Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Melanonichia

Descriere Melanonichia:

Melanonichia se manifesta prin pigmentarea maro sau neagra a unghiei. Se intalneste sub doua forme: melanonichia difuza si melanonichia longitudinala. Principala cauza care provoaca afectiunea este melanomul subunghial. Alte cauze cunoscute:  melanochia longitudinal psihologica, cauze sistemica, afectiuni inflamatorii, infectii fungice, medicamente si hiperplazii melanocitice benign: nevi, lentigo.  Melanonichia psihologica se dezvolta in special la persoanele cu un ten inchis la culoare. Prevalenta persoanelor afectate creste cu odata cu inaintarea in varsta. Benzile longitudinal tind sa fie multiple si foarte usor pigmentate. In melanomul subunghial este doar o singura banda. Morbiditatea si mortalitatea asociate cu melanonichia depind de cauza care a provocat afectiunea. Melanonichia secundara melanomului subunghial este sursa ambelor, cu rate de supravietuire intre 5 si 10 ani de 30% si respectiv un procent de 13%.

In cazul in care melanonichia, prezinta o forma secundara afectiunilor sistemice sau dermatologice este esential tratarea acestora. Daca este secundara unui medicament este necesara intreruperea acestuia. In cazul in care se indica un malanom in situ se recomanda excizia totala sau microchirurgia Mohs. In cadrul melanomului invaziv se efectueaza amputarea falangei. Cazurile de melanom avansat prezinta un prognostic nefavorabil.

Cauze Melanonichia:

Melanonichia este provocata de diferite cauze: hiperplazice, locale si regionale, sistemice, dermatologice, farmacologice.

Cauzele hiperplazice implica melanomul, lentigo, nevi melanocitici. Cauze psihologice sunt date de sarcina (benzi multiple), melanochia rasiala (benzi multiple la africani, hispanici, indieni, japonezi) .

Cauze locale si regionale sunt:  trauma, pantofii stramti, onicotilomania, intepaturile de insecte, sindromul de tunel carpian, corp strain subunghial, radioterapia, lumina ultraviolet, hiperpigmentarea postinflamatorie.

Cauzele sistemice sunt:  boala Addison, sindrom Cushing, sindrom Nelson, hipertiroidism, hemosideroza, hiperbilirubinemie, alcaptonuria, porfiria, infectia HIV, boala grefa versus gazda, malnutritie, deficient de vitamina B12.

Cauzele dermatologice implica:  psoriazisul, lichen planus, radiodermita cronica, sclerodermia, lupus eritematos, infectii fungice unghiale, carcinom bazal celular, boala Bowen, histiocitomul fibros subunghial, lichen striat, chist mucos.

Cauze farmacologice: bleomicina, busulfan, ciclofosfamida, dacarbazina, danuorubicina, doxorubicina, etoposide, 5-fluorouracil, hidroxiuree, metotrexat, arsenic, cloroquina, cicline, fluconazole, saruri de aur, ibuprofen, ketoconazole, minociclina, fenitoina, fenotiazina, psoralen, mercur, lamivudina, tetraciclina, steroid, sulfonamide, timolol, zidovudina.

Simptome Melanonichia:

Melanonichia se dezvolta la persoanele in varsta, desi se poate intalni si la copii. Numarul si latimea benzilor creste odata cu varsta. Majoritatea pacientilor prezinta istoric de pigmentare asimptomatica a unghiei. Anamneza atenta include medicatia, boli suferite, obiceiuri, istoricul medical familial si originea rasiala. In cazul melanomului malign pacientul prezinta o banda de melanonichie longitudinala care si-a modificat forma recent. Modificarile caracteristice ale melanomului implica alterarea culorii, dimensiunii si formei benzii sau dezvoltarea durerii sau ulcerarii locale.

Tratament Melanonichia:

Daca Melanonichia apare din cauza unor afectiuni sistemice sau dermatologice se incearca tratarea acestora. Chirurgia trebuie utilizata in cazurile de malanom malign. In melanomul in situ se utilizeaza excizia aparatului unghial sau chirurgia micrografica Mohs. In cazul unui melanom invaziv se utilizeaza amputatia falangei distale sau chirurgia Mohs.  Pacientii cu melanonichie longitudinal idiopatica care nu doresc biopsia trebuie supravegheati si evaluate la fiecare 3 luni pentru modificari. Se poate utiliza un dermatoscop pentru a diferentia forma benigna de cea maligna. In cazul in care sunt remarcate modificari sugestive pentru melanom, iar indexul de suspiciune este ridicat este indicata biopsia leziunii. 

 

Tratamente naturiste pentru Melanonichia

asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
BioHarmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara