Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Plagiocefalia pozitionala (Capul turtit)

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Plagiocefalia pozitionala (Capul turtit)

Descriere Plagiocefalia pozitionala (Capul turtit)

Plagiocefalia pozitionala sau sindromul capului turtit este o afectiune in care baza sau fata laterala a capului copilului sunt aplatizate, frecvent cu diminuarea densitatii capilare in zona respectiva. Este rezultatul adoptarii unei pozitii laterale a capului pentru perioade indelungate.

Deoarece oasele craniene la copii sunt moi permitind creierului sa se dezvolte in primele luni de viata devin succeptibile la aplatizare
Termenul “pozitionala” este folosit pentru a diferentia conditia de adevarata sinostoza, care este fuziunea prematura a suturilor craniene si necesita chirurgie pentru orectare. Acest termen se refera la cauza presionala externa a deformarii craniului.

Conditia poate fi cauzata de torticolisul congenital in care muschii gitului laterali se dezvolta diferit determinind torsiunea capului pe o parte, dar cel mai adesea apare la copii care dorm intro singura pozitie pentru un timp indelungat.

Conditia netratata nu afecteaza dezvoltarea creierului. Terapiile sunt medicale, noninvazive prin repozitionarea capului in timpul somnului si folosirea de benzi pentru dirijarea cresterii craniului. Prognosticul este excelent si se rezolva in majoritatea cazurilor inainte de virsta de un an.

Patogenie  Plagiocefalia pozitionala (Capul turtit)

Craniul copilului este format din oase libere separate prin suturi. Suturile care actioneaza ca articulatii de expansiune permit craniului sa se modeleze pentru a trece prin canalul de nastere si a se extinde alaturi de creierul care creste rapid. In timp ce multi copii se nasc cu o forma anormala a capului datorata trecerii prin canalul de nastere ingust, majoritatea isi vor corecta forma in primele 6 saptamini de viata. Cind un craniu anormal persista sau nu este observat decit dupa 6 saptamini este important de determinat cauza.
Cea mai frecventa deformare pozitionala a craniului este plagiocefalia. Aceasta este determinata cind se exercita presiunii externe in mod repetat pe o parte a occiputului si apare o zona plata. Aceasta este de obicei acompaniata de o frunte proeminenta, care observata de la inaltime da capului o forma paralelipipedica in loc de forma ovala normala.
Este comun pentru copilul cu plagiocefalie pozitionala sa prezinte insertia joasa si anterioara a urechilor si asimetrie faciala, in care jumatatea afectata sa prezinte un obraz proeminent. Asimetria faciala poate cuprinde si o mandibula inclinata alaturi de ochi de dimensiuni diferite.

Cauze Plagiocefalia pozitionala (Capul turtit)

Uterul strimt: Constrictia uterina poate fi determinata de o varietate de factori incluzind o sarcina multipla, un uter mic sau malformat, un pelvis matern mic sau o cantitate inadecvata de lichid amniotic. Copilul in pozitie laterala in uter poate reprezenta o cauza pentru plagiocefalia pozitionala daca capul acestuia este blocat sub coastele mamei.
Prematuritatea: Craniul unui prematur este foarte moale si maleabil facindu-l succeptibil la remodelare prin aplicare de presiuni externe.
Dormitul pe spate:
In 1992 Academia Americana Pediatrica a recomandat adoptarea pozitiei de decubit dorsal in timpul somnului la copii pentru a evita riscul de deces subit, in acelasi timp a aparut si o crestere dramatica a plagiocefaliei pozitionale datorate dormitului pe spate.
Torticolisul muscular congenital: Este o conditie medicala determinata de scurtarea sau ingrosarea unor muschi ai gitului pe fata laterala. Aceasta determina torsiunea capului copilului intro anumita directie. Deformarea este foarte subtila, iar parintii sunt de obicei primii care o observa. Daca copilul tinde a privi intotdeauna intro singura directie este posibil ca etiologia sa fie torticolisul congenital.

Semne si simptome Plagiocefalia pozitionala (Capul turtit)

Plagiocefalia pozitionala cunoscuta si sub denumirea de plagiocefalia deformationala sau sindromul capului plat este o conditie descoperita mai ales la copii si caracterizata de evidentierea unei zone plate occipitale determinata de adoptarea prelungita a unei pozitii posterioare a capului.

Plagiocefalia pozitionala era considerata doar o problema cosmetica deoarece nu restringe cresterea creierului si nu il lezeaza. Totusi exista astazi dovezi ca aceasta conditie poate determina si alte probleme medicale, mai ales daca este prezenta si asimetria faciala. Unele patologii determinate cuprind problemele masticatiei si ale alimentatiei normale. Dificultatea vizuala poate de asemeni deveni o problema si necesita interventie chirurgicala. Anomaliile formei capului determina sindromul articulatiei temporomandibulare.
Plagiocefalia pozitionala nu este singura deformare pozitionala, dar este cea mai frecvent intilnita.
Brahicefalia pozitionala este o conditie patologica care apare cind baza craniului este plata iar capul este inalt. Este observata cind copilul doarme doar cu baza capului pe perna.
Scafocefalia pozitionala apare cind capul este lung. Este rezultatul pozitiei laterale a fatului in sarcina cu intepenirea capului in coastele mamei. Prematuritatea poate de asemeni constituii un factor determinant.

Diagnostic  Plagiocefalia pozitionala (Capul turtit)

Diagnosticul de plagiocefalie pozitionala este usor de pus. Conditia este observata la virsta de 2-3 luni a copilului. Acesti copii prezinta aplatizarea craniului pe o jumatate a occiputului. Fata de craniosinostoza prezinta o bombare compensatorie a fruntii pe aceiasi parte a capului. Desi nu este de obicei necesar, se pot efectua teste aditionale daca se suspecteaza fuziunea suturii lambdoide. Se indica o radiografie de craniu sau o computer tomografie pentru a detecta suturile inca deschise ale craniului si a exclude sinostoza lambdoidei.

Tratament Plagiocefalia pozitionala (Capul turtit)

Ca metode de tratament, se folosesc terapii neinvazive ce presupun repozitionarea capului in timpul somnului si folosirea unor benzi care sa ajuta la crestrea craniului in positie normala, iar rezultatele sunt bune si problema se rezolva in cele mai multe cazuri inainte ca bebelusul sa implineasca un an


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara