Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Quassia pulbere


Leucemia

Descrierea leucemiei:

Leucemia reprezinta o boala de sange. Ea mai este gasita si sub denumirea de cancerul sangelui. Aceasta boala este o acumulare sau proliferare necontrolata, in maduva osoasa, a celulelor precursoare ce stau la baza globulelor albe. Aceste celule tinere, imature invadeaza maduva osoasa si impiedica fabricarea normala a celulelor sangvine.

In drumul de la celulele tinere si pana la celulele mature se produc o serie de evenimente biologice numita hematopoieza sau geneza globulelor sangvine.

Sangele este compus din urmatoarele celule mature care nu se mai divid:

- globule rosii (eritrocite sau hematii) – functia principala a lor este transportul de oxigen, cu ajutorul unei proteine numita hemoglobina (cea care da culoarea rosie);
- globule albe sau leucocite – au un rol important in lupta impotriva infectiilor. Exista doua mari grupe de leucocite (denumirea lor este data de aspectul lor la microscop):
    - polinucleare (celule cu nuclee neregulate) - reprezinta 60 -70% din leucocite
    - mononucleare (cu nucleu regulat) - se impart la randul lor in limfocite (25 – 30% din leucocite) si monocite (2 - 10%).
- plachetele sangvine – cu rol important in hemostaza, adica in procesele ce permit oprirea hemoragiilor.
Maduva osoasa reprezinta o substanta semilichida. Ea se gaseste in interiorul oaselor plate si este responsabila pentru producerea tuturor elementelor figurate ale sangelui: globule rosii, globule albe si plachete. La baza elementelor figurate stau celulele stem pluripotente, aflate in diverse stadii de maturare.  Asadar in maduva osoasa se gasesc eritroblasti  (celule precursoare ale globulelor rosii), limfoblasti  (celule care se afla la originea limfocitelor), mieloblasti (la originea celulelor polinucleare) si megacariocite (precursoare ale plachetelor sangvine).

De regula aceasta boala (leucemia) este considerata o boala a copiilor, dar se stie ca ea afecteaza persoane de orice varsta. S-a constat ca leucemia afecteaza de 10 ori mai mult adultii decat copiii. Statistic s-a aratat ca intre 60 si 70% din leucemii se declanseaza dupa varsta de 50 ani. Cca 85% din leucemiile copilului sunt de tip acut.

Gravitatea leucemiei variaza foarte mult de la o forma la alta. Numarul de supravietuitori a crescut foarte mult in ultimii 40 de ani datorita progreselor facute pentru diagnosticare si tratament.
In anii '60, supravietuirea la 5 ani la toate tipurile de leucemie era de 14%, iar in zilele noastre ea a ajuns la 50%.

Clasificarea tipurilor de leucemie:

Leucemiile se clasifica dupa gradul de evolutie astfel:
Leucemiile cronice –  evolutie clinica de lunga durata (ani), unde proliferarea de celule precursoare ale globulelor albe nu este insotita de oprirea maturarii lor. In functie de tipul de celule (limfocitare sau mieloide) afectate, avem de-a face cu leucemie limfoida cronica (LLC) sau de leucemie mieloida cronica (LMC).
Leucemiile acute – evolutie clinica rapida insotita de proliferarea in maduva osoasa si chiar in sange a celulelor, blocate intr-un stadiu prematur al diferentierii (numite blasti). Dupa originea blastilor avem: leucemia acuta limfoida (LAL) si leucemia acuta mieloida (LAM).


De asemenea se clasifica si dupa tipul de celule afectate:
Leucemia evolueaza fie in functie de precursoarele celulelor polinucleare (mieloblasti) - leucemie mieloida, fie in functie de precursoarele limfocitelor (limfoblasti) -  leucemie limfoida
 

Dupa aceste 2 criterii, leucemia are 4 forme principale:

- Leucemie acuta limfoida (LAL) –  este mai frecventa printre copii (65% din leucemiile copiilor), dar afecteaza si adultii;

- Leucemie limfoida cronica (LLC) - este mai frecventa la adulti si apare de 2 ori mai des decat LMC;

- Leucemie acuta mieloida (LAM) – este forma de leucemie cel mai des intalnita la adulti;

- Leucemie mieloida cronica (LMC) – aceasta forma de leucemie afecteaza cu precadere adultii.
Pacientii nu prezinta simptome timp de cateva luni sau chiar ani, iar acest lucru se intampla pana cand boala intra intr-o etapa in care celulele leucemice se raspandesc cu rapiditate.

Analize pentru diagnosticarea leucemiei:

Pentru ca sa se confirme un diagnostic de leucemie sunt necesare anumite analize speciale:
Analize sangvine
Se vor lua probe de sange in vederea verificarii numarului si aspectului diferitelor tipuri de celule sangvine. In cele mai multe dintre cazurile de leucemie, numarul de globule albe este foarte marit, in timp ce numarul de globule rosii si plachete sangvine este scazut. La copiii cu leucemie acuta limfoida numarul de globule albe este normal.
Tehnici imagistice
Cu ajutorul radiografiei, ecografiei, tomografiei computerizate (CT), imagisticii prin rezonanta magnetica (IRM), se efectueaza un examen amanuntit al organelor, tesuturilor si oaselor.
Punctia lombara sau prelevarea de lichid cefalorachidian
Aceasta interventie se face prin introducerea unui ac special intre vertebrele coloanei vertebrale in vederea aspirarii unei mostre de lichid ce inconjura maduva spinarii. Proba se examineaza la microscop pentru verificarea prezentei celulelor canceroase. Interventia se face de regula sub anestezie locala.
Biopsia
Biopsia este o interventie foarte utila pentru a putea stabili cu certitudine dignosticul de cancer. Ea consta in prelevarea de celule sau tesuturi pentru a putea fi examinate la microscop. Daca se descopera ca exista celule canceroase, astfel se determina mai departe viteza cu care acestea se multiplica.

Exista mai multe tipuri de biopsie.

Prin biopsia ganglionilor limfatici se poate determina cu exactitate diagnosticul de leucemie. Aceasta se face prin prelevarea unui ganglion limfatic, se examineaza la microscop si se face sub anestezie locala.
Punctia osoasa se efectueaza cu ajutorul unui ac special pentru a preleva proba de maduva osoasa, care va fi examinata. Din nou, acest tip de biopsie se face sub anestezie locala.
 

Tratament pentru leucemie:

Tratamentul leucemiei este unul foarte complex si este in functie de varsta, starea de sanatate, de tipul de leucemie si de stadiul de evolutie al bolii.
Se stie ca tratamentele pentru leucemie contin:
Chimioterapia - este forma de tratament care se face cu ajutorul unor medicamente ce impiedica dezvoltarea si extinderea celulelor canceroase. Acest tip de tratament poate afecta si celulele santoase si au ca efecte adverse urmatoarele: greturi, varsaturi, pierderea apetitului, oboseala, caderea parului si riscuri crescute de infectii. Multe dintre persoanele bolnave de leucemie suporta oarecum bine chimioterapia, iar efectele sale secundare pot fi atenuate sau controlate.
Tratamentul cu chimioterapie poate fi facut cu un singur medicament sau cu o combinatie de medicamente. Ele pot fi administrate pe cale orala sau intravenos, iar asta se va face si in functie de tipul de leucemie de care sufera pacientul.
Terapia biologica - este terapia prin care se folosesc  proteine speciale sau de anumite substante (asemanatoare unui vaccin) pentru a combate sau a elimina celulele canceroase din organism. Unele sunt folosite si pentru intarirea sistemului imunitar, iar aceasta se numeste si imunoterapie. Efectele secundare ale terapiei biologice sunt in general usoare sau in unele cazuri nu exista deloc efecte secundare.
Radioterapia - este distrugerea celulelor canceroase cu ajutorul razelor X de inalta frecventa. Prin radioterapie exista posibilitatea ca tesuturile sanatoase invecinate safie afectate, dar efectele sale secundare pot fi controlate. In cazul radioterapiei externe, radiatiile sunt indreptate direct asupra tumorii, astfel ca tesuturile sanatoase invecinate sa fie protejate.
Radiatiile distrug celulele leucemice si stopeaza inmultirea lor. Iradierea poate fi facuta numai asupra unei regiuni al corpului unde exista  celule leucemice sau poate fi facuta asupra intregului corp.
Transplantul de maduva osoasa - este inlocuirea maduvei osoase a pacientului cu leucemie cu o maduva osoasa de la un donator compatibil. Daca se obtine prin aceasta metoda o remisie completa se poate folosi maduva osoasa a pacientului (transplant autolog), pentru a anihila o posibila recidiva. Transplantul de maduva osoasase bazeaza pe capacitatea celulelor donatorului de a lupta impotriva celulelor leucemice, datorita functiei lor imunitare.
Transplantul de celule stem - celulele stem sunt colectate din sangele periferic, fie al pacientului insusi (transplant autolog), fie de la un donator compatibil, de regula de la un frate sau o sora (transplant alogenic). Procedura este folosita mai des decat transplantul de maduva osoasa, datorita perioadei mai scurte de recuperare si a riscurilor scazute de eventuale infectii.

 

Tratamente naturiste pentru Leucemia

Pret: 41.17 RON
*TVA inclus
 
asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Bio Bran 1000
Pret: 470 RON
*TVA inclus
 
Apa saracita in deuteriu - Qlarivia
Pret: 15.63 RON
*TVA inclus
 
Aloe Ferox Essential
Pret: 40 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara