Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
kidney cleanse kit


Nefrocalcinoza

Nefrocalcinoza cunoscuta si drept calcinoza Albright este un termen folosit pentru a descrie depozitarea de saruri de calciu in parenchimul renal datorita hiperparatiroidismului. Astazi este folosit pentru a descrie calcificarile renale, difuze, fine la radiologie.
In timpul fazelor primare nefrocalcinoza este vizibila la radiografie si apare ca o marmorare granulara a elementelor renale. Aceste granule conglomereaza pentru a deveni mase dense. Cel mai adesea este vazuta accidental in rinichiul spongios medular. Totusi poate fi indeajuns de severa pentru a cauza acidoza tubulara renala sau chiar boala renala stadiu final, datorita rupturii tesutului renal cauzata de depozitarea de calciu.

Nefrocalcinoza microscopica este caracterizata de prezenta precipitatelor cristaline de calciu sub forma oxalatului sau a fosfatului. Pacientii cu nefrocalcinoza macroscopica prezinta zone mari de calcificare care pot fi observate la examenul vizual sau radiologic fara magnificare.
Nefrocalcinoza se suprapune semnificativ cu hipercalcemia, nefrolitiaza, distructia parenchimului renal si reducerea functiei renale. De aceea in loc de a fi considerat un proces unic necesita investigatii ample fiind parte dintr-o conditie patologica mai complexa.

Morbiditatea si mortalitatea asociate cu nefrocalcinoza depind de boala asociata cu conditia decit de conditie in sine. Nefrocalcinoza descoperita accidental poate reprezenta elementul de debut al unor variate tulburari ereditare de metabolism, iar examenul radiologic este prima investigatie care sugereaza un diagnostic bazat pe caracterul si distributia bolii parenchimatoase renale.

Un diagnostic gresit al nefrocalcinozei poate conduce la insuficienta renala ireversibila care sa determine suferinta pacientului. Recunoasterea precoce este importanta deoarece modificarile sunt de obicei reversibile. Diferentierea intre nefrolitiaza si nefrocalcinoza este de asemeni importanta deoarece cele 2 conditii sunt abordate diferit desi in unele situatii cele 2 pot coexista.

Patogenie: Pacientii cu hipercalcemie dezvolta anomalii ale functiei renale. Astfel termenul de nefropatie hipercalcemica este mai adecvat. Calciul este un ion divalent transportat alaturi de sodiu, potasiu si apa intr-o maniere complexa de-a lungul epiteliului tubular renal. Concentratia citoplasmatica de calciu este atent reglata si mentinuta scazuta de catre expulzarea calciului si sechestrarea in reticulul endoplasmic si mitocondrii.

Hipercalcemia determina vasoconstrictie renala si reducerea filtratului glomerular. Interfera cu functia tubulara renala. Afectarea capacitatii de concentrare renala si rezistenta la vasopresina sunt cele mai comune defecte observate in hipercalcemie. Aceste sunt mediate prin reducerea sodiului transportat prin ansa Henle si prin antagonizarea hormonului antidiuretic. Capacitatea maxima de dilutie ramine neafectata. Efectele acestui proces sunt similare clinic cu cele ale diabetului insipid nefrogenic.

Conservarea sodiului renal este de asemeni afectata datorita absorbtiei reduse a sarii. excretia de potasiu este crescuta. Excretia de magneziu este crescuta prin supresia hormonului paratiroidian. Hipercalcemia creste excretia urinara de calciu.
Nefrocalcinoza microscopica: Au fost descrise mecanisme diferite ale nefrocalcinozei. Calcificarea corticala a fost evidentiata dupa administrarea parenterala a calciului. Tipul corticomedular implica depozite de fosfat de calciu care apar in zona interna a cortexului renal si se extind in medulara. Factorii precipitanti cuprind hormonul paratiroidian in exces, vitamina D, depletia de magneziu, scaderea citratului urinar si statusul hipotiroidian. Cresterea calciului plasmatic nu este absolut necesara pentru acest tip de nefrocalcinoza.
Detritusurile celulare calcificate determina blocarea tubilor renali cu atrofia obstructiva a nefronului, inflamatie nespecifica si fibroza interstitiala. Drenajul urinii este alterat prin tubii calcificati si determina zone de atrofie corticala cu corticala sclerozata. O anomalie functionala a concentrarii urinii este modificarea renala initiala. Efectul este legat de scaderea transportului de clor in segmentul ascendent al nefronului.
Nefrocalcinoza macroscopica: Se refera la depozitarea de calciu care este vizibila fara magnificare si este descoperita la radiografie, echografie sau CT. poate afecta cortexul sau medulara. Nefrocalcinoza corticala este rara si apare dupa leziunile corticale difuze. Poate fi in pete sau confluenta. In glomerulonefrita cronica depozitele de calciu sunt gasite cel mai adesea in tesutul periglomerular si nu in glomerul. Nefrocalcinoza este raportata si in sindromul nefrotic infantil familial si sindromul Alport.

Necroza corticala acuta secundara toxemiei de sarcina, muscaturii de sarpe sau a sindromului hemolitic-uremic poate conduce la nefrocalcinoza corticala. Depozitarea de calciu incepe la 30 de zile de la necroza. Pielonefrita cronica si refluxul vezicoureteral sunt de asemeni implicate. Etiologiile rare ale nefrocalcinozei corticale cuprind transplantul renal, hiperoxaluria primara, boala renala polichistica.
Nefrocalcinoza medulara presupune formarea unor noduli micid e nefrocalcinoza in fiecare piramida. In necroza papilara datorita abuzului de analgezice intreaga papila este calcificata.

Semne si simptome: Manifestarile clinice ale nefrocalcinozei sunt determinate de o etiologie de fond. Cele mai multe cazuri sunt asimptomatice iar nefrocalcinoza este identificata ca o anomalie radiologica. Tulburarile tubulare renale pot fi diagnosticate mai initi la examenul biochimic al urinii cind se evidentiaza glicozurie, aminoacidurie si fosfaturie. Poliuria si polidipsia pot fi manifestari clinice de debut prin pierderea capacitatii de concentrare a tubilor renali.

Aproximativ 50% dintre pacientii cu hipercalcemie sunt hipertensivi datorita cresterii vasoconstrictiei ca rezultat al depozitarii de calciu in arteriole si datorita cresterii eliberarii de catecolamine. Ocazional simptomele infectiilor recurente ale tractului urinar pot fi manifestari clinice de debut. Durerea abdominala recurenta si hematuria pot fi prezenta la copii si adulti. Nefrolitiaza asociata se poate prezenta acut cu colici.
Manifestarile clinice ale hipercalcemiei: Rezistenta vasopresinei cu scaderea concentratiei renale si cresterea diurezei apei libere se manifesta prin poliurie si polidipsie. Alte efecte cum sunt glicozuria renala, aminoaciduria si proteinuria sunt raportate ocazional. Hipertensiunea reversibila apare la jumatate dintre pacienti datorita cresterii vasoconstrictiei periferice.

Hipercalciuria este de asemeni o cauza bine stabilita de insuficienta renala datorita vasoconstrictiei renale directe si a depletiei de volum indusa de diureza excesiva. Acest proces este de obicei reversibil, functia renala revenind la normal dupa ce hipercalcemia este corectata prin refacerea volumului. Totusi insuficienta ireversibila poate apare in hipercalcemia de lunga durata si este asociata intotdeauna cu depozitarea cristalelor de calciu.
Manifestarile clinice ale nefrocalcinozei microscopice: Se descrie scaderea puterii de concentrare a urinei, cresterea azotului in singe. Ocazional se poate devzolta pielonefrita acuta sau obstructie ureterala prin calcul si insuficienta renala.
Manifestarile clinice ale nefrocalcinozei macroscopice: Nefrocalcinoza macroscopica poate determina o gama larga de anomalii. Nodulii de calciu pot rupe epiteliul papilar si ajunge in sistemul calicial pentru a deveni pietre urinare si determina aspectul clinic al colicii renale, hematurie, migrarea pietrelor sau infectie de tract urinar. Totusi nefrocalcinoza macroscopica nu este considerate similara cu litiaza renala, deoarece nefrocalcinoza implica tulburari metabolice majore. Poliuria si polidipsia pot fi prodominante datorita excesului de diureza a apei libere cu reducerea capacitatii renale de concentrare urinara.

Hipertensiunea este mai putin frecventa probabil reflectind capacitatea redusa de a conserva sodiul. Proteinuria este moderata. Piuria microscopica este descoperita frecvent si reprezinta un raspuns inflamator cronic la calcificarea medulara renala. Disfunctia tubilor renali distali este frecventa cu un efect de pierderea de sare care devine evident doar la scaderea aportului de sare per os sau cind o alta sursa de pierderea de sare apare, cum este diareea sau varsaturile.
Evolutia bolii: Asocierea conditiei cu boala osoasa maligna are un prognostic negativ. Nefrocalcinoza necontrolata conduce la disfunctie renala. Gradul afectarii renale depinde de etiologia nefrocalcinozei. Necroza corticala acuta poate conduce la insuficienta renala rapida si permanenta. Totusi in boala focala cu zone normale de cortex renal supravietuirea pacientului poate fi mentinuta desi functia renala este afectata.
Unele conditii care determina nefrocacinoza sunt asociate cu tulburari metabolice profunde care prezinta propriile complicatii. Retardul de dezvoltare la copii este observat la pacientii cu boala metabolica. Tratamentul medical sau chirurgical prezinta de asemeni propria morbiditate si mortalitate.

Diagnostic

Tratament

 

Tratamente naturiste pentru Nefrocalcinoza

Pret: 350 RON
*TVA inclus
 
Tratament detoxifiant pentru rinichi
Pret: 405 RON
*TVA inclus
 
Pret: 405 RON
*TVA inclus
 
Pret: 445 RON
*TVA inclus
 
Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara