii in uter sau pelvis.

Tratamentul hemoragii uterine disfunctionale

Le femeile tinere, aflate la o perioada de cativa ani de la prima lor menstruatie, hemoragia nu este tratata, cu exceptia cazului in care au loc pierderi masive de sage care provoaca anemii grele.

La alte femei, scopul tratamentului este de a regla ciclul menstrual. In cazul in care doriti sa ramaneti gravida, medicul va va prescrie medicamente care sa stimuleze ovulatia.

Pilulele contraceptive sau cele cu progesteron, sunt adesea folosite. Un dispozitiv intrauterin, care elibereaza hormonul progesteron poate fi foarte util pentru sangerarile abundente si dure.

Medicul dumneavoastra va poate recomanda suplimente de fier in cazul in care aveti anemie.

Femeile ale caror simptome sunt mai grave si nu raspund la tratament, pot apela la inteventii chirurgicale de genul: histerectomie si eliminarea polipilor, ablatie endometriala sau rezectie,

 

Tratamente naturiste pentru Hemoragii uterine disfunctionale

Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara