Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Pubertatea precoce feminina

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Niacinamida


Pubertatea precoce feminina

Descriere Pubertatea precoce feminina:

Pubertatea feminina reprezinta debutul inmuguririi sanilor. Aceasta se dezvolta inaintea varstei de 8 ani sau daca menarha se instaleaza inainte de 9 ani. Pubertatea sexuala feminina este de doua tipuri:
1. Pubertatea sexuala feminina izosexuala in care tulburarile in dezvoltarea caracterelor sexuale sunt concordante cu sexul genetic sau gonadic , de exemplu feminizarea la fete si virilizarea la baieti.

2. Pubertatea sexuala feminina heterosexuala se dezvolta in momentul in care caraterele sexuale nu sunt in concordanta cu sexul genetic, asta insemnand virilizare la fete si feminizare la baieti. Evaluarea precocitatii sexuale implica un istoric amanuntit si un examen fizic, incluzand examinarea recto-abdominala , ecografia abdominala, determinarea varstei osoase si masurarea hormonilor tiroidieni, a TSH-ului si a gonadotropinelor, precum si a nivelurilor de androgeni si estrogeni cand este necesar.   Medicii recomanda de asemeni, examene RMN si CT daca este suspectata o tulburare neurologica si daca nu se gaseste nici un semn al unei tumori ovariene sau suprarenaliene.

Pubertatea sexuala feminina izosexuala

Pubertatea precoce izosexuala la fete se poate imparti in trei categorii principale: pubertatea precoce adevarata,  pseudopubertatea precoce si  precocitatea izosexuala.
Pubertatea precoce adevarata se manifesta printr-o secventa a dezvoltarii pubertare timpurii, dar altfel normala, ce implica secretia crescuta de gonadotropine si cicluri menstruale ovulatorii. Pubertatea precoce constitutionala idiopatica reprezinta 90% din cazuri, iar dezvoltarea prematura a caracterelor sexuale secundare si a ciclurilor ovulatorii cu riscul aferent de fertilitate pot avea ca rezultat tulburari emotionale semnificative. Circa 10% din cazuri sunt provocate din cauza bolilor organice ale creierului, implicand tumori cerebrale, encefalita, meningita, hidrocefalia traumatismul cranian, scleroza tuberoasa si neurofibromatoza. Rezultatul tratamentului depinde de natura leziunii , tratamentul chirurgical si radioterapia tumorilor bine localizate fiind ocazional reusite .O cauza rara de precocitate izosexuala este hiperplazia corticosuprarenaliana congenitala in care tratamentul este amanat dupa varsta de 4-8 ani, acesta constand in tratament de substitutie cu glucocorticoizi.
Pseudopubertatea precoce se dezvolta in momentul in care fetele se feminizeaza ca o consecinta a unei productii estrogenice sporite, dar nu ovuleaza sau nu dezvolta menstruatii ciclice. Cele mai cunoscute cauze de pseudopubertate precoce sunt tumorile sau chisturile ovariene care secreta estrogen.

Alte cauze de pseudopubertate precoce intalnite sunt:
-sindromul McCune-Albright (displazia fibroasapoliostotica) care se datoreaza unui defect de proteina G care provoaca activarea receptorului gonadotropic in absenta ligandului, ;
-hipotiroidism primar ,in care secretia deTRH (hormon eliberator de tireotropina) , uneori si secretiaaltor hormoni hipotalamici este marita, ducand la niveluri crescute de FSH si secretie estrogenica ovariana , frecvent cu galactoree (scurgere laptoasa prin mamelon in afara momentelor in care copilul este hranit la san);
-sindromul Russel-Silver sau asimetria congenitala care este asociatcu talie scunda si feminizare precoce;
-medicatiile ce contin estrogeni, incluzand utilizarea cremelor ce contin estrogeni pentru eritem fesier la bebelusi sau ingestia carnii animalelor sau pasarilor domestice tratate cu estrogen.
Precocitatea izosexuala incompleta se dezvolta prin aparitia prematura a unui singur eveniment pubertar :aparitia inmuguririi sanilor inainte de varsta de 8 ani (telarha prematura). In mod obisnuit , tulburarea este autolimitata si se remite spontan. Ocazional parul axilar si/sau cel pubian apar fara nici o alta dezvoltare sexuala secundara si se asociaza cu secretie androgenica suprerenaliana in limitele pubertatii normale si aceasta poate fi diferentiata desindroamele de virilizare prin absenta maririi clitorisului.

Pubertatea sexuala feminina heterosexuala

Virilizarea feminina in perioada prepubertara este in mod obisnuit datorata hiperplaziei congenitale suprarenaliene sau secretiei de androgeni a unei tumori ovariene sau suprarenaliene.
Virilizarea suprarenaliana congenitala la femei la nastere se dezvolta pe fondul unei ambiguitati sexuale variabile (pseudohermafroditism feminin). Aparitia virilizarii se manifesta cel mai probabil dupa luna a 5-a de sarcina, iar la nastere se poate constata marirea clitorisului, fuziunea partiala sau totala a labiilor si uneori sinus urogenital. Daca fuziunea labiala este aproape completa, fetita are organe genitale externe asemanatoare unui penis cu hipospadias (malformatie congenitala caracterizata prin situarea meatului -orificiul de iesire- urinar dedesubtul penisului). Cantitatea excesiva de hormoni androgeni provoaca accelerarea cresterii, cu o marire rapida a oaselor. Deoarece cantitatile excesive de androgeni accelereaza inchiderea cartilajelor de crestere, se opreste cresterea, insa trunchiul continua sa se dezvolte dand pacientului aspectul caracteristic de copil scund cu trunchi foarte bine dezvoltat.

 

Tratamente naturiste pentru Pubertatea precoce feminina

Pret: 76 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara