Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
BioHarmonex

BioHarmonex

Lordoza

Descriere lordozei

Lordoza sau spatele reprezinta un termen medical folosit pentru a descrie curbura anterioara a unei portiuni a coloanei vertebrale. Curbura fiziologica a coloanei vertebrale scobindu-se spre fata. La orice pacient in mod normal exista doua lordoze moderate: lordoza cervicala, pozitionata la nivelul gatului, si lordoza lombara, sau scobitura rinichilor, situata in regiunea lombara; aceasta din urma este mai pronuntata la femeie decat la barbat. Aceste doua lordoze sunt compensate de o curbura normala inversa (cifoza) a rachisului dorsal. Concavitatea posterior in contextul anatomiei umane.

Lordoza este descoperita la toate grupurile de varsta. Lordoza este normala doar in regiunea cervicala si dorsolombara, dar devine anormala atunci cand afecteaza o alta parte a coloanei vertebrale sau atunci cand devine foarte accentuata. Lordoza lombara poate fi dureroasa, uneori afectand miscarea.

Lordozele spinale sau curburile secundare sunt determinate in principal prin diferenta grosimii jumatatii anterioare fata de cea posterioara a discului vertebral. Se agraveaza la pubertate sau nu devine evidenta pina la 25 de ani. Dezechilibrul in tensiunea musculara si lungimea muschilor este de asemeni o cauza. Curburile lordozice excesive sunt denumite - spatele in sa sau spatele scobit. Cauzele comune ale lordozei excesive include slabirea muschilor spatelui, grasime viscerala crescuta si sarcina. Pierderea lordozei normale a spatelui este denumita spatele rigid si apare prin fuziunea chirurgicala.

Lordoza congenitala este una dintre cele 3 deformari spinale principale congenitale. Este cauzata de lipsa segmentarii posterioare in prezenta unei cresterii anterioare active a coloanei. Lordoza congenitala pura este rara, iar lordoza cu lipsa segmentarii extrem de rara. Defectele asimetrice ale segmentarii conduc la lordoscolioza si sunt mai frecvente.

Simptomele lordozei

Simptomatologia subiectiva a lordozelor este foarte redusa. In perioada de evolutie a suferintei bolnavii acuza simptome de astenie, durere. Astenia este relativ pacientul nu este capabil la eforturi fizice si intelectuale. Musculatura ii oboseste repede in diverse posturi. Durerea este un simptom frecvent, datorita instalarii contracturilor sau a atrofiilor musculare, redorilor articulare, fie incresterea vitezei de conducere nervoasa a diminuari miscarilor si slabiciunea sistemului nervos central.

Cauzele lordozei

Cauzele instalarii deviatiei:  folosirea incorecta a respiratiei diafragmatice care poate contribui la lordozare; hipertonia psoasului-iliac, muschi lordozant, in detrimentul abdominalilor si fesierilor care sunt muschi corectori;  hipotonia rotatorilor externi ai membrelor superioare si mai ales inferioare, care in mod normal sunt corectori ai lordozei, greutatea mare a abdomenului si a trunchiului; hipertonia muschilor spinali (lombari) si cervicali care duc la scurtarea lor.

Tratamentul lordozei

Prin examenul general, urmat de radiografii si teste de laborator, in colaborare cu kinetoterapeutul se va pune diagnosticul corect si copilul va fi tratat la timp, evitandu-se aparitia complicatiilor bolii. Lordozele atipice nu determina discomfort sau alte acuze din partea pacientului, de aceea nu necesita tratament special. Uneori curbura lordozica este severa iar pacientul poate experimenta compresia nervilor lombari, limitarea miscarilor coloanei sau pierderea integritatii spinale. In functie de rezultatele investigatiilor, ortopedul va recomanda fie purtarea  purtarea de hamuri pentru oprirea accentuarii curburii, fie interventia chirurgicala, fie, pur si simplu, un tratament conservator.

Se recomanda administrarea de antiinflamatorii pentru ameliorarea durerii cu efect pe termen scurt. Tratamentul lordozei consta in reechilibrarea bazinului, care rezulta din actiunea a doua cupluri antagoniste: muschii abdominali si fesieri - cuplul corector si muschi lombari si iliopsoas - cuplul deformant. Terapia fizica trateaza efectiv 70% dintre cazurile de scolioza, cifoza, lordoza si postura anormala a corpului.

 

Tratamente naturiste pentru Lordoza

BioHarmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara