Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Meningitele virale

Descriere Meningitele virale:

Meningita virala reprezinta o boala provocata de o serie de virusi care se afla la nivelul meningelui, iar ulterior pot chiar disemina in interiorul substantei cerebrale provocand encefalita. In timp, afectiunea provoaca simptome de febra, cefalee si iritatie meningeala, anorexie, greturi si varsaturi, dureri abdominale si diaree. Simptomele acestei boli apar mult mai rar decat in cazul meningitei bacteriene, neexistand acele semne de severitate. In cazul in care infectia virala se afla la nivelul maduvei spinarii, infectia poarta numele de mielita. Se evidentiaza o marire a incidentei infectiilor virale meningiene in perioada verii, reflectand predominanta sezoniera a infectiilor cu enterovirusuri si arbovirusuri. Pentru diagnosticarea meningitei este important de evidentiat lichidului cefalorahidian. Meningita virala detin un prognostic favorabil, neexistand sechele neurologice sau cefalee persistenta dupa vindecare asa cum se intampla in cazul meningitei bacteriene. De multe ori spitalizarea bolnavilor nu este importnta, tratamentul fiind simptomatic.

Cauze Meningitele virale:

Virusurile cele mai intalnite in aparitia meningitelor sunt enterovirusurile, arbovirusurile, virulul HIV, virusul Herpes simplex tip 2. Enterovirusurile reprezinta cea mai cunoscuta cauza a meningitei virale. In prezent, sunt identificate si alte virusuri responsabile de aparitia meningitei, insa cu frecventa mai mica, acestea fiind virusul Herpes simplex tip 1, virusul meningitei coriolimfocitare si virusul urlian. Alti agenti etiologici cu implicare ocazionala in meningita virala sunt adenovirusurile, virusul gripal A si B, virusul rubeolei, rujeolei, virusul paragripal, virusul varicelo-zosterian, virusul citomegaliei si virusul Epstein-Barr. Aproximativ doua treimi din meningitele virale sunt provocate de enterovirusuri. Virusul urlian trebuie luat remarcat in momentul in care meningita se dezvolta in sezonul de iarna sau primavara devreme, in special la sexul masculin. Dezvoltarea meningitei toamna tarziu evidentiaza o infectie cu virusul meningitei coriolimfocitare. Prin urmare, la acesti pacienti se dezvolta pe langa meningita si alte afectiuni de insotire ca rash cutanat, infiltrate pulmonare, parotidita, alopecie, orhita sau miopericardita. Meningita cu virusul Herpes simplex tip 2 afecteaza in general sexul feminin si se dezvolta in contextul unui herpes genital. O parte din femeile diagnosticate cu herpes genital netratat pot sa prezinte in decursul vietii meningite recurente. Meningita cu virusul varicelo-zosterian trebuie luata in remarcata in prezenta varicelei sau a zonei zoster asociate cu sindrom meningian.

Simptome Meningitele virale:

Simptomele aparute in cadrul afectiunii, nu sunt atat de severe cum sunt cele ale meningitei bacteriene. Principalele simptome care apar sunt de cefalee moderata sau usoara, indispozitie, greturi matinale, dureri abdominale si usoara stare de confuzie. Greturile si varsaturile sunt in relatie cu afectarea neurologica, fiind tulburat controlul nervos visceral pe baza afectarii nervului vag.  In timp, se evidentiaza stari de febra, semne de iritatie meningiana, dureri musculare, varsaturi si diaree. Starea de constienta este usor alterata, bolnavul prezentand o letargie sau o stare de somnolenta. Anorexia apare la toti pacientii, fiind mai accentuata la copii. Cefaleea din meningita virala se situeaza in regiunea frontala sau retroorbitala. Cefaleea este mai pronuntata pe parcursul diminetii si se amelioreaza dupa varsaturi.

Diagnostic Meningitele virale:

Cu ajutorul examenului neurologic se evidentiaza semne de paralizii ale nervilor cranieni, semne si simptome neurologice de focar care pun in evidenta posibilitatea afectarii parenchimului cerebral. In plus, semnele de iritatie meningiana precum cele dezvoltate la manevra Brudzinski sau Kernig sunt absente.

Tratament Meningitele virale:

Vaccinarea reprezinta o tehnica eficienta pentru prevenirea dezvoltari subsecvente a meningitei sau a altor complicatii neurologice asociate cu infectii cu virusul rujeolei, oreionului sau poliomielitei, fiind de un real folos mai ales pentru copiii de varsta mica care tind sa p mai des complicatii in urma meningitei virale.

 

Tratamente naturiste pentru Meningitele virale

asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Garlic Caps
Pret: 40.5 RON
*TVA inclus
 
Solutie Lugol
Pret: 58 RON
*TVA inclus
 
Pelin
Pret: 105 RON
*TVA inclus
 
MMS Capsule
Pret: 120 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara