Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Plasmocitom

Plasmocitomul se refera la o tumora maligna a plasmocitelor care se dezvolta in tesuturile moi sau in oasele scheletului. Formele scheletice au de obicei alte tumori oculte si frecvent disemineaza la mielom multiplu in decursul a 5-10 ani. Formele cu afectare a tesuturilor moi apar de obicei in tractul respirator superior, disemineaza rar si sunt vindecate prin rezectie. Cele mai multe cazuri produc paraproteinemie.

Plasmocitele sunt limfocite B in stadiul lor final de dezvoltare cind produc anticorpi pentru a lupta cu germenii precum bacteriile, virusurile, fungii sau protozoarele. Sunt parte integrata a sistemului imun.
Plasmocitomul este de fapt un cancer al plasmocitelor-celulele B, in care acestea se multiplica fara control. Corpul mentine de obicei un control strict al diviziunii celulare prin genele din fiecare celula. Un plasmocitom poate apare in orice zona a corpului. Un plasmocitom solitar osos apare din plasmocitele localizate in maduva osoasa, in timp ce plasmocitomul extramedular este considerat a deriva din plasmocitele localizate in suprafetele mucoase. Ambele reprezinta grupuri diferite de neoplasme ca localizare, progresie tumorala si rata de supravietuire.

Simptomele plasmocitomului depind de localizare. Pentru plasmocitomul solitar al osului simptomul frecvent este durerea in zona afectata sau o fractura patologica prin slabirea osului. Pot exista compresii ale nervilor spinali printro tumora care progreseaza. Altfel boala nu manifesta nici un alt simptom si este descoperita cel mai adesea la practicarea radiografiei de rutina. Pentru plasmocitomul extramedular simptomul cel mai comun este o tumefiere rosiatica care creste in dimensiuni pe parcursul a citorva luni.

Conditia este diagnosticata prin electroforeza imunoglobulinelor si biopsia maduvei osoase. Electroforeza imunoglobulinelor arata un virf monoclonal M, dar biopsia maduvei osoase nu va prezenta semnele clasice ale mielomului multiplu. dupa efectuarea acestor doua evaluari se va cauta localizarea tumorala.

Plasmocitomul osos solitar se transforma in mielom multiplu la 50% dintre pacienti. Supravietuirea medie este de 10 ani. Plasmocitomul extramedular progreseaza la mielom multiplu la 11-30% dintre pacienti la 10 ani, iar rata de supravietuire este de 10 ani.

Patogenie Exista doua tipuri de imunitate: celulara si umorala. Limfocitele sunt celule albe ale singelui (30% din celulele singelui adultului) implicate activ in ambele tipuri de imunitate. Imunitatea celulara actioneaza prin distrugerea directa a germenilor prin celulele albe care ii inglobeaza si digera, imunitatea umorala semnifica coafarea germenilor cu markeri (anticorpi) si inglobarea, digerarea lor gradata.
Germenii invadanti prezinta markeri specifici pe suprafata lor denumiti antigeni care anunta sistemmul imun ca reprezinta elemente straine propriului corp. cele doua tipuri de limfocite sunt T si B. celulele T sunt specializate in recunoasterea germenilor si activarea sistemului imun in timp ce celulele B produc anticorpi specifici impotriva antigenelor care au fost recunoscute de catre celulele T. celulele B sufera o serie de transformari, iar la final sunt programate pentru a deveni factori producatori de anticorpi.

Plasmocitomul este de fapt un cancer al plasmocitelor-celulele B, in care acestea se multiplica fara control. Corpul mentine de obicei un control strict al diviziunii celulare prin genele din fiecare celula. Celulele se divid rapid in viata embrionara, copilarie si pubertate. Dupa aceasta perioada cele mai multe se divid lent pentru a inlocui celulele pierdute prin imbatrinire sau leziune.
Celulele singelui, incluzind globulele rosii care conduc oxigenul, globulele albe care lupta in infectii si plachetele pentru coagulare continua sa se divida rapid la adulti, acestea avind o durata scurta de viata. Pentru sistemul imun o cantitate mare de anticorpi spcifici este necesara doar pentru a se lupta cu un anumit invadator, deoarece fiecare tip de anticorp este specific.

Un cancer al sistemului imun incepe de la o singura celula. Exista forme de cancer pentru celulele T si B diferite incluzind leucemiile si limfomul. Plasmocitomul este o denumire particulara pentru diviziunea necontrolata a plasmocitelor. Deoarece debuteaza dintro singura celula toate plasmocitele produse sunt identice si produc acelasi tip de anticorp, fiind denumite clone. Cind aceasta productie este bine controlata lupta impotriva bolilor. Cind este scapata de sub control, citiga capacitatea de a invada si distruge tesutul normal-proprietate a cancerului. Pentru cancerul plasmocitar, cind este intro singura zona din corp, de obicei osul este denumit plasmocitom solitar, iar cind se descopera in zone multiple-mielom multiplu.

Exista doua tipuri de plasmocitom solitar-al osului si extramedular. Forma osoasa are leziunea primara in os, iar cea extramedulara debuteaza in tesuturile moi precum cel adipos si muscular. Aceste tipuri au caracteristici diferite. In general plasmocitomul osos progreseaza la mielom multiplu.

Cauze si factori de risc:
Cauza plasmocitoamelor este necunoscuta inca, dar exista citiva factori de risc implicati in favorizarea aparitiei acestora:
-expunerea la radiatii- riscul de plasmocitom a crescut de aproximativ 5 ori de la explozia bombei atomice in Japonia, acest fapt a fost observat abia la 20 de ani dupa razboi, iradierea pentru radiografia de rutina reprezinta un risc minim
-ereditatea-rudele apropiate a pacientilor cu cancer al plasmocitelor au un risc crescut de a dezvolta acest tip de cancer fata de populatia generala
-carcinogenii sunt chimicale care cresc riscul de cancer, sunt suspectate a cauza un dezechilibru general in mielomul multiplu conducind la o crestere necontrolata a plasmocitelor
-fumatul si consumul de alcool nu par a creste riscul.

Semne si simptome Plasmocitomul este o masa discreta, solitara de plasmocite neoplazice situate in os sau extramedular. Virsta medie a pacientilor afectati este de 55 de ani.

Tipurile de plasmocitoame sunt urmatoarele:
-plasmocitomul tesutului moale sau nonosos extramedular
-plasmocitomul osos solitar
-forma multifocala a mielomului multiplu
-sarcomul plasmablastic.
Plasmacitomul este impartit in doua categorii mari: al sistemului scheletic si extramedular.

Criteriile de diagnostic pentru plasmocitomul osos solitar:
-zona unica de distructie osoasa datorata plasmocitelor clonale
-infiltrarea maduvei osoase cu plasmocite sub 5% din totalul celulelor nucleate
-absenta leziunilor osoase osteolitice sau a altor afectari tisulare-fara mielom
-absenta anemiei, hipercalcemiei sau afectarii renale atribuite mielomului
-concentratie scazuta de paraproteine in ser sau urina
-nivele stabile de imunoglobuline neimplicate.

Criteriile de diagnostic pentru plasmocitomul extramedular:
-biopsia tisulara prezinta histologie monoclonala a plasmocitelor
-infiltrarea maduvei osoase sub 5% din celulele nucleate
-absenta leziunilor osteolitice osoase sau a altor afectari tisulare
-absenta hipercalcemiei sau a insuficientei renale
-concentratii mici de proteina M serica.
Plasmocitomul osos solitar: Cel mai comun simptom al plasmocitomului solitar osos este durerea la locul leziunii scheletice prin distrugerea osului prin infiltrarea tumorii plasmocitare. Fracturile de compresie ale corpilor vertebrali toracici si lombari determina de obicei spasme severe si durere de spate. Pacientii cu afectare vertebrala importanta prezinta compresie spinala sau a radacinilor nervoase spinale. Compresia meduvei spinale este o urgenta care necesita diagnostic si tratament imediat pentru a evita sechelele neurologice permanente, disfunctia intestinala si vezicala, durerea cronica. Durerea pleuritica prin fracturile patologice ale coastelor si claviculei sunt asociate cu sensibilitate locala marcata.

Plasmocitomul osos poate afecta orice os dar prezinta predispozitie pentru oasele axiale care contin maduva hematogena. Boala spinala este observata la 72% dintre cazuri. Vertebrele toracice sunt cel mai adesea afectate urmate de cele lombare, sacrale si cervicale. Coastele, sternul, clavicula sau scapula sunt afectate in 20% din cazuri.
Plasmocitomul extramedular solitar: Plasmocitomul extramedular se prezinta ca o masa care se dezvolta in tractul aerodigestiv la 90% dintre pacienti, frecvent cu extindere in nodulii limfatici. Acuzele comune cuprind tumefierea, cefaleea, coriza, epistaxis, obstructie nazala, dureri in git, disfonie, dispnee, durere epigastrica si hemoptizie. Simptomele pentru plasmocitomul extramedular pentru alte tesuturi sunt asociate cu localizarea tumorala, dimensiunea tumorii si compresia structurilor adiacente. Plasmacitomul extramedular afectind plaminul se prezinta ca o masa pulmonara sau hilara. 80% dintre cazuri afecteaza sinusurile paranazale, faringele, cavitatea nazala si gingiile. O masa tumorala in aceste zone cu invazia si compresia structurilor vecine este frecvent descrisa. Exista si cazuri raportate de afectare a vezicii urinare, sistemului nervos central, osrbitei, tractului gastrointestinal, ficatului, splinei, plaminilor, inului, testicolului, mediastinului si a tiroidei. In 40% din cazuri sunt afectati nodulii limfatici locali la prezentare dupa recadere.

Diagnostic

Tratament

 

Tratamente naturiste pentru Plasmocitom

asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Apa saracita in deuteriu - Qlarivia
Pret: 15.63 RON
*TVA inclus
 
Vindecarea tuturor formelor de cancer
Pret: 43 RON
*TVA inclus
 
Betaina
Pret: 67 RON
*TVA inclus
 
Cuisoare
Pret: 76 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara