Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Prolapsul valvei mitrale

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Prolapsul valvei mitrale

Descriere Prolapsul valvei mitrale:

Prolapsul valvei mitrale reprezinta un sindrom provocat de patrunderea valvei mitrale (o parte dintr-o valva, toata valva sau ambele valve) in AS in sistola. Aceasta patrundere este provocata din cauza unei panzei valvulare in exces sau/si slabirea aparatului de sustinere subvalvular. Afectiunea este insotita de insuficienta mitrala. Prolapsul valvei mitrale, mai poarta numele de sindrom Barlow, sindromul clic-suflu telesistolic; sindromul valvei mitrale balonate; valva mitrala in parasuta; sindromul clic telesistolic etc.  

Cauze Prolapsul valvei mitrale:

Din punct de vedere anatomic cauza valvei mitrale difera de la forme usoare pana la forme severe, iar simptomele de multe ori nu au legatura cu severitatea bolii. Leziunea principala este data de degenerarea mixomatoasa ce afecteaza valvele, inelul si cordajele in grade variabile si secundara, intalnita in diverse afectiuni: defectul septal atrial, cardiopatia ischemica, cardiomiopatia ischemica, miocardite, boli de colagen, anomalia Ebstein, sindromul Marfan, sindromul Ehlers-Danlos, rinichi polichistic etc.

Simptome Prolapsul valvei mitrale:

Prolapsul valvei mitrale se dezvolta in general la femei, cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani. Persoanele prezinta simptome care nu au legatura cu boala, ci de disfunctia sistemului nervos autonom. Principalele simptome sunt de: palpitatii, oboseala, ameteli, stare de anxietate, precordalgii, hipotensiune arteriala, astenie. Palpitatiile se dezvolta din cauza unor tulburari de ritm atriale sau ventriculare, iar durerile precordiale sunt de cele mai multe ori atipice, insa in rare cazuri pot avea manifestari normale ale crizelor de angina pectorala. Angina este provocata de ischemia muschilor papilari. La persoanele de peste 40-50 de ani se pot dezvolta leziuni coronariene stenozante. Exista si o categorie de bolnavi cu PVM asimtomatici. Unii pacienti pot face sincope prin tulburari de ritm ventriculare, iar in formele severe au fost descrise si morti subite. 

Diagnostic Prolapsul valvei mitrale:

Electrocardiograma poate evidentia eventualele modificari ale undei T, intervalului QT si tulburari de ritm. Undele T pot fi plate sau negative in derivatiile inferioare si laterale, iar intervalul Q-T poate fi alungit. Aceste modificari se dezvolta din cauza ischemiei muschiului papilar posterior sau al segmentului de perete adiacent si sunt exagerate la efort. Tulburarile de ritm prezinta un spectru foarte larg. Unele sunt de mica importanta, dar altele pun viata pacientului in pericol, ca tahicardiile paroxistice supraventriculare, tahicardiile ventriculare recurente refractare la tratament si chiar fibrilatia ventriculara.  

Tratament Prolapsul valvei mitrale:

Tratamentul afectiunii se face in functie de evolutia pe care o are bolnavul si in functie de simptomatologia individuala. Bolnavii asimptomatici din grupa cu risc mic, fara modificari si fara tulburari de ritm, vor fi administra anxiolitice si vor fi examinati la 2-3 ani. Bolnavii cu insuficienta mitrala sunt urmariti anual. La bolnavii cu extrasistolie ventriculara se va utiliza propanolol 40-60 mg/zi sau un alt tip de betablocant, iar cei care fac tulburari de ritm paroxistice supraventriculare sau ventriculare vor fi tratati cu antiaritmice corespunzatoare.  Tratamentul cu anticoagulante este destinat persoanelor cu PVM care au suferit un accident embolic in antecedente. Bolnavii cu PVM si insuficienta mitrala care dezvolta insuficienta cardiaca clasa functionala III au indicatie pentru tratamentul chirurgical.


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara