Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Infectia arsurilor

Descriere infectia arsurilor

Anual, sunt inregistrate milioane de cazuri de arsuri. Complicatiile care apar, precum si consecintele arsurilor reprezinta unele dintre cele mai dificile patologii intalnite in intregul domeniu medical, avand in vedere importanta vitala a pielii, ca structura de bariera care apara organismul uman de microbii existenti in mediul inconjurator. Marea majoritate a arsurilor sunt minore si nu este cazul de  internare a pacientului sau de administrarea unui tratament suportiv sau chirurgical. Cu toate acestea, un numar mare de persoane sunt spitalizate pentru injurii severe, produse de diferiti agenti vulneranti.

Exista o multitudine de cauze care pot genera arsuri severe  dintre care le enumeram pe cele mai frecvente: arsurile provocate prin contact cu lichide fierbinti (oparirile), gazele inflamabile, sursele de electricitate, substantele chimice, dar si fumatul.  Gravitatea unei arsuri depinde in primul rand de temperatura agentului vulnerant, de durata in care a actionat asupra suprafetei tegumentare, de marimea suprafetei afectate si de regiune.
In general, arsurile favorizeaza infectiile, ca o consecinta a distrugerii barierei tegumentare. Complicatiile care apar in cazul arsurilor grave, de obicei reprezinta principala cauza de mortalitate in randul pacientilor arsi. La nivel global se estimeaza ca sute de mii de persoane arse decedeaza anual, datorita complicatiilor infectioase.

Cauze infectia arsurilor

Distrugerea tegumentului favorizeaza invazia microorganismelor care se gasesc in mod normal la nuvelul tegumentului si a patogenilor din mediul extern in interiorul plagii arse. In cazul in care plaga prezinta depozite hemoragice ori tesut devitalizat, contaminarea are loc imediat iar sangele este un mediu extrem de propice pentru cresterea si inmultirea microbilor.

Cele mai des intalnite microorganisme  din plagile arse supurate sunt: streptococii si stafilococii. Odata cu descoperirea si folosirea antibioticelor, P. aeruginosa s-a transformat in principalul factor infectios, in cazul plagilor arse. Administrarea unor antibiotice foarte puternice impotriva Pseudomonas, a avut drept consecinta majorarea incidentei infectiilor fungice, cauzate de Candida Albicans sau Aspergillus.  Au fost intalnite si cazuri in care infectia a fost cauzata de virusul herpes simplex, cu atat mai mult cu cat plagile arse erau la nivelul fetei.

Pe masura ce arsura devine mai profunda si este mai extinsa ca suprafata,  infectia evolueaza mai sever. Arsurile grave si foarte grave,  conduc la alterarea imunitatii celulare si umorale, cauzand in acest mod un  grad de depresie imunitara ce va influenta negativ evolutia infectiei. Ca urmare a investigatiilor imunologice s-a observat reducerea numarului de limfocite T helper, cresterea numarului de limfocite T supresor si diminuarea concentratiei de anticorpi plasmatici, la pacientii arsi. De asemenea, arsurile grave duc la afectarea functiei celulelor polimorfonucleare neutrofile (PMN) .

Tratament infectia arsurilor

Tratamentul in cazul pacientilor arsi urmareste drept obiective principale finale, inchiderea si vindecarea plagilor arse. In cauzl arsurilor severe, mortalitatea poate fi redusa prin excizarea chirurgicala precoce a plagilor, prin inlaturarea cu rapiditate a tesutului devitalizat si prin realizarea de grefe din piele sau din substituienti de piele. In toate tipurile de arsuri sunt administrate medicamente antimicrobiene cu uz extern, care urmaresc diminuarea cantitatii microbiene la nivelul plagilor arse. Cei trei agenti topici antimicrobieni, care se folosesc de regula in plagile arse, sunt: crema cu sulfadiazina argentica, crema cu mafenid acetat si nitratul de argint. Acestea  pot fi folosite atat in arsurile partial ingrosate, cat si in cele complet ingrosate. Substantele topice astfel utilizate, actioneaza in egala masura impotriva bacteriilor si a fungilor.

Sulfadiazina argentica este utilizata in fazele incipiente ale infectiei, insa succesul terapiei depinde foarte mult de rezistenta microbiana fata de acest chimioterapic. Mafenidul acetat are un spectru de actiune antimicrobiana mult mai larg, si poate sa penetreze escarele pentru a inlatura infectiile inaparente, localizate profund. Mafenidul acetat poate cauza acidoza metabolica  (inhiba anhidraza carbonica) si in unele cazuri poate chiar da nastere la reactii de hipersensibilitate (in mai putin de 10% din cazurile de arsuri raportate) . Tratamentul cu mafenid acetat este recomandat atunci cand placa a fost invadata de bacterii gram-negative si cand terapia cu sulfadiazina a esuat lamentabil.

Se pare ca profilaxia cu antibiotice, nu are un rol semnificativ in vindecarea plagilor severe. Mai mult, utilizarea profilactica a chimioterapiei, prezinta riscul selectarii unor patogeni cu rezistenta crescuta, care vor agrava si mai mult patologia deja instalata. In schimb, pacientii cu plagi minore, aflati in ambulator, pot beneficia cu succes de pe urma chimioprofilaxiei.

 

Tratamente naturiste pentru Infectia arsurilor

Melaleuca - Ulei din Arborele de Ceai Australian
Pret: 37.96 RON
*TVA inclus
 
Pret: 39.95 RON
*TVA inclus
 
Peroxy
Pret: 45 RON
*TVA inclus
 
Solutie Lugol
Pret: 58 RON
*TVA inclus
 
Betaina
Pret: 67 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara