Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Mezoteliomul pleural malign

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Mezoteliomul pleural malign

Mezoteliomul malign este o forma de cancer care se dezvolta din pleura care inveleste multe dintre organele corpului-mezoteliul. Este cauzat de obicei de expunerea la azbest. Localizarea cea mai frecventa este pleura, dar poate fi regasit si la peritoneu, pericard sau tunica vaginalis.

Cele mai multe persoane care dezvolta mezoteliom au lucrat in zone care presupuneau prelucrarea azbestului sau au fost expusi la praf si fibre de azbest pe alte cai. S-a sugerat ca spalatul hainelor uneui membru al familiei care lucreaza cu azbest poate pune respectiva persoana la risc de a dezvolta mezoteliom. Fata de cancerul bronhopulmonar nu exista asociere intre mezoteliom si fumat, dar fumatul creste riscul altor cancere induse de azbest.

Simptomele mezoteliomului cuprind dispnee datorita pleureziei, durere toracica si simptome generale cum este scaderea in greutate. Simptomele sau semnele pot sa nu fie evidente pina la 20-50 de ani dupa expunerea la azbest. Simptomele mezoteliomului peritoneal cuprind scaderea in greutate si casexia, cresterea circumferintei abdominale si durere datorita ascitei. Obstructia intestinala, anemia si febra. Daca cancerul s-a extins in afara mezoteliului la alte parti alte corpului simptomele pot include durere, disfagie sauedemul fetei si a gitului.

Nu exista un protocol universal acceptat pentru persoanele care au fost expuse la azbest. Screening-ul poate diagnostica mai repede mezoteliomul decit metodele conventionale ameliorind supravietuirea pentru pacienti. Osteopotina serica poate fi utila in screening-ul pacientilor expusi la azbest. Nivelul mezotelinei este ridicat in ser pina la 75% dintre pacientii diagnosticati siugerinduse a fi utila in screening.

Diagnosticul poate fi suspectat la radiografie si scanarea CT si este confirmata printr-o biospie si examen microscopic. Toracoscopia poate fi folosita pentru a lua biopsii. Permite introducerea unor substante precum talcul pentru a oblitera spatiul pleural –pleurodeza prevenind acumularea de fluid prin presarea plaminului.

Prognosticul pentru mezoteliomul malign ramine negativ desi exista imbunatatiri modeste in prognostic prin noile chimioterapice si tratamentele multimodale. Tratamentul mezoteliomului malign in formele timprurii are un prognostic mai bun, dar vindecarea este foarte rara. Comportamentul clinic al neoplasmului este afectat de citiva factori incluzind suprafata continua a cavitatii pleurale care favorizeaza metastazele locale prin celule exfoliate, invazia tesutului suiacent si a altor organe din cavitatea pleurala si latenta extrem de lunga intre expunerea la azbest si dezvoltarea bolii. Subtipul histologic si virsta pacientului, starea de sanatate generala ajuta de asemeni la predictia prognosticului.

Cauze si factori de risc: Principalul factor de risc pentru aparitia mezoteliomului pleural malign difuz este expunerea la azbest, care poate fi ocupationala, domestica sau rexidentiala, importante fiind durata si intensitatea expunerii. Totusi numeroase cazuri apar si printre indivizii cu expunere ocupationala foarte mica sau cu expunere casnica.
Expunerea prelungita si intensa la azbest apare in czul contactului profesional pentru mineri, muncitorii din industria materialelor de constructii, industria textila, industria automobilului, pentru muncitorii de pe santierele navale sau de constructii, pentru lucratorii din rafinarii. Limita permisa este de 0. 1 fibre/cc/8 ore.

O alta forma de expunere este inhalarea azbestului din mediul inconjurator existent in structurile geologice din unele zone ale Anatoliei, Corsicei, Ciprului, Greciei sau Africii. Incidenta mezoteliomului pleural maligndifuz este mai mare la cei cu expunere continua decit la cei cu expunere intermitenta. Raportarile ocazionale de cazuri familiale au fost asociate cu expunerea la azbest. Aparitia familiala sugereaza faptul ca factorul genetic poate fi important.

Exista doua tipuri de fibre de azbest:
-amfibole: crocidolit (azbest albastru), amosit, anatofilit, tremolit, actinolit. Amfiboliile sunt fibre cu raportul lungime/diametru mare, rezistente la disolutie, raminind mult timp in tesuturi, cu penetrare profunda la nivelul plaminului
-serpentine: crisotilul este mai putin toxic decit crocidolitul datorita raportului lungime/diametru mai mic, solubilitatii tisulare mai mari si a tendintei de a se depozita in caile aeriene mari.

Mecanismul prin care fibrele de azbest determina aparitia mezoteliomului pleural malign difuz nu este inca cunoscut. O explicatie ar fi transformarea maligna a celulelor datorita unei reactii la un corp strain cauzata de fibrele insolubile. Fibrele de azbest altereaza functia si proprietatile secretorii ale macrofagelor, generind cantitati crescute de radicali hidroxil. Acesti oxidanti participa in procesul oncogenic intercationind direct si indirect cu AND-ul, modificind astfel evenimentele celulare asociate membranei.
Azbestul are si proprietati imunosupresive. Alterarile genetice in macrofagele activate de fibrele de azbest pot elibera mitogene ale celulelor mezoteliale, cum ar fi factorul de crestere derivat din plachete care induc stimularea cronica si proliferarea celulelor mezoteliale. Se sugereaza ca sunt necesare multiple modificari genetice cumulative pentru conversia tumorigena a celulelor mezoteliale. Perioada lunga de latenta intre expunerea la azbest si dezvoltarea mezoteliomului pleural malign difuz sugereaza ca sunt necesare diverse modificari genetice pentru transformarea maligna a celulelor mezoteliale.
Alti factori etiologici ai mezoteliomului pleural malign difuz sunt urmatorii: expunerea la alte fibre minerale, inflamatia cronica, ereditatea, iaradierea, expunerea la minerale non-fibroase sau chimicale.

Patogenie: Din punct de vedere macroscopic mezoteliomul pleural malign difuz este o tumora pleurala lobulata de culoare gri. De obicei sunt multiple mase tumorale care afecteaza mai frecvent pleura parietala decit pe cea viscerala. In general exista o usoara preponderenta a mezoteliomului la nivelul cavitatii pleurale drepte deoarece plaminul drept este mai mare si are o suprafata pleurala mai intinsa. De asemenea lobii inferiori sunt mai frecvent afectati decit cei superiori datorita factorilor gravitationali care influenteaza fixarea fibrelor de azbest dupa inhalare.

In momentul diagnosticului mezoteliomul pleural malign difuz este format din mutiplii noduli mici situati la nivelul pleurei parietale si viscerale asociati cu pleurezie. In timp modulii se unesc si formeaza tumori solide care pot oblitera cavitatea pleurala. Raspindirea tumorii de-a lungul pleurei poate determina ingrosarea acesteia ceea ce ii reduce flexibilitatea si poate forma o coaja restrictiva plaminului. Astfel acesta devine mai mic si mai putin functional cu respiratie mai dificila initial la efort si apoi chiar la repaus.

Mezoteliomul pleural malign difuz progreseaza rapid pe masura ce tumora se raspindeste de-a lungul suprafetei pleurale, afectind pericardul, miocardul, mediastinul, pleura contralaterala invadind muschii de la nivelul peretelui toracic. Uneori invadeaza direct tesutul celular subcutanat si tegumentul. Tumora se poate extinde si in afara toracelui afectind organele si ganglionii limfatici abdominali.
, etastazele limfatice si hematogene se gasesc la autopsie la jumatate dintre cazurile de mezoteliom pleural malign. Sunt afectati ganglionii limfatici hilari si mediastinali si ocazional cei celiaci, cervicali sau axilari. Metastazele sunt raportate frecvent la nivelul plaminului, ficatului, rinichilor, suprarenalelor si mai rar os, splina, pancreas.

Semne si simtpome

Diagnostic

Tratament

 

 

Tratamente naturiste pentru Mezoteliomul pleural malign

asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Apa saracita in deuteriu - Qlarivia
Pret: 15.63 RON
*TVA inclus
 
Vindecarea tuturor formelor de cancer
Pret: 43 RON
*TVA inclus
 
Concentrat Cires Negru
Pret: 110 RON
*TVA inclus
 
Pret: 120 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara