Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Grape Seed - Extract samburi struguri

Grape Seed - Extract samburi struguri

Insuficienta venoasa

Descrierea insuficientei venoase

Venele sunt vase sangvine prin care sangele circula la nivelul bratelor, picioarelor si organelor interne catre inima. Insuficienta venoasa este o afectiune potrivit careia este afectat fluxul de sange prin vene. Aceasta boala poate fi cauzata de o serie de afectiuni ale venelor, in mod special, tromboza venoasa profunda - caracterizata prin existenta cheagurilor de sange din vasele sanguine sau vene varicoase. Insuficienta venoasa cronica reprezinta o conditie patologica frecvent intilnita care afecteaza 2-5% din populatie. Mai este cunoscuta drept sindromul postflebitic sau sindromul posttrombotic, ambele referindu-se la etiologia insuficientei. Totusi aceste denumiri au fost abandonate deoarece nu recunosteau o alta cauza frecventa a insuficientei venoase - lipsa congenitala a valvelor venoase.

Insuficienta venoasa cronica apare atunci cand venele membrelor inferioare nu mai permit curgerea sangelui inapoi spre inima. Afectiuni ale valvelor venoase pot determina curgerea sangelui in ambele directii, nu doar spre inima. Aceste valve care nu functioneaza corect determina stagnarea sangelui. Daca insuficienta venoasa nu este tratata apare durerea, edemul si ulcerele.

Insuficienta venoasa cronica nu reprezinta o problema serioasa medicala dar poate determina durere si dizabilitati. Este o afectiune mai frecventa la persoanele obeze, insarcinate sau cu istoric familial privitor la astfel de afectiuni. Persoanele care au suferit traume ale membrelor inferioare prin lezare, interventie chirurgicala sau formarea anterioara de trombi venosi sunt predispusi la dezvoltarea insuficientei venoase. Alte cauze ale insuficientei venoase cronice includ hipertensiunea arteriala in membrele inferioare pentru perioade lungi prin pozitie ortostatica sau imobilizare prelungita, fumatul, tromboza venoasa profunda lipsa exercitiilor si flebita-inflamatia unei vene superficiale, cel mai adesea la nivelul membrelor inferioare.

Cauzele insuficientei venoase

Factorul principal al declansarii insuficientei venoase il reprezinta presiunea venoasa mai mare decat cea normala si care persista termen indelungat. Alti factori ai acestei boli sunt ale insuficientei venoase sunt tromboza venoasa profunda si flebita, care amandoua determina presiune venoasa crescuta prin blocarea curgerii normale a sangelui prin vene. Tromboza venoasa profunda se produce cand un cheag de sange - denumit corect tromb, blocheaza scurgerea sangelui printr-o vena profunda. Blocarea curgerii sangelui determina cresterea presiunii sangelui, dilata venele si supraincarca valvele. Valvele venoase care nu functioneza normal sunt numite incompetente, deoarece ele nu se mai inchid, nu mai sprijina curgerea normala a sangelui si astfel contribuie la agravarea. Tromboza venoasa profunda este o boala grava, care trebuie tratament de urgenta, deoarece determina nu numai edematierea piciorului, dar poate duce si la declansarea embolie pulmonare, atunci cand un fragment din tromb pleaca prin circulatia venoasa si blocheaza circulatia pulmonara. Flebita se produce cand o vena superficiala se inflameaza. Inflamatia poate determina formarea unui cheag de sange, care poate de asemenea cauza tromboza venoasa profunda.

Factorii care cresc riscul de insuficientei venoase sunt urmatorii: rude in familie cu varice, obezitate, graviditatea, sedentarismul, fumatul si munca desfasurata in picioare sau pe scaun perioade indelungate. In plus, femeile peste 50 de ani au risc maxim de face insuficientei venoase.

Simptomele insuficientei venoase

Simptomele insuficientei venoase: amorteli dureroase, crampe si senzatie de greutate la nivelul picioarelor; durerea se accentueaza la statul in picioare; pielea isi schimba culoarea in jurul gleznelor; mancarime si furnicaturi; umflarea picioarelor; durerea se amelioreaza cand picioarele sunt ridicate; eritem (roseata) pe picioare, glezne; pielea de pe picioare si glezne se ingroasa; apar varice superficiale; ulceratii la nivelul picioarelor, in special la nivelul gleznei.

Unele medicamente si absenta unei activitati fizice pot afecta muschii si venele de la picioare. Bolnavii ar trebui sa ia in considerare semnele si simptomele de insuficienta venoasa inainte de a calatori sau inainte sa suporte o interventie chirurgicala - in acest caz este recomandabil ca medicul sa fie anuntat, indiferent de specializarea lui.

Diagnosticul insuficientei venoase

Studii de laborator : trombocitemie comsumptiva, nivele ridicate ale dimerului D prin tromboza venoasa profunda nerecunoscuta

Studii imagistice.

Ultrasonografia dopplex
este studiul de prima intentie in sindroamele de insuficienta venoasa. Tehnica Doppler permite observarea fluxurilor sanguine colorate, rosul indica curgerea intr-o directie, iar albastrul indica curgerea in directia opusa transuducerului. Permite de asemeni cuantificarea vitezei fluxului sanguin sau a volumului acestuia. Folosita pentru a evalua mecanismele curgerii sanguine venoase, ultrasonografia este sensibila si specifica. Creearea unei harti a refluxului prin ultrasonografie pentru evaluarea insuficientei venoase este esentiala.

Folosita pentru detectarea tombozei venoase profunde ultrasomografia nu este atat de sensibila sau specifica in contrast cu venografia. Poate esua in detectarea tromboembolismului venos in peste 40% din cazuri mai ales in cazul venelor iliace, pelvice, zona de tranzitie dintre glezna si genunchi.

Venografia prin rezonanta magnetica este cea mai sensibila si specifica metoda pentru detectarea bolii venoase profunde si superficiale in membrele inferioare si pelvis, one care nu sunt accesibile prin alte modalitati.

Venografia de contrast este o tehnica invaziva si laborioasa. In cele mai multe centre sonografia duplex a inlocuit venografia de contrast in evaluarea de rutina a insuficientei venoase. Tehnica presupune plasarea unui cateter intro vena dorsala a piciorului si infuzarea materialului de contrast radiografic.

Testele fiziologice ale functiei venoase sunt importante pentru eterminarea cauzei si severitatii insuficientei venoase. Parametrii fiziologici cei mai folositi sunt timpul de reumplere venoasa, ebitul venos maxim si fractia de ejectie a muschilor gleznei.

Timpul de reumplere venoasa este timpul necesar pentru ca piciorul inferior sa fie infuzat cu sange dupa ce pompa musculara gastrocnemiana a golit venele. Cand pacientii cu vene sanatoase stau in ortostatism, umplerea venoasa apare doar prin flux arterial si dureaza 2 minute. La pacientii cu insuficienta venoasa usoara si asimptomatica, umplerea venoasa apare prin reflux pe langa valvele venoase incompetente, cu timp de umplere de 40-120 secunde. La pacientii cu insuficienta venoasa severa, reumplerea venoasa apare prin reflux marcat si este foarte rapida- 20-40 secunde.

Debitul venos maxim este folosit pentru a determina o onstructie venoasa a piciorului indiferent de cauza. Se masoara viteza cu care singele poate sa curga la un picior congestionat la maxim, cind o compresie aplicata anterior este ridicata brusc. Parametrul poate fi folosit pentru detectarea trombusilor care obstructioneaza venele gleznei, venele iliace si vena cava, unde sonografia si venografia sunt insensibile. Poate detecta obstructia venoasa externa prin hematoame extravasculare, tumori si alte procese extrinseci.

Fractia de ejetie a pompei musculare gastrocnemiene detecteaza insuficienta pompei de a expedia sangele din picior. La pacientii cu vene normale si o pompa normala, 10-20 de miscari de contractie a pompei goleste capacitanta venoasa. La pacientii cu insuficienta pompei musculare, contractiile nu au efect.

Fotopletismografia utilizeaza undele infrarosii pentru a evidentia umplerea capilara in timpul exercitiilor. Cresterea umplerii capilare indica refluxul venos si venele incompetente.

Proceduri efectuate in cazul insuficientei venoase


Testul Trendelenburg
este o examinare fizica clasica care ajuta la diferentierea intre refluxul venos superficial si incompetenta venoasa profunda. Se ridica piciorul pacientului pana cand toate venele colapseaza. Apoi se aplica o presiune pentru a obstructiona venele superficiale sub punctul de reflux suspicionat. Cel mai adesea se compreseaza vena safena mare imediat sub jonctiunea safenofemurala –inghinal. Daca varicozitatile distale ramin goale sau se reumplu incet, se va indeparta compresiunea. Daca urmeaza o umplere rapida dupa indepartarea compresiunii, punctul princpal de intrare a hipertensiunii venoase este identificat.
Reumplerea imediata a sistemului varicos dupa compresie si mentinerea acesteia arata ca punctul de reflux venos principal nu a fost identificat sau ca sunt implicate puncte de reflux nenumarate.

Diagnosticul diferential se face cu urmatoarele afectiuni: carcinomul celular bazal sau scuamos, celulita, dermatita de contact, alergica, erizipelul, teleangiectaziile esentiale generalizate, sindromul Klippel-Treunaunay-Weber, dermatita de staza, ulcerele traumatice, varicele.

Factori de risc ai insuficientei venoase

Factorii de risc care pot contribui la instalarea insuficientei venoase:  varsta inaintata; tromboza venoasa profunda anterioara - cheaguri de sange; slabiciune musculara;  varicele; sedentarism; leziuni la nivelul picioarelor;  istoricul familial medical - alti membrii ai familiei sufera de aceasta boala; obezitate; sarcina; cancer;

Complicatiile insuficientei venoase

Sechelele frecvente ale insuficientei venoase cuprind durerea si dermatita de staza, paresteziile, ulcerele venoase care nu se vindeca, hemoragia, tromboflebita profunda si superficiala, celulita recurenta, embolismul pulmonar si decesul. Sechelele tesutului local se datoreaza combinatiei intre presiunea venoasa crescuta si clearance-ul scazut a metabolitilor celulari din extremitatile inferioare. Durerea cronica, celulita recurenta, edemul  si ulcer cruris sunt cele mai intalnite sechele, dar nu neaparat si cele mai severe.

Complicatiile insuficientei venoase netratate cuprind: recrutarea venelor normale in circuite de reflux, tromboza venoasa profunda, embolismul pulmonar, ulcerarea venoasa, limfedemul secundar.

Ulceratiile cronice care nu se vindeca pot fi debilitante. Peste 50% dintre pacientii cu vene varicoase netratate dezvolta tromboflebita superficiala la un moment dat. Reprezinta o conditie severa deoarece tromboza venoasa profunda este prezenta la peste 45% dintre pacienti avind aspecte de flebita superficiala pura. Riscul de tromboza venoasa profunda este de 3 ori mai mare la pacientii cu varicozitati superficiale decit in populatia generala.

Repausul la pat si afectiunile intercurente plaseaza pacientii cu insuficienta venoasa la risc crescut pentru tromboza venoasa profunda. Flebita se dezvolta la 60% dintre pacientii cu insuficienta venoasa superficiala si in peste jumatate din cazuri progreseaza la tromboza venoasa profunda. Aproximativ jumatate dintre pacientii cu tromboza venoasa profunda prezinta embolism pulmonar detectabil, iar rata de mortalitate este de o persoana din trei.

Tratamentul insuficientei venoase

In caz de dureri, miscari ale membrelor inferioare, sau mentinera lor in pozitie ridicata, ciorapi elastici compresivi, renuntarea la fumat , la nevoie de administreaza diuretice in doza redusa. Daca aveti senzatia de picioare grele sau umflate sau durere in gambe sau edeme, cereti ajutorul medicului pentru terapie medicamentoasa.

Indepartarea varicelor este luata in considerare doar in cazul aparitiei unor complicatii severe la pacientii mobili care nu au si alte boli grave sau din considerente estetice.

 

Tratamente naturiste pentru Insuficienta venoasa

Grape Seed - Extract samburi struguri
Pret: 42.5 RON
*TVA inclus
 
Memory Blend
Pret: 48 RON
*TVA inclus
 
Super Enzymes
Pret: 76.5 RON
*TVA inclus
 
Vein Defense Cream
Pret: 84.5 RON
*TVA inclus
 
Vein Defense
Pret: 96 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara