Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Leucemia limfoida cronica - LLC

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Leucemia limfoida cronica - LLC

Descrierea leucemiei limfoida cronica

Leucemia limfoida cronica reprezinta acumularea anormala a celulelor descendentei limfoide, cu un nivel anormal de crescut de limfocite in sange. Numarul de celule mature maligne creste la inceput in sange si in ganglionii limfatici. Apoi se raspandesc la nivelul ficatului si splinei iar aceste organe cresc in dimensiune. Limfocitele maligne infiltreaza apoi maduva hematopoietica si determina citopenii. Limfocitele afectate sunt in marea majoritate limfocite B, putin diferite de celulele normale. LLC este o forma putin evolutiva si, intrucat survin indeosebi dupa 60 ani, prognosticul ei este favorabil in majoritatea cazurilor. 

Cauzele leucemiei limfoida cronice

LLC determina o crestere lenta a numarului de globule albe, numite celule B in maduva osoasa. Raspandirea celulelor osoase poate afecta ganglionii limfatici si alte organe, dar slabeste si sistemul imunitar.

Motivul de crestere a acestor celule B este necunoscut. Nu exista nici o legatura cu radiatiile, substantele cancerigene sau virusii.

Diagnosticul leucemiei limfoida cronica

Pacientii cu LLC au un numar mai mare decat cel normal de celule albe in sange.

Testele pentru diagnosticarea si evaluarea LLC includ: hemograma completa, aspiratia maduvei spinarii si biopsie, CT la piept, abdomen si pelvis, nivel seric imunoglobulin. Daca medicu`l constata ca aveti leucemie va face teste pentru a afla cat de mult s-a raspandit.

Simptomele leucemiei limfoida cronica

Simptomele se dezvolta de obicei treptat. Cele mai multe cazuri de LLC sunt detectate de testele de rutina in cazul persoanelor care nu prezinta nici un simptom.

Simptomele care pot aparea includ: vanatai anormale, ganglioni limfatici extinsi, transpiratie excesiva si nocturna, oboseala, febra, pierderea poftei de mancare si scadere neintentionata in greutate.

Cauze

Cauza leucemiei acute limfoide este afectarea ADN-ului celulelor din maduva osoasa. In conditii normale, ADN-ul poate fi comparat cu un set de instructiuni ce stabileste modul si timpul in care celulele cresc si se divid. Unele gene, numite oncogene promoveaza diviziunea celulara. Altele, numita gene supresoare tumorale, incetinesc diviziunea celulara si determina distrugerea celulelor la momentul adecvat.

Leucemia survine atunci cand afectarea ADN-ului determina activarea oncogenelor sau inactivarea genelor supresoare tumorale. In aceasta situatie, producerea de celule devine anarhica, necontrolata. Maduva osoasa produce celule imature care se transforma in celule leucemice numite limfoblasti. Celulele anormale nu pot functiona in mod corect, se pot acumula, suprimand productia de celulele sanatoase.
Numerosi pacienti cu leucemie limfoida cronica prezinta deletii cromozomiale – pierderea unui fragment cromozomial. Unii pacienti prezinta un cromozom suplimentar sau o alta anomalie cromozomiala.
Majoritatea cazurilor de LLC nu sunt ereditare, desi un numar mic de pacienti prezinta un istoric familial pozitiv pentru leucemie limfoida cronica sau limfom.

Diagnostic

Tratament

Tratamentul depinde de gradul de evolutie a LLC, definit prin 3 stadii:  asimptomatic – crestere izolata a numarului de limfocite din sange, mai putin de trei zone ganglionare afectate, atingere ganglionara difuza, anemie, scadere a numarului de plachete sangvine

In formele simple, asimptomatice (stadiul A), este suficienta o simpla supraveghere medicala. Tratamentul nu se impune decat in formele mai severe (stadiile B si C) si consta indeosebi in chimioterapie.

Tratamentele utilizate opresc evolutia bolii o anumita perioada de timp dar nu sunt curative. In plus, ele pot provoca o serie de efecte adverse. De aceea, cea mai importanta decizie terapeutica priveste necesitatea tratamentului.

Spre deosebire de alte forme de leucemie, LLC nu necesita in toate cazurile instituirea unui tratament. La varstnici sau la pacientii asimptomatici cu LLC in stadiu incipient, riscurile asociate cu urmarea tratamentului sunt mai importante decat riscurile bolii. In aceste cazuri, cea mai buna optiune este expectativa vigilenta, ce consta in monitorizarea pacientului, cu ajutorul testelor de sange si a examenelor fizice. Daca simptomele se agraveaza, medicul si pacientul vor decide conduita urmatoare.

In general, tratamentul este indicat pacientilor ce prezinta simptome, infectii recurente sau o forma rapid progresiva a bolii, indicata de modificarile din numarul celulelor leucemice. Forma de tratament depinde de factori precum varsta, starea generala de sanatate, agresivitatea bolii si rapiditatea cu care aceasta evolueaza. Optiunile de tratament pentru LLC sunt:

- Chimioterapia – principala forma de tratament pentru leucemia limfoida cronica. Chimioterapia consta in utilizarea de substante chimice (administrate pe cale orala sau intravenoasa) pentru a distruge celulele leucemice. Totusi, tratamentul antreneaza si distrugerea unor celule sanatoase si provoca efecte adverse: greturi, varsaturi, inapetenta, oboseala, caderea parului si susceptibilitate crescuta la infectii.

- Terapia biologica
Numita si imunoterapie, terapia biologica consta in utilizarea de substante chimice pentru a distruge celulele canceroase si pentru a intari capacitatea sistemului imunitar de a lupta impotriva bolii. Anticorpii monoclonali reprezinta o forma de terapie biologica.
- Transplantul de maduva osoasa
Aceasta procedura medicala poate fi efectuata cu maduva osoasa provenind de la un donator compatibil (transplant alogenic). In alte cazuri, transplantul este efectuat cu ajutorul unei grefe de maduva osoasa prelevata de la pacient (transplant autolog). Totusi, aceasta procedura este rareori utilizata in tratamentul leucemiei limfoide cronice, deoarece este indicata doar la un numar redus de pacienti.

- Transplantul de celule-tem
Aceasta procedura utilizeaza celule-stem recoltate din sangele perific. La fel ca si cazul transplantului de maduva osoasa, transplantul de celule-stem este indicat doar unui numar redus de pacienti cu leucemie limfoida cronica.


 

Tratamente naturiste pentru Leucemia limfoida cronica - LLC

asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Apa saracita in deuteriu - Qlarivia
Pret: 15.63 RON
*TVA inclus
 
Vindecarea tuturor formelor de cancer
Pret: 43 RON
*TVA inclus
 
Pret: 49.5 RON
*TVA inclus
 
Betaina
Pret: 67 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara