Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Pneumonia

Descriere pneumonie:

Pneumonia este inflamarea parenchimului pulmonar provocata de agenti patogeni. Ca si definitie, pneumonia este o inflamare a tesutului pulmonar ca urmare a unei infectii, ce se poate dezvolta acut sau cronic.
In afara de pneumonia infectioasa, parenchimul pulmonar se mai poate inflama si luand contact cu iritanti chimici sau fizici. In acest caz avem de-a face cu pneumonita.
La nivel plamanilor are loc procesul vital al respiratiei, astfel ca oxigenul pleaca din caile respiratorii in sange, iar dioxidul de carbon este trimis din sange in caile respiratorii ca sa fie eliminat la exterior. Daca functionalitatea pulmonara are de suferit si de agraveaza, aceasta pune in pericol viata pacientului.
Forma cea mai des intalnita de  pneumonie este inflamatia de natura bacteriana, determinata de pneumococi, ce este foarte bine evidentiata printr-un examen radiografic. Riscul de a face pneumonie este mai mare daca tesutul pulmonar prezinta urme mai vechi de afectiuni netratate corespunzator.
Pentru pneumonie se recomanda un tratament simptomatic de ameliorare a simptomelor acesteia si de asemenea intr-un stadiu mai avansat al bolii se recomanda tratament medicamentos de anihilare a agentilor patogeni.  Din nefericire rata de mortalitate a pacientilor diagnosticati cu pneumonie este suficient de mare, un pericol imens reprezentandu-l infectiile nosocomiale (luate din spital) cu agenti patogeni ce au dezvoltat rezistenta la medicatia actuala. In cazurile grave de pneumonie apare insuficienta respiratorie sau cardiaca. In zilele noastre s-au creat formule de vaccin impotriva anumitor germeni care provoaca pneumonia.  
  

Clasificarea pneumoniei:
Se poate face o clasificare a pneumoniei astfel:

Dupa localizare, adica in functie de partea de tesut pulmonar afectata se diferentiaza pneumonia interstitiala si cea alveolara. La pneumonia interstitiala partea afectata este tesutul ce inconjoara alveolele, iar la pneumonia alveolara se tinteste direct in alveolele pulmonare.
Dupa extindere avem:
1. Pneumonia lobara: afecteaza un lob pulmonar in intregime.
2. Pneumonia lobulara: afecteaza un lobul pulmonar. Pentru ca in acest caz se poate sa gasim unul sau mai multe focare inflamatorii, acest tip de pneumonie se mai numeste pneumonie de focar.
Dupa simptome:
In functie de cum se manifeste din punct de vedere clinic si de agentii patogeni raspunzatori, pneumoniile pot fi tipice si atipice, acestea din urma fiind foarte rare.
Dupa tipul de infectie:
Pneumoniile se clasifica si in functie de locul de unde s-a infectat bolnavul: infectii nosocomiale (luate din spital) sau infectii non-nosocomiale (luate din afara mediului spitalicesc).
Este foarte imporatnta aceasta categorie de clasificare deoarece agentii patogeni din mediul spitalicesc sunt  foarte agresivi si rezistenti la medicatia uzuala (antibiotice, etc.).  

In ceea ce priveste incidenta pneumoniilor s-a constatat ca anual se inregistreaza 3 pana la 5 milioane de decese din cauza pneumoniei. In Europa de vest, pneumonia ocupa locul I in ceea ce priveste cauzele de deces de natura infectioasa.
Grupele de risc sunt acele persoane ce prezinta imunodepresie, persoanele in varsta si copiii mici. Statistic cca 5% dintre pacientii internati in spital sufera de pneumonie si cca 1- 5% dintre bolnavi au luat boala nosocomial.
Varful de incidenta este atins indeosebi de pneumoniile virale si cele determinate de pneumococi pe perioada rece a anului.

Cauzele pneumoniei:

Bacteriile, virusii, ciupercile si parazitii ce produc infectii la nivelul parenchimului pulmonar sunt agentii patogeni care determina inflamarea la acest nivel.
In SUA, in 2007 a fost descoperit, un nou germen patogen, numit Adenovirusul de Tip 14.
Pneumoniile virale si micotice se dezvolta cu precadere la persoanele ce au un sistem imunitar slabit din diverse motive (in urma unui transplant de organe, a unor boli- SIDA, excesul de antibiotice, etc).  

Principalii agenti patogeni ai pneumoniei sunt:
Pneumoniile tipice  sunt provocate de bacterii: Streptococi, Haemophilus influenzae;
Pneumoniile atipice sunt provocate de bacterii: mykoplasme (M. Pneumoniae), Chlamidii (C. Psittaci, C. Pneumoniae), Legionelle (L. Pneumophilia), Rickettsii ( Coxiella burnetii);
Pneumoniile nosocomiale sunt provocate de bacterii: Stafilococi (Stafilococul auriu), enterobacterii (E. Coli, Klebsielle);
Pneumoniile declansate pe fondul de imunodepresie sunt provocate de bacterii: Stafilococi (Stafilococul auriu) si Mycobacterii; provocate de virusi: Cytomegalovirus (CMV); provocate de ciuperci: Pneumocystis carinii, Candida Aspergillus;

Calea de transmitere a pneumoniei:
Plamanii detin mecanisme de aparare ce nu lasa sa patrunda substante straine si/sau agenti patogeni. Pe suprafata traheei si a bronhiilor mari se afla cilii (arata ca mici fire de par) ce se misca continuu, usurand astfel eliminarea expectoratiei pe cale bucala. Acest proces nu permite fixarea particolelor de praf in alveolele pulmonare. Odata cu aerul inspirat pot sa ajunga in alveole numai particule extrem de mici (intre 1,3 si 5μm). Daca acestea reusesc sa ajunga in alveole, sunt distruse automat de sistemul imunitar. Daca sistemul de aparare de la nivelul plamanilor este insa deteriorat (din cauza unor afectiuni ca astmul bronsic sau bronsita cronica), atunci pot sa intre in alveole si particule de dimensiuni mai mari, ce se fixeaza la acest nivel si produc reactii inflamatorii. In functie de starea de sanatate a bolnavului, exista riscul ca inflamatia sa se duca si la alte organe.
In cele mai multe cazuri agentii patogeni ai pneumoniei infectioase intra in plamani pe cale aeriana, foarte rar pe cale sangvina, de la un alt focar de infectie. Agentii patogeni provin fie din nazofaringe, fie de la alti bolnavi (prin tuse sau stranut).

Factori de risc ai pneumoniei:

Sistemul imunitar este principalul factor ce influenteaza in mod decisiv tipul de agent patogen care agreseaza organismul. El raspunde in mod direct de eficienta prin care corpul lupta cu diferiti germeni patogeni.
Tratamentul cu imunosupresoare sau citostatice, dupa un transplant de organe sau dupa un neoplasm, slabeste extrem de tare sistemul imunitar. De asemenea in mod negativ influenteaza si bolile cum ar fi leucemia, limfomul malign, SIDA,  alcoolismul sau diabetul zaharat. Bolnavii pot contracta astfel forme atipice de pneumonie, provocate de ciuperci ca Pneumocystis carinii, de virusi ca Cytomegalovirus, virusul herpetic sau virusul varicelozosterian. Persoanele cu imunodepresie pot face si forme atipice de pneumonie cu mykobacterii.

Pneumoniile pot fi provocate si de preexistenta unor afectiuni de baza.  La persoanele imobilizate la pat, secretia bronsica ramane in partile pulmonare subsegmentare, care, din cauza ventilatiei si vascularizatiei deficitare, sunt colonizate de germeni patogeni. Probleme de ventilatie a unor segmente pulmonare pot sa apara si in cazul unor tumori pulmonare (carcinom bronsic) care obstrueaza traiectul bronsic. Mai exista riscul de aparitie a pneumoniei prin patrunderea unui corp strain in caile respiratorii (pneumonie de aspiratie). Corpul strain obstrueaza una din ramurile bronsice aferente, alveolele pulmonare sunt prost ventilate si creeaza astfel conditii ideale de colonizare bacteriana. Deficitul de pompare al inimii stangi (insuficienta cardiaca stanga) poate reprezenta alt factor de risc. Datorita acestei afectiuni sangele ramane la nivel pulmonar, presiunea sangvina din vasele pulmonare se mareste si are efect de deteriorare a acestora. In acelasi timp apare asa-numita „pneumonie de staza” sau o pneumonie provocata de infarctul de miocard.

Embolia reprezinta o alta cauza a problemelor de vascularizatie pulmonara. Un cheag de sange format pe traiectul sistemului circulator se desprinde de la locul sau si ajunge, pe cale sangvina, pana la plamani, prezentand un risc ridicat de infectie.
Infectiile virale ale cailor respiratorii (virusi gripali) se pot complica foarte usor cu infectii bacteriene secundare, cu efecte grave pentru parenchimul pulmonar deja deteriorat.

Diagnostic pneumonie:

Pneumonia poate fi identificata in prima faza dupa anamneza, dupa simptomele descrise de pacient. Examenul clinic confera detalii cu privire la starea de sanatate a plamanilor. Indeosebi auscultatia pulmonara si cardiaca pune in evidenta anumite sunete ce intaresc diagnosticul prezumtiv de pneumonie.
Hemocultura si examenul bacteorologic al sputei sunt analize edificatoare pentru identificarea germenilor bacterieni. Se recomanda si efectuarea unei hemoleucograme. Identificarea altor agenti patogeni (cum ar fi virusii sau ciupercile) se face prin culturi specifice.

 

Tratamente naturiste pentru Pneumonia

asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Wild Ginseng - Ginseng salbatic
Pret: 30.5 RON
*TVA inclus
 
Vitamina C Plus Flavonoid
Pret: 40 RON
*TVA inclus
 
Olive Leaf - Extract din frunze de Maslin
Pret: 42 RON
*TVA inclus
 
Frunze de Nuc Negru
Pret: 46.25 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara