Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Matreata

Ce este matreata?

Matreata reprezinta o afectiune a pielii capului/scalpului comuna, pe care o au aproape toti oamenii la un moment dat. Matreata afecteaza scalpul, urechile, sprancenele, pieptul. Matreata afecteaza nu doar zonele cu par ale corpului ci si pe cele cu foarte putin par. Matreata se mai numeste si dermatita seboreica sau seborea si istoric Pityriasis capitis.

Cauzele aparitiei matretii:

Cauzele aparitiei matretii sunt date de descuamarea excesiva a pielii moarte de pe zonele cu par. Matreata poate aparea din cauza expunerii excesive la caldura sau frig. Descuamarea excesiva a pielii poate fi cauzata de dermatita seboreica, la persoanele cu ten gras, de psoriazis, infectiile fungice. Este normal ca celulele pielii sa moara si sa se descuameze. O cantitate mica de matreata este normala si comuna, insa unele persoane experimenteaza o descuamare excesiva care de multe ori se prezinta impreuna cu roseata si iritatie. Cele mai multe cazuri de matreata pot fi tratate simplu cu sampoane.

Seborea reprezinta una din cauzele frecvente de matreata excesiva la persoanele cu ten mixt sau gras. Cauza seboreei este inca necunoascuta. Cercetatorii cred ca Malassezia furfur (o ciuperca care traieste pe scalp), poate juca un rol important. Seboreeia afecteaza si fata, zona interscapulara si pieptul datorita prezentei glandelor sebacee. Pe fata se prezinta ca pete rosii pe o zona grasa situata pe aripile nazale, frunte, barbie sau jumatatea mediana a obrajilor.

Sistemul imunitar slabit poate determina aparitia matretii
Studiile arata ca bacteriile nu determina matreata. Matreata nu este o infectie fungica si nu este aceeasi entitate patologica cu tineea capitis. Matreata nu este contagioasa. Matreata poate fi determinata sau agravata de igiena deficitara si samponarea rara sau excesiv repetata. Sistemul imunitar juca un rol in aparitia matretii. Desi matreata usoara este o conditie foarte comuna la majoritatea persoanelor cu un sistem imunitar normal, matreata severa este mai intalnita in afectiunile cronice cum este Parkinson sau SIDA.

Cauza exacta a matretii nu este inca cunoscuta. Se includ in diferite combinatii producerea crescuta de sebum a pielii, cresterea numarului de ciuperci ale pielii, transpiratia, expunerea la caldura sau frig, sistem imunitar slab, afectiuni cronice, stress emotional sau mental.

Factorii de risc pentru matreata cuprind: afectiuni cronice, varsta tanara si cea mijlocie, pe masura ce oamenii imbatranesc nu mai prezinta matreata, totusi pentru unele persoane problema poate dura toata viata, barbatii prezinta mai frecvent matreata deoarece acestia au glande care produc sebum mai mari si datorita influentei hormonale, tenul seboreic, dieta saraca in zinc, vitamina B sau unele tipuri de grasimi, o componenta ereditara.

Matreata determinata de dermatita seboreica
Dermatita seboreica este o eczema care apare in anumite parti ale corpului cu sebum excesiv. Zonele afectate cuprind scalpul, urechile, fata, pieptul si zona inghinala, zona de sub sani, zona axilara. Cauza seboreei este necunoscuta desi se considera a juca un rol o ciuperca care traieste pe piele-Malassezia furfur.

Simptome matreata:

O manifestare comuna a seboreei care afecteaza capul este matreata. Pe fata aceasta se manifesta ca pete rosii, inflamate, cu aspect uleios, dure pe aripile nazale, frunte, barbie, obraji si in spatele urechilor. Seboreea scalpului nu determina pierderea permanenta a parului. Frecvent aceasta nu este foarte pruriginoasa. Seboreea poate apare din copilarie, imediat dupa nastere si tine citeva luni. Poate afecta scalpul sau sa produca pete rosii pe corp. Adultii de toate virstele pot dezvolta seboree mai ales pe scalp si fata.
O teorie revolutionara asupra matretii Ipoteza primatelor acvatice prezinta matreata ca solzi care se formeaza la baza parului dirijate intrun unghi in care sa scada rezistenta apei prin acoperirea parului. De asemenea ciuperca malassezia care este asociata cu matreata secreta substante care sunt asociate cu matreata care protejeaza impotriva radiatiilor ultraviolete si lucreaza ca un ecran solar.

Diagnostic matreata:

Matreata prin dermatita de contact si psoriasis Dermatita de contact sau sensibilitatea la produse de ingrijire a parului sau la fixative poate determina un scalp eritematos, pruriginos si care se descuameaza. Samponarea prea frecventa sau folosirea a multor produse de aranjare a parului poate irita scalpul determinind matreata.
Psoriazisul este o afectiune a pielii care determina acumularea de celule ale pielii moarte care formeaza lambouri albe. Apare frecvent la genunchi, trunchi, dar poate afecta si scalpul.

Tratament matreata:

Sampoanele folosesc o combinatie de ingrediente pentru a controla matreata. Acidul salicilic inlatura celulele pielii moarte de pe scalp si scad rata la care acestea sunt create. Zinc pyrithione omoara pityospora. Doar cresterea folosirii de sampon va inlatura matreata. Samponarea regulata cu un antifungic poate reduce recurenta.
Pentru matreata cauzata de seboree este indicata crema cu cortizon pentru fata si lotiunile pentru scalp cu utilizare de doua ori pe zi. Cremele antifungice sunt frecvent eficiente deoarece reduc numarul de ciuperci care traisc pe piele. Cremele contin clotrimazole si miconazole in concentratii de 1% si 2%. Acestea sunt aplicate de doua ori pe zi.
Pe masura ce stratul epidermic se innoieste continuu, celulele sunt impinse in afara si mor descuamindu-se. La cei mai multi oameni acesti fulgi de piele sunt prea mici pentru a fi vizibili. Totusi anumite conditii determina cresterea ratei de reinoire celulara mai ales pe scalp. Pentru persoanele cu matreata celulele pielii se pot matura si elimina in 2-7 zile fata de durata de o luna la persoanele sanatoase.

 

Tratamente naturiste pentru Matreata

tratament caderea parului
Pret: 429 RON
*TVA inclus
 
Sapun terapeutic Treemenda cu Melaleuca
Pret: 18.5 RON
*TVA inclus
 
Pret: 36 RON
*TVA inclus
 
Melaleuca - Ulei din Arborele de Ceai Australian
Pret: 37.96 RON
*TVA inclus
 
Logona Sampon BIO antimatreata
Pret: 45 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara