Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Hipotensiunea arteriala

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Soul

Soul
- 33 %Discount 33 %

Hipotensiunea arteriala

 Descriere Hipotensiunea arteriala

Hipotensiunea reprezinta termenul medical care indica o valoare scazuta a tensiunii arteriale (mai putin de 90/60). Tensiunea arteriala normala se afla de obicei in jurul valorii de 120/80 (sistolica/diastolica). La persoanele sanatoase, de regula la atleti, hipotensiunea este un semn de buna functionare a sistemului cardiovascular reprezentat de inima si sistemul vascular. Cu toate acestea, hipotensiunea poate indica existenta unei anumite afectiuni, in special la persoanele varstnice. In cazul acestei populatii, hipotensiunea poate cauza un flux sangvin inadecvat la inima, creier si la alte organe vitale ale corpului.

Hipotensiunea cronica nu este motiv de ingrijorare, intrucat niciodata nu este grava. Problemele de sanatate apar de regula atunci cand tensiunea se reduce brusc iar creierul este lipsit de un flux sangvin adecvat. Acest fenomen conduce de cele mai multe ori la aparitia senzatiei de ameteala. Aceasta apare de regula la ridicarea in picioare a persoanei, din pozitie culcata sau sezanda. In astfel de cazuri, acest tip de hipotensiune este intalnita sub denumirea de hipotensiune posturala sau hipotensiune ortostatica mediata neuronal.

Hipotensiunea posturala este privita drept o imposibilitate a sistemului nervos autonom de a reactiona corespunzator la modificari bruste. Atunci cand o persoana sta in picioare, o anumita cantitate de sange se scurge catre extremitatile inferioare ale corpului. In cazul in care sistemele adaptative ale organismului nu ar interveni, acest fenomen ar cauza scaderea presiunii arteriale. Chiar si asa, organismul compenseaza prin transmiterea unor semnale la nivelul inimii, pentru ca aceasta sa bata mai puternic iar vasele de sange sa se contracte. Aceste mecanisme stopeaza scaderea tensiunii arteriale. In cazul in care acestea nu se produc sau au loc prea incet, apare hipotensiunea posturala.

Simptome Hipotensiunea arteriala

Persoana care dezvolta simptome ale hipotensiunii arteriale va trebui sa solicite ingrijiri medicale imediat ce acestea isi fac aparitia. Enumeram: ameteala,  tulburari de vedere, cu vedere incetosata si intunecata, slabiciune, tulburari de echilibru,  cefalee,  oboseala,  tulburari cognitive, greata,  disconfort resimtit la nivelul capului sau gatului, tegumente reci si umede, 

Cauze Hipotensiunea arteriala

Cauza  afectiunii nu este intotdeauna cunoscuta. Hipotensiunea posturala poate fi asociata cu urmatoarele conditii: afectiuni din sfera hormonala, cum ar fi de exemplu glanda tiroida mai putin activa, hiperactivitatea glandei tiroide, diabetul si nivelul scazut al glicemiei sangvine (hipoglicemie), folosirea in mod excesiv a medicamentelor care se elibereaza de la farmacii fara prescritie medicala, supradozajul medicamentelor antihipertensive, insuficienta cardiaca, largirea sau dilatarea vaselor sangvine, extenuarea datorata calduri,afectiuni hepatice.

Scaderile rapide ale tensiunii pot fi foarte periculoase.  Printre cauzele acestui tip de hipotensiune sunt: pierderile de sange (hemoragiile), hipotermia (temperatura scazuta a corpului), temperatura crescuta a corpului - hipertermia, afectiuni miocardice  care pot avea ca efect insuficienta cardiaca,  infectia severa a sangelui - septicemia, lipsa de raspuns la medicamente, reactiile alergice severe (socul anafilactic).

Hipotensiunea posturala isi poate face aparitia  la orice persoana ca urmare a  unei varietati de motive, cum ar fi deshidratarea, statul prelungit in caldura, lipsa alimentelor sau o starea prelungita de oboseala. Afectiunea poate fi, de asemenea, influentata si de bagajul genetic, imbatranirea, medicatia utilizata, factorii legati de dieta si cei psihologici.

Tratament Hipotensiunea arteriala

In cazul acestei afectiuni, medicul curant poate recomanda pacientului sau sa-si mareasca tensiunea arteriala prin cateva schimbari simple in stilul de viata:  adoptarea unei diete bogate in sare, consumul regulat al bauturilor non-alcoolice, cel putin opt pahare pe zi; bauturile consumate in timpul practicarii sportului, care sunt bogate in sodiu si potasiu sunt recomandate, in special in timpul efectuarii activitatilor fizice sau pe vreme foarte calduroasa; consumul excesiv al sarii si fluidelor pe timp de vreme foarte calduroasa sau atunci cand persoana prezinta o infectie virala, cum sunt raceala sau gripa, medicul de familie  va trebui sa evalueze medicamentele prescrise pacientului, pentru a descoperi o eventuala cauza a aparitiei hipotensiunii, se recomanda practicarea cu regularitate a activitatilor fizice, pentru a intretine un flux sangvin tisular adecvat, trebuie acordata o deosebita atentie la ridicarea in picioare din pozitie sezanda sau culcata; pentru a imbunatati circulatia, este recomandabil ca  mai inainte de ridicarea in picioare, persoana  sa efectueze mici exercitii de mobilitate ale picioarelor, prin executarea unor miscari de flexie-extensie; apoi trebuie facuta incet si cu atentie schimbarea pozitiei; la ridicarea din pat, este preferabil ca persoana sa ramana mai intai la marginea patului pret de cateva minute inainte de a se ridica in picioare, nu este recomandata de asemenea expunerea la apa fierbinte, cum sunt de exemplu dusurile fierbinti; daca isi face aparitia senzatia de ameteala, persoana in cauza trebuie sa se aseze de indata; instalarea in baie a unui scaun sau taburet pentru cazul in care persoana simte nevoia sa se aseze poate fi utila, pentru a evita problemele cauzate de hipotensiunea postprandiala, este recomandat ca pacientul sa manance mai putin si mai des si sa se odihneasca dupa mese, pentru a elimina pe cat posibil episoadele de  ameteala.

Fludrocortizonul este un medicament, un  mineralocorticosteroid, ce isi demonstreaza eficienta in majoritatea tipurilor de hipotensiune posturala sau alte tipuri de hipotensiune. De asemenea, midodrinul activeaza niste receptori de la nivel arteriolar  si venos, prin care se produce o crestere a presiunii arteriale.

In cazul in careeste prezenta o alta afectiune  care sta la baza aparitiei hipotensiunii, trebuie administrat un tratament pentru acea afectiune. 

 

Tratamente naturiste pentru Hipotensiunea arteriala

Soul
Pret: 10 RON
*TVA inclus
 
Ginkgo Gold Memory
Pret: 49 RON
*TVA inclus
 
Chitosan
Pret: 55 RON
*TVA inclus
 
Spirulina 500 mg
Pret: 64.6 RON
*TVA inclus
 
Evning Primrose Oil
Pret: 66 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara