Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
MMS Capsule

MMS Capsule

Lichen striat

Diagnosticul lichen striat

Lichenul striat este o dermatoza liniara rara, benigna, autolimitanta de origine necunoscuta care afecteaza predominant copiii. Se recunoaste clinic pe baza aspectului sau si caracteristicele dezvoltarii liniilor Blaschko.

Lichenul striat reprezinta o eruptie brusca cu papule mici la nivelul extremitatilor.  Papulele in majoritattea cazurilor sunt asimptomatice cu o durata de eruptie de maxima in cateva zile pana la saptamani. In cazul pacientilor simptomatici cel mai comun simptom este pruritul. Lichenul striat este autolimitant, dar se poate rezolva cu hiper sau hipopigmentare postinflamatorie. Se gaseste in peste  50% din cazuri la copii intre 5-15 ani.

Factorii de risc ai lichenului striat

Afectarea hepatica (infectia cu virus C sau ciroza hepatica) predispune la dezvoltarea lichenului plan. Trebuie inteles si retinut faptul ca nu este o boala infectioasa, deci contactul cu alte persoane nu se afla printre factorii de risc. Lichenul plan nu este contagios.

Diagnosticarea lichenului striat

In general diagnosticul va fi sugerat de aspectul clinic al leziunilor. Pentru confirmarea diagnosticului se va efectua o biopsie, in cadrul careia, sub anestezie locala, se va preleva un mic fragment cutanat cu leziuni care va fi apoi examinat la microscop.

Simptomele lichenului striat

Lichenul striat este o boala a copiilor. Peste 50% din cazuri se intalnesc in randul copiilor cu varste intre 5 si 15 ani, rar in cazul adultilor poate apare la orice varsta. Lichenul striat este autolimitant dar se poate rezolva cu hiper sau hipopigmentare postinflamatorie. Evolueaza sub forma unei eruptii bruste de papule mici la nivelul extremitatilor. Papulele sunt de obicei asimptomatice, atingand maxim de afectare in cateva zile sau luni. Cand pacientii sunt asimptomatici cea mai comuna acuza este pruritul.

Examen fizic

Lichenul striat se prezinta ca o banda continua sau intrerupta formata din papule lichenoide roz, bronzate sau de culoarea pielii cu o marime cuprinsa intre 1-3 mm. Aceste papule pot fi moi, scuamoase sau plate, dar poate fi prezenta si o componenta veziculara. Aceasta banduda de poapule poate varia de la 1-2 cm latime pana la cativa cm si poate fi prezenta pe intreaga lungime a membrului. Leziunile sunt de obicei unilateral si in banda unica pe o extremitate de lungul liniilor Blaschko.  Sunt localizate frecvent pe extremitatea proximala si mai rar pe trunchi, cap, git sau coapse.  In cazuri rare pot fi bilateral sau ca benzi paralele multiple. La persoanele mai inchise la culoare eruptiile pot apare ca o banda de hipopigmentare.

Afectarea unghiilor este neobisnuita si pot apare inainte sau in acelasi timp cu leziunile pielii. Modificarile unghiilor includ ingrosare longitudinal, onicoliza, onicodistrofie, despicare, hiperkeratoza patului unghial, pierderea unghiei, subtierea sau ingrosarea unghiei, leuconichie punctata sau striata si curbarea unghiilor. Pot reprezenta singura zona de afectare. Frecvent doar portiunile mediale sau laterale sunt implicate, iar afectarea este restrictionata la o singura unghie.

Diagnostic
ul lichenului striat

Studii de laborator: se poate efectua biopsia pielii pentru a confirma diagnosticul, testele pentru IgM, IgG si complement C3 sunt positive pentru lichen plan si negative pentru lichen striat, in cazuri incerte se poate efectua imunofluorescenta directa pentru a se diferentia de lichenul plan.

Examen histologic.

Rezultatele depend de stadiul de evolutie al lichenului. Se poate observa o reactive epidermica polimorfa cu modificari spongiotice si lichenoide. Fata de lichen planus, lichenul striat prezinta infiltrate limfohistiocitic perivascular care se extinde profund in derm si care inconjoara foliculii de par si glandele ecrine. Poate fi prezenta si inflamatia granulomatoasa.

Diagnosticul diferential se face cu urmataorele afectiuni: lichen nitidus, boala Darier, lichen simplex cronic, porokeratoza, lichen planus, pasoriazis, tinea corporis, veruci nongenitale, eruptia medicamentoasa.

Tratament
ul lichenul striat

Lichenul plan este o afectiune autolimitata care se va remite de la sine intr-o perioada cuprinsa intre cateva luni si doi ani. Un procent de aproximativ 20% din pacienti vor prezenta si al doilea episod de lichen plan. Tratamentul este unul simptomatic si urmareste ameliorarea inflamatiei si a pruritului si include: fototerapie; tratament local cu creme cu corticosteroizi; antihistaminice; creme care contin substante imuno-modulatoare, de genul tacrolimus (Protopic), pimecrolimus (Elidel) sau imiquimod (Aldara); cazurile severe, inclusiv lichenul plan al mucoaselor, impune un tratament mai indelungat si asocierea corticosteroizilor pe cale generala.

Persistenta leziunilor pe o durata mai lunga la nivelul mucoaselor predispune la aparitia carcinomului spino-celular, motiv pentru care este importanta initierea tratamentului cat mai rapid. In acest sens, se interzice fumatul, tutunul fiind oricum un promotor al riscului de cancer spinocelular.

Prognosticul lichen striat

Prognosticul pacientilor cu lichen striat este excellent. Recuperarea este complete. Leziunile regreseaza spontan intrun an. Pot apare recaderi, dar sunt rare. Hiper si hipopigmentarea postinflamatorie poate necesita pina la 30 de luni pentru a se remite.

 

Tratamente naturiste pentru Lichen striat

MMS Capsule
Pret: 120 RON
*TVA inclus
 
asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Peroxy
Pret: 45 RON
*TVA inclus
 
Solutie Lugol
Pret: 58 RON
*TVA inclus
 
Aloe Vera Gel & Juice cu Aloe Polymax
Pret: 66.5 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara