Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Rabia (Turbarea)

Descriere rabie:

Rabia, sau turbarea reprezinta o boala virala si infectioasa ce afecteaza SNC (sistem nervos central). Rabia clasica reprezinta infectia tipica umana cu Lyssavirus patogen. In alcatuirea serogrupului rabiei intra 10 virusuri, cele mai multe dintre acestea determanand rar boala umana. Genul Lyssavirus, serogrupul rabic cuprinde virusurile clasice rabice, virusul Mokola, Duvenhage, Obodhiang, Kotonkan, Rochambeau, tipurile europene de Lyssavirus 1 si 2 transmise prin muscatura de liliac si Lyssavirus australian.
Nebunia fatala a rabiei a fost descrisa de multe ori de-a lungul istoriei si este asociata cu rabia canina. De secole muscaturile de caine au fost tratate profilactic prin cauterizare, din nefericire cu rezultate predictibile. In secolul al XIX-lea Lous Pasteur a dezvoltat un vaccin care previne cu succes rabia, dupa inoculare. Rabiei i se mai atribuie si denumirea internationala de zoonoza. Controlul animalelor si strategiile de vaccinare inlocuiesc astazi profilaxia postexpunere in prevenirea extinderii rabiei. Prin aceste programe rabia a fost eliminata in cateva natiuni si unele zone din S. U. A.
Virusul migreaza spre creier prin nervii periferici. Perioada de incubatie a bolii depinde de distanta pe care acesta trebuie sa o parcurga pentru a ajunge la creier si necesita de obicei cateva luni. O data ce infectia a atins sistemul nervos central si simptomele incep sa apara este practic netratabila si fatala in cateva zile.
Stadiul timpuriu al rabiei cuprinde stare de rau, cefalee si febra progresand apoi la durere acuta, miscari violente, excitare necontrolata, depresie si imposibilitatea de a inghiti apa. In final pacientul prezinta episoade de manie si letargie urmate de coma. Cauza principala de deces este insuficienta respiratorie. 90% din rabia umana provine de la muscatura de caine.

Evolutia rabiei:
Daca tratamentul rabiei nu este initiat inainte de debutul simptomelor decesul este iminent. Sunt documentate 5 cazuri de supravietuire umana dupa infectare la persoane care au fost vaccinate anterior sau au primit profilaxie post expunere. Rabia liliecilor poate fi mai putin neurovirulenta decit cea canina sau alte variante care sunt responsabile de majoritatea cazurilor de rabie.


Cauze rabie:
Virusul rabic este un virion sub forma de proiectil cu un miex nucleocapsidic monocatenar ARN si anvelopa proteica. Materialul sau nucleocapsidic cuprinde corpii negri observati in citoplasma neuronilor infectati. Virusul este transmis prin saliva sau secretii aerosolizate de la animale infectate sau prin muscatura. Virusul nu este rezistent si este inactivat rapid prin uscare, raze ultraviolete, tripsina, detergenti.
Rabia este un virus inalt neurotropic care evadeaza supravegherea imuna prin sechestrarea in sistemul nervos. Dupa inoculare intra in nervii periferici. Urmeaza o incubatie prelungita, durata careia depinde de volumul inoculului si de proximitatea fata de sistemul nervos central. La acest moment terapia profilactica devine inutila iar rabia isi va urma cursul fatal, cu mortalitate de 100%.
Virusul rabic se propaga de-a lungul axonilor cu o viteza de 12-24 mm/zi pentru a intra in ganglionii spinali. Multiplicarea in ganglioni este anuntata de debutul durerii sau parestezii la locul inoculului, acesta fiind primul simptom clinic patognomonic. De aici rabia se extinde rapid la o viteza de 200-400 mm/zi in sistemul nervos central, raspandire marcata de encefalita progresiva. In final virusul se raspandeste in periferie si glandele salivare.
Expunerile de risc inalt constau din contacte cu saliva sau tesut cerebral infectat, incluzand transplantul cornean prin:
- muscatura unui animal cu rabie,
- contact cu piele lacerata,
- contact cu membrane mucoase,
- expunere la secretii aerosolizate de la animale cu rabie.
Contactul cu laptele nepasteurizat este o modalitate de transmitere.


Pacientii transplantati:

- statusul de imunosupresie a acestor bolnavi favorizeaza replicarea virala,
- transplantul cornean -corneea nu este acceptata daca donatorul a decedat de rabie,
- transpantul renal si hepatic,
- donarea de organe.
Glicoproteina virala rabica din vaccinul folosit pentru a controla animalele salbatice bolnave este un agent autoreplicant. A existat doar un singur caz al unei femei gravide care a dezvoltat o infectie cutanata dupa ce a fost muscata de cainele sau. A fost muscata si infectata cu virusul rabic din vaccinul oral administrat animalului de catre veterinar. Vaccinul antirabic oral poate determina efecte adverse la gazdele cu sistem imun alterat si la persoanele la care vaccinarea pentru variola este contraindicata: gravide, pacienti cu conditii cutanate exfoliative.

Simptome rabie:

1) Perioada de incubatie:
Virusul rabic se transfera de pe zonele periferice pe cele ale sistemului nervos central. Persoanele infectate raman asimptomatice. Durata medie a incubatiei este 20-90 de zile. Rar incubatia persista pentru 19 ani. La peste 90% dintre cazuri incubatia este sub un an. Perioada de incubatie este sub 50 de zile daca pacientul este muscat de cap sau gat sau daca este transferat un inoculum masiv prin muscaturi multiple, rani profunde sau mari. O persoana cu o zgarietura pe mana necesita o perioada mai lunga de a dezvolta simptomele de rabie decat o persoana care primeste o muscatura in zona capului. Virusul rabic este segregat fata de sistemul imun in aceasta perioada si nu exista nici un raspuns imun.

2) Perioada prodromala:
Virusul intra in sistemul nervos central. Durata acestei perioade este de 2-10 zile. Se dezvolta semne si simptome nespecifice. Parestezia sau durerea la inoculare este patognomonica pentru rabie si apare la 50% dintre cazuri in aceasta faza. Aceasta poate fi singurul semn de prezentare a bolnavului. Simptomele cuprind stare de rau, anorexie, cefalee, febra, frisoane, faringita, greata, emeza, diaree, anxietate, agitatie, insomnie si depresie.

3) Perioada neurologica acuta:
Aceasta perioada este asociata cu semne obiective de dezvoltare a bolii sistemului nervos central. Durata este de 2-7 zile. Rabia violenta se poate devzolta in aceasta perioada. Pacientii pot dezvolta agitatie, hiperactivitate, neliniste, musca, lovesc, prezinta halucinatii sau confuzie. Dupa cateva ore sau zile fenomenul devine episodic si amestecat cu perioade de liniste, cooperare, luciditate. Episoadele violente se mentin sub 5 minute. Pot fi declansate de stimuli vizuali, olfactivi, auditivi sau tactili sau pot fi spontane. Convulsiile pot apare. Aceasta faza se poate sfarsi in stop cardiorespirator sau poate progresa la paralizie.
Rabia paralitica este cunoscuta si ca rabia tacuta sau apatica deoarece pacientul este relativ linistit comparativ cu o persoana cu forma violenta. 20% dintre pacienti nu dezvolta forma violenta. Paralizia apare de la finalul fazei violente. Febra si cefaleea sunt proeminente.

4) Coma:
Incepe la 10 zile de la debut. Fara suport intensiv detresa respiratorie, stopul si decesul apar rapid dupa coma.

5) Recuperarea:
Este neobisnuita. Cateva rapoarte indica ca persoanele care au supravietuit au prezentat preexpunere sau postexpunere profilactica.

Diagnostic rabie:
Examen fizic:
Perioada de incubatie nu prezinta semne fizice.
Perioada prodromala cuprinde manifestarea febrei, agitatiei, emeza sau diaree.
Perioada neurologica:
Rabia violenta:
- pacientii prezinta delir episodic, psihoza, neliniste, fasciculatii musculare, convulsii, afazie
- hidrofobia si aerofobia sunt patognomonice pentru rabie si apar la 50% dintre pacienti
- incercarea de a bea apa produce spasme laringiene sau diafragmatice severe si senzatie de inec; chiar si sugestia de a bea indica spasmul hidrofobic
- instabilitatea autonoma este observata, incluzand febra, tahicardia, hipertensiunea, hiperventilatia, anisocoria, midriaza, lacrimare, salivatie, perspiratie si hipotensiune posturala
- afectarea nervilor cranieni determina diplopie, paralizie faciala si neurita optica.
Rabia paralitica:
- apar febra si rigiditatea nucala
- paralizia este simetrica si poate fi generalizata sau ascendenta, sistemul senzorial este evitat.
Coma: intervine insuficienta respiratorie, hipoventilatia, acidoza metabolica, aritmii cardiace, hipotermie, bradicardie si stop cardiac.

Tratament rabie:

Tratamentul dupa expunere este eficient in prevenirea bolii daca este administrat prompt, in 10 zile de la infectie. Spalarea plagii cat mai repede posibil cu apa si sapun pentru 5 minute este foarte eficienta pentru a reduce numarul de particule virale. Daca este disponibil un antiseptic virucidal cum este tinctura de iod, solutii cu iod si alcool trebuie aplicate pe plaga. Membranele mucoase expuse cum sunt ochii, nasul si gura trebuie spalate bine cu apa.

Rabia umana reflecta prevalenta infectiei animale si extinderea contactului acestei populatii cu oamenii. Sub 5% din cazurile din tarile dezvoltate apar la cainii domesticiti, totusi cei nevaccinati reprezinta rezervorul primar in intreaga lume. Caninele nedomesticite cum sunt coiotii, lupii, sacalii si vulpile sunt predispuse la rabie si servesc drept rezervoare. Aceste rezervoare permit rabiei sa ramana o problema a sanatatii publice pe termen nedefinit. Alte surse de infectie sunt liliecii, pisicile si vacile. Surse rare de expunere constituie tesuturile neurale derivate: corneea transplantata si aerosolii laboratoarelor.

 

Tratamente naturiste pentru Rabia (Turbarea)

Solutie Lugol
Pret: 58 RON
*TVA inclus
 
PapayaPro
Pret: 291 RON
*TVA inclus
 
Zapper Profesional
Pret: 3000 RON
*TVA inclus
 
Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara