Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Invaginatia intestinala

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Enzime Digestive

Enzime Digestive

Invaginatia intestinala

Descrierea investigatiei intestinale

Invaginatia intestinala - este o tulburare grava in care o parte a intestinului, fie intestinul subtire sau colonul se incaleca. Acest telescopare duce la stoparea alimentelor sau de lichid care trece prin intestin. Invaginatie, de asemenea, taie alimentarea cu sange a intestinului care este afectat.

Invaginatie este cea mai frecventa cauza de obstructe intestinala la copii. Invaginatie este rara la adulti. Cele mai multe cazuri de invaginatie la adulti sunt rezultatul unei afectiuni medicale. In contrast, cele mai multe cazuri de invaginatie la copii nu au nici o cauza demonstrabila.

Cauzele investigatiei intestinale

Unele afecţiuni medicale pot provoca invaginatie. Dar, in multe cazuri, medicii nu pot determina cauza exacta. Daca sunteti adult, este mult mai probabil ca o conditie de baza medicala este cauza problemei.

Pentru cele mai multe cazuri de invaginatie la copii, cauza este necunoscuta. Posibil declanseaza pot fi: infectii virale, o crestere benigna sau o tumoare canceroasa in intestin, in trecut, unele cazuri de invaginatie parea sa fie asociate cu o versiune de vaccin rotavirus. Rotavirusul este o boala din copilarie care provoaca diaree severa, varsaturi, febra si deshidratare.

Semnele si simptomele  investigatii intestinale

Semnele si simptomele de invaginatie in cazul copiilor: dureri abdominale, severe, care vin si pleaca - durere intermitente, scaun amestecat cu sange si mucu, un nod in abdomen, umflarea abdomenului, varsaturi, posibil lichid galben-brun sau verzui, diaree, febra, deshidratare, letargie.

Primul semn de invaginatie la sugar altfel sanatosi poate fi brusc, strigate puternice cauzate de dureri abdominale. Sugarii care au dureri abdominale pot trage genunchii la piept, atunci cand plang. Durerea de invaginatie vine si pleaca, de obicei la fiecare 15-20 minute la primul. Aceste episoade dureroase dureze mai mult si se intampla mai des cu timpul.

Desi rare, invaginatia se poate intampla la adulti. Semnele si simptomele de invaginatie la adulti pot veni si pleca - simptome intermitent, sau pot fi necrutatoare. Acestea pot include: o nevoie urgenta de a muta intestinele, modificarile in frecventa miscarilor intestinului, sangerare rectala, crampe abdominale dureri, dureri abdominale sau umflare, greata, varsaturi.

Diagnosticarea investigatiilor intestinale

Studii de laborator hemoleucograma poate arata leucocitoza in caz de gangrena intestinala. In functie de durata invaginatiei si asocierea cu varsaturi si hemoragii intestinale, investigatiile de laborator pot detecta dezechilibre electolitice, deshidratare, anemie. Aceste studii biochimice si hematologice nu sunt specifice pentru invaginatia intestinala.

Studii imagistice.

Radiografia abdominala pe gol in ortostatism, fata si profil nu da informatii de obicei decat in faza tardiva de ocluzie. Ocazional se pot observa anse dilatate, nivele aer-lichid, opacifieri in cadranul colic drept.

Examinarea prin clisma baritata este insa decisiva pentru diagnostic, vizualizind boudin-ul cu imagini caracteristice. Pe radiografia de profil apare imaginea de cupa, bident sau mai rar trident, datorita mularii bariului pe capul convex al boudin-ului. Pe radiografia de fata imaginea este cocarda, adica un disc alb corespunzind capului de invaginatie, inconjurat de un cerc negru de bariu in lumenul boudin-ului.

Echografia abdominala evidentiaza semnul tintei vizibil pe sectiune transversa si semnul pseudo-renal in sectiune longitudinala.

Diagnosticul diferential se face cu urmatoarele afectiuni: gastroenterita, enterocolita ulcero-hemoragica, dizenteria, ulcerul diveticular Meckel, apendicita, polipul intestinal, prolapsul mucos anal hemoragic, purpura Henoch-Schonlein, hernia strangulata, volvulus.

Tratamentul investigatiei intestinale

Terapia medicala

Cuprinde prinderea unei linii venoase si inceperea rehidratarii parenterale cu solutii cristaloide. Se plaseaza o sonda Foley pentru a ghida resuscitarea prin fluide. Se va plasa si un tub naso-gastric pentru suctiunea intestinala. Se administreaza antibiotice cu spectru larg de actiune in caz de suspicionarea unei perforatii si a unui sepsis.

Terapia chirurgicala

Esecul categoric al dezinvaginarii radiologice impune interventia chirurgicala.

Terapia radiologica

Tratamentul este de maxima urgenta. La toti sugarii cu invaginatie confirmata radiologic se va incerca dezinvaginarea prin clisma baritata sau prin insuflatie aerica sub presiune controlata. Recent se practica dezinvaginarea prin clisma cu apa sub control echografic, ceea ce reduce riscul de iradiere al pacientului si al echipei medicale. Cand clisma terapeutica are succes rezultatele sunt vazute imediat. Copilul adoarme linistit aproape imediat iar obstructia este remediata permitind adoptarea unei diete normale.

Pentru localizarile colice succesul dezinvaginarii radiologice este de 80%. Vechimea invaginatiei, abundenta sangelui eliminat, gradul de progresie al boudin-ului, nu constituie contraindicatii ale dezinvaginarii radiologice. Exceptie face invaginatia veche, cu semne de ocluzie si reactie peritoneala.

Daca diagnosticul este incert iar examenul radiologic nu-l confirma copilul va fi tinut sub observatie si va fi externat numai dupa ce are un scaun normal si cel putin doua pranzuri fara nici un incident.
Daca sindromul clinic in invaginatie este cert dar nu este confirmat radiologic, interventia se impune deoarece poate fi vorba de o invaginatie ileo-ileala.

Dezinvaginarea manuala

Incizia clasica abdominala este paraombilicala dreapta. Se va incerca dezinvaginarea manuala prin mulgere usoara a intestinului. Presiunea exercitata asupra intestinului trebuie sa fie usoara pentru a preveni riscul de perforatie. Daca reducerea manuala este efectuata cu succes se va face si apendicectomia daca apendixul este afectat. Riscul de recurenta a invaginatiei in reducerea manuala este sub 5%.

Rezectia chirurgicala

Daca reducerea manuala nu este posibila sau este prezenta perforatia, se va efectua o rezectie segmentala cu o anastomoza termino-terminala. La copii rezectia este grevata de o mortalitate crescuta.

Prognosticul investigatiei intestinale

Mortalitatea este sub 1%. Recurenta dupa tehnicile nonchirurgicale de dezinvaginare este de 5%.

Criteriile care reduc rata de succes a reducerii nonoperative cuprind: invaginatia ileoileo-colica, sangerarile rectale, esecul reducerii cu clisma baritata, varsta sub 3 luni sau peste 2 ani, durata lunga a tabloului clinic peste 24 de ore, deshidratare peste 5%.

 

Tratamente naturiste pentru Invaginatia intestinala

Enzime Digestive
Pret: 77 RON
*TVA inclus
 
Pret: 110.04 RON
*TVA inclus
 
BioHarmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 
Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara