Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

 

Hipoestrogenismul

Descriere hipoestrogenism

In cazul femeilor cu productie scazuta de estrogeni determinata fie de afectarea ovarelor, fie de hipogonadismul hipogonadotrop, tratamentul  cu estrogeni este necesar sa fie inceput in momentul cand isi face aparitia pubertatea in scopul dezvoltarii caracterelor sexuale secundare feminine si pentru a preveni osteoporoza.   Cea mai administrata medicatie este cea pe baza de estrogeni conjugati cu medroxiprogesteron acetat, alternativ putandu-se utiliza contraceptive orale. O asa terapie de substitutie ori utilizarea anticonceptionalelor poate fi utila si in cazul femeilor care sunt afectate de boala ovariana polichistica la care scopul principal este dat de supresia productiei ovariene de androgeni mai devreme de momentul in care se urmareste fertilizarea.

 Folosirea temporara a estrogenilor in doze mai mari decat cele normale poate fi utilizata in scopul inducerii  caracterelor sexuale secundare la fetite, precum  si pentru a se controla simptomele menopazei.   Pe langa efectele secundare pe termen lung, utilizarea estrogenilor in cantitati mari pot cauza senzatii de greata,varsaturi si edem. 

Controlul fertilitatii este o sarcina esentiala in tratamentul multor afectiuni din cauza faptului ca aparitia unei sarcini poate duce la agravarea unei serii de boli cronice.

Controlul fertilitatii poate fi efectuat numai cu acordul pacientelor si poate avea loc pe mai multe cai:
-tehnici bazate pe ritm si privare;
-metode de bariera precum: prezervativele, gelurile si spumele spermicide, supozitoarele si diafragmele;
-dispozitivele intrauterine;
-contraceptivele hormonale;
-sterilizarea;
-avortul.  

Tehnica bazata pe ritm si abstinenta precum si metodele de bariera sunt eficiente numai daca acestea sunt utilizate in mod corect si incontinuu, cu toate acestea, in practica uzuala au ca rezultat rate inalte de esec.
Metodele de bariera reprezinta cele mai vechi, simple si cele mai cunoscute forme de control ale fertilitatii, reprezentand totodata bariera fizica care impiedica intalnirea dintre spermatozoid si ovul. Contraceptivele de bariera sunt destul de rar utilizate, insa, daca sunt folosite corect si continuu, ele pot asigura o contraceptie optima si o oarecare protectie impotriva bolilor transmisibile pe cale sexuala. Insa, toate metodele de bariera necesita un planning anterior si motivatie. Dispozitivele intrauterine  se prezinta sub forma de T, cauzeaza durere minima la introducere si sunt asociate de regula cu rate mici de expulzie. In unele cazuri, pot aparea efecte secundare minore, cat si severe; pacientele care acuza sangerare persistenta, durere severa in abdomenul inferior, febra sau secretie anormala, semne de infectie pelvina, trebuie sa i se extrega DIU.

Contraceptivele orale opresc ovulatia prin supresia secretiei de FSH si LH si prin urmare, secretia steroizilor ovarieni, incluzand estrogenul, progesteronul si androgenul sunt inhibate. Utilizatoarele sunt expuse riscului pentru multe efecte secundare serioase precum tromboza venoasa profunda, tromboembolismul pulmonar si hipertensiune arteriala. Fumatul si varsta maresc riscul de accident vascular si rata mortalitatii prin complicatii ale trombozei venoase profunde, embolismului pulmonar si a infarctului miocardic.

Contraceptivele orale nu trebuie folosite in cazul  femeilor la care au fost inregistrate valori anormale ale probelor functionale hepatice acute sau cronice; o complicatie rara a utilizarii pe termen lung a contraceptivelor orale o constituie pelioza hepatica, care poate determina moartea prin ruptura brusca a ficatului si hemoragie. Alte efecte secundare ale pilulelor contraceptive presupun o senzatie de tensiune a sanilor, crestere in greutate, dezvoltarea pigmentatiei fetei care este accentuata la expunerea la soare, o varietate de efecte psihologice cum ar fi depresia si modificari ale libidoului.
Contraindicatiile absolute ale utilizarii contraceptivelor orale sunt tulburarile tromboembolice preexistente, boala vasculara cerebrala sau a arterelor coronare, carcinom de san sau neoplazie estrogen-dependenta.


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara