Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Vitamina D

Vitamina D

Osteomalacie

Osteomalacia este termenul folosit pentru a descrie inmuierea oaselor prin mineralizarea defectuasa a oaselor. Osteomalacia la copii este cunoscuta drept rahitism. Termenul osteomalacie este utilizat doar la forma moderata a adultului. Osteomalacia este descoperita cel mai adesea la persoanele cu dezechilibre ale dietei, cu piele de culoare inchisa. Multe dintre efectele acestei boli se suprapun peste cele ale osteoporozei, dar cele doua entitati sunt semnificativ diferite. Osteomalacia este in special un defect al mineralizarii proteinei –osteoid, cauzata mai ales de lipsa viteminei D.

Cauzele osteomalaciei variaza: expunere insuficienta la soare, cantitati alimentare insuficiente de vitamina D, malnutritie in sarcina, acidoza renala tubulara, sindroame de malabsorbtie, osteomalacie indusa de tumori. Osteomalacia la adulti debuteaza insidios cu crampe si dureri ale regiunii lombare si coapselor, care se extind la brate si coaste. Durerea nu iradiaza, este simetrica si acompaniata de sensibilitatea oaselor implicate. Muschii proximali sunt slabi, pacientul prezentind dificultate la urcatul scarilor si ridicat din pozitie pelvina. Prin demineralizare oasele devin mai putin rigide, semnele fizice incluzind deformari precum pelvisul triradiar si lordoza. Pacientul are “un mers leganat” caracteristic. Totusi aceste semne pot fi rezultatul unui episod de osteomalacie anterior, deoarece oasele nu isi mai recapata forma initiala dupa deformare. Se dezvolta fracturi patologice. Cel mai adesea cel mai acuzat simptom este oboseala cronica si crampele musculare determinate de presiune sau socuri mecanice.

Clinic, osteomalacia reprezinta o forma moderata a rahitismului. Pacientii afectati pot prezenta durere osoasa moderata si sensibilitate cu hipotonie. Pacientii afectati sever prezinta dificultati ale ambulatiei si merg leganat. Sindromul “laptarului” este o conditie in care pacientul prezinta multiple fracturi bilaterale si simetrice. Localizarile comune includ gitul femural, marginea axilara a scapulei, ramul pubic si coastele. Deformarile scheletice pot apare in corpii vertebrali si craniu cu invaginatie bazilara, cu fracturi ale vertebrelor si oaselor lungi.

Osteodistrofia renala este o consecinta a osteomalaciei care prezinta slabiciune, durere osoasa si deformari scheletice. Clinica variaza cu virsta. adultii pot prezenta elemente ale osteomalaciei, in timp ce copii prezinta retard al cresterii. Cea mai comuna complicatie a osteodistrofiei renale este fractura de insuficienta sau patologica prin depozitari de amiloid sau tumori.
Tratamentul pentru osteomalacie depinde de cauza de baza a bolii si include controlul durerii si interventii ortopedice, cind sunt indicate. Controlul medical al osteodistrofiei renale include mentinerea calciului seric si a fosforului normale, terapia cu vitamina D si fosfati, reducerea expunerii excesive la fier sau aluminiu si tratamente cu chelatori de aluminiu pentru a-i reduce toxicitatea.
Osteomalacia nutritionala raspunde bine la administrarea a 10. 000UI de vitamina D saptaminal pentru 4-6 saptamini. Osteomalacia prin malabsorbtie necesita tratament parenteral sau dozare zilnica.

Osteomalacie - Patogenie Metabolismul vitaminei D in organism: Vitamina D este un prohormon. Poate fi sintetizat in piele ca raspuns la expunerea la unde ultraviolete specifice ale soarelui sau obtinuta din dieta. Sursele dietare de vitamina D :uleiul de peste, albusul de ou suplimenteaza doar o parte din necesarul zilnic, astfel expunerea la soare este necesara pentru a mentine nivele adecvate de vitamina D. la persoanele sub 70 de ani, chiar expunerea limitata la soare este adecvata, totusi dupa 70 de ani conversia in piele a hormonului este mai putin eficienta, predisppozind la deficienta.
O data formata in piele sau ingerata vitamina D este hidroxilata la icat la 25-hidroxivitamina D-calcidiol, care este normal prezent in concentratii mari in circulatie si legata de o proteina de transport. Activarea finala a vitaminei D la hormon activ 1, 25-hidroxivitamina D-calcitriol apare in rinichi. Vitamina D activa stimuleaza absorbtia de calciu si fosfor in intestine favorizind mineralizarea oaselor.
Resorbtia osoasa in osteomalacie: Este clasificata ca subcondrala, trabeculara, endosteala, intracorticala, subperiosteala, subligamentoasa si subtendinoasa. Afectarea miinilor si talpilor prin resorbtie subperiosteala apare tipic de-a lungul marginilor radiale ale falangelor mijlocii si a osului cortical pe marginea falangelor distale. Resorbtia subperiosteala a articulatiilor se aseamana cu eroziunile marginale ale artritei reumatoide. Craniul este afectat de resorbtia trabeculara formind un aspect de sare cu piper al oaselor calvarine.
Resorbtia subligamentara si subtendinoasa apare la clavicula sub ligementele coracoclaviculare, pe atasamentul calcanean al aponevrozei plantare, pe insertia tricepsului pe olecran, tuberozitatile humerale, trohanterul femural si tuberozitatile ischiatice. Resorbtia osului subcondral apare in clavicula distala, articulatiile sacroiliace si simfiza pubiana.

Cauze si factori de risc de osteomalacie Cauzele osteomalaciei pot cuprinde:
-expunerea insuficienta la soare, la persoanele inchise la culoare
-cantitati alimentare insuficiente de vitamina D sau metabolism deficitar al vitaminei D sau fosforului
-acidoza renala tubulara
-malnutritia in timpul sarcinii
-sindroame de malabsorbtie
-insuficienta renala cronica
-osteomalacia indusa de tumori
-terapia cu fumaderm, anticonvulsivante
-alimentatia exclusiv vegetariana, persoanele peste 65 de ani
-boli cronice hepatice, deficitul de fosfat din dieta
-boala celiaca.

Osteomalacia rezulta prin deficitul moderat sau sever de vitamina D. Pacientii cu deficit moderat sau usor prezinta de obicei osteoporoza. Deficitul de vitamina D poate fi cauzat de sinteza inadecvata a vitaminei in piele prin expunere limitata la soare a pacientilor cu piele inchisa la culoare sau care traiesc la latitudini nordice. Afectarea absorbtiei intestinale a vitaminei din alimentatie la batrini cu malabsorbtia grasimilor sau hipotiroidism poate contribui de asemeni la osteomalacie. Afectarea hidroxilarii vitaminei in ficat apare la apcientii cu boli hepatice severe si la cei care i-au medicamente care afecteaza hidroxilarea hepatica: anticonvulsivante-fenitoina, barbiturice, carbamazepina. Afectarea hidroxilarii renale apare in insuficienta renala.
Cauzele hipocalcemiei: Deficitul de vitamina D determina hipocalcemie care stimuleaza hormonul paratiroid cu hiperparatiroidism. Hiperparatiroidismul determina resorbtie crescuta osoasa si scade excretia urinara a calciului. Pe de alta parte PTH creste excretia urinara a fosforului care combinata cu absorbtia intestinala scazuta determina hipofosfatemia.
Cauzele hipofosfatemiei: Deficitul de fosfat determina osteomalacie prin afectarea mineralizarii osului. Hipofosfatemia apare rar prin aport aliemntar inadecvat dar apare prin malabsorbtie sau deficit de vitamina D. hipofosfatemia poate fi rezultatul ingestiei unei cantitati mari de hidroxid de aluminiu. O forma de hipofosfatemie cu osteomalacie, prin neoplazie sau oncogenie este asociata cu tunorile mezenchimale.
Osteomalacia indusa de aluminiu: Boala de oase indusa de aluminiu este o cauza de osteomalacie. Aluminiu afecteaza negativ formarea osului prin inhibitia activitatii osteoblastice, precum si a formarii cristalelor de hidroxiapatita. Aluminiu poate fi introdus prin solutia de dializa, antiacide sau agenti de legare a fosfatului cu aluminiu folositi pentru a combate hiperfosfatemia din insuficienta renala.

Semne si simptome

Diagnostic

Tratament

 

Tratamente naturiste pentru Osteomalacie

Vitamina D
Pret: 42.55 RON
*TVA inclus
 
MagneZi B6
Pret: 59.5 RON
*TVA inclus
 
Beta Caroten
Pret: 67 RON
*TVA inclus
 
Chitosan 750 mg
Pret: 79 RON
*TVA inclus
 
MineralMatrix8
Pret: 245 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara