Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Infectiile tractului urinar - infectii urinare

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Radacina de Hortensie (Hydrangea)

Radacina de Hortensie (Hydrangea)

Infectiile tractului urinar

Descriere Infectiile tractului urinar - infectii urinare:

Infectiile tractului urinar (ITU) au ca si cauza proliferarea anormala a agentilor patogeni in aparatul urinar. Aparatul urinar are in compozitie urmatoarele organe: rinichi, uretere, vezica urinara si uretra.

Rinichii sunt organe pereche ce arata ca niste boabe de fasole aflate in abdomenul superior, in zona lombara, sub torace. Ei asigura filtrarea sangelui permitand eliminarea toxinelor din organism, regland totodata presiunea sangvina.

Cu ajutorul ureterelor se face transportul urinei de la rinichi la vezica urinara, unde este depozitata inainte de a fi evacuata prin uretra. Componentele ce formeaza aparatul urinar se pot infecta, iar aceste infectii afecteaza tractul urinar inferior -uretra si vezica urinara.
Statistic s-a determinat ca femeile sunt cele cu incidenta cea mai mare de infectii de tract urinar, astfel incat 50% dintre femei sufera cel putin o data in timpul vietii de o forma de ITU. La femei, apropierea dintre anus si meatul urinar (orificiul extern al uretrei) face ca accesul la uretra a bacteriilor intestinale sa fie mai mare si cu provenienta rectala. Uretra femeii este mai scurta decat cea a barbatului si de aceea contaminarea vezicii cu bacterii creste in mod considerabil riscul aparitiei unei infectii (atat pe perioada sarcinii cat si daca se foloseste diafragma ca si contraceptiv).

La barbati, doar la cei cu varsta peste 50 de ani si avand afectiuni ale prostatei (hipertrofie sau inflamatia prostatei, care impiedica golirea completa a vezicii) vom constata ca sunt mai expusi riscului de infectii urinare. La barbatii mai tineri rareori vom auzi ca sunt afectati de infectii urinare.

De asemenea la copii, infectiile urinare sunt mai rare, la aproximativ 2% dintre acestia. Daca totusi apare infectia atunci poate fi semnul unei anomalii anatomice a aparatului urinar ce au nevoie de tratament pentru a evita ca tulburarile urinare sa se cronicizeze.

Tipuri de infectii urinare:

Dupa cum se localizeaza infectia, avem 3 tipuri de infectii urinare:

- Cistita – inflamatia vezicii urinare. Este forma de infectie urinara cea mai des intalnita la femei. De cele mai multe ori, ea este provocata de bacterii de tipul E. Coli, cu provenienta din zona anala. Tot ce impiedica golirea vezicii creste riscul de a face cistita. Cistita este insotita de uretrita (inflamatia uretrei).

- Uretrita – infectia uretrei (canalul care leaga vezica de meatul urinar). Este o boala mai des intalnita la barbati,cu transmitere sexuala (BTS), dar se poate sa apara si la femei, dar mai rar. Uretrita este cauzata de diversi agenti infectiosi, cei mai comuni fiind chlamydia si gonococul (uretrita gonococica sau blenoragia).

- Pielonefrita - de natura bacteriana, este inflamatia bazinetului si a rinichiului. Apare ca o complicatie a unei cistite netratate, iar pielonefrita acuta se intalneste in special la femeile gravide.


Pacientii cu forme cronice ale bolii (ale cailor urinare sau malformatii) sunt predispusi la infectii recurente. De cele mai multe ori, aceste probleme se agraveaza in urma unor interventii din spital, precum si dupa folosirea unei sonde uretrale (cateter) pentru drenarea urinei.

Cauze Infectiile tractului urinar - infectii urinare

Infectiile tractului urinar sunt provocate de patrunderea bacteriilor la nivelul tractului urinar si de proliferarea lor la nivelul vezicii. Sistemul urinar detine proprietati cu rol antibacterian – care stopeaza multiplicarea bacteriilor.

Daca se intalnesc bacterii in urina (bacteriurie) nu inseamna intotdeauna ca avem de-a face cu o infectie a cailor urinare. La varstnici, bacteriile pot sa apara in urina, fara a avea semnele si simptomele unei infectii. In acest caz, numita bacteriurie asimptomatica, nu este nevoie de tratament.

Femeile pot face cistita si dupa raporturile sexuale; dar si femeile inactive sexual au predispozitie la infectiile urinare joase, din cauza apropierii dintre anus si meatul urinar (orificiul extern al uretrei). Cistita este cauzata in mare parte de Escherichia coli (E. coli), bacterie ce se gaseste de regula in tractul gastrointestinal.
La uretrite, microorganismele care raspund de infectiile rinichiului sau vezicii urinare, pot cauza si infectii ale uretrei. De asemenea, din cauza apropierii dintre uretra si vagin, bolile cu transmitere sexuala (BTS), precum virusul herpes simplex si chlamydia sunt posibile cauze ale uretritei.  Uretrita la barbati este de cele mai multe ori din cauza proliferarii unor bacterii transmise pe cale sexuala. Infectiile sunt cauzate de N. gonorrheae si de chlamydia.

Tratament Infectiile tractului urinar - infectii urinare

Infectiile tractului urinar, daca sunt bacteriene, se trateaza cu antibiotice.Antibioticele se vor alege in functie de rezultatele analizelor de urina. In functie de gravitate, antibioticele se pot administra in doza unica sau intr-un regim de 3, 7 sau 14 zile.

Chiar daca simptomele dispar dupa 24 - 48 ore, este foarte important ca durata tratamentului sa fie strict respectata. In cazul in care antibioticul ales nu este eficient dupa 48 ore, trebuie informat medicul, pentru a alege un alt medicament.
La femeile insarcinate, este important ca depistarea infectiilor urinare sa se faca sistematic, pentru ca infectia sa fie tratata. La aproape 30% din cazuri, infectia se poate duce la rinichi,asta putand duce la o nastere prematura.
 

Tratamentul infectiilor urinare grave

Barbatii de toate varstele, femeile cu infectii recurente si copiii ar trebui sa consulte un medic urolog pentru analize suplimentare. Daca esista o obstructie a sistemului urinar, administrarea de antibiotice trebuie sa fie insotita de tratamentul cauzei obstructiei (prostata hipertrofiata, anomalie anatomica, calculi renali, etc.)

Daca infectiile sunt din cauze intraspitalicesti (prin intermediul unei sonde uretrale sau a unei interventii chirurgicale), se complica administrarea tratamentului din cauza rezistentei crescute a bacteriilor la antibioticele comune. In acest caz medicul va prescrie antibiotice adecvate, pe baza rezultatelor culturii bacteriene realizate pe proba de urina. Se poate reduce riscul de a contacta o infectie prin utilizarea unei sonde uretrale daca se utilizeaza un sistem etans si steril de colectare a urinei, a unguentelor antiseptice si prin luarea de antibiotice pe termen scurt.

Se pot folosi si analgezice daca pacientii au dureri sau o senzatie de presiune in abdomenul inferior. De asemenea si o compresa calda pusa pe abdomen poate sa aiba acelasi efect.

Important: Daca pacientii sunt depistati cu infectii urinare, ei  trebuie sa evite temporar cafeaua, alcoolul, bauturile carbogazoase ce contin cafeina si sucurile de citrice, alimentele condimentate, si asta pana la vindecarea infectiei. Aceste alimente irita vezica urinara, determinand mictiuni si mai frecvente.

 

 

Tratamente naturiste pentru Infectiile tractului urinar - infectii urinare

Radacina de Hortensie (Hydrangea)
Pret: 45.12 RON
*TVA inclus
 
Combination Six rinichi
Pret: 51.06 RON
*TVA inclus
 
UVA URSI
Pret: 59 RON
*TVA inclus
 
Extract Concentrat de Cranberry (Merisoare)
Pret: 66.1 RON
*TVA inclus
 
Fitne Capsule BIO cu dovleac pentru echilibrul functiilor renale
Pret: 69.99 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara