Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Purificator de aer

Purificator de aer
Cele mai vandute

 Rinita

Descriere Rinita:

Rinita este o inflamatie care se dezvolta la nivelul mucoasei foselor nazale si se traduce prin congestie nazala, insotita de rinoree (secretii) si uneori de dureri faciale. Rinita este de doua feluri: cronica sau acuta. Rinita acuta se dezvolta ca urmare a infectiilor virale, dar poate fi si rezultatul unor alergii. Deseori, rinita cronica este insotita de sinuzita cronica (rinosinuzita cronica).

Rinita virala poate fi provocata de diversi virusi. Principalele simptome pe care le dezvolta rinita virala constau in secretii nazale, congestie, tuse si febra usoara. Congestia se trateaza ajutorul spray-urilor  nazale ce au in compozitie fenilefrina, sau a pseudoefedrinei pe cale orala. Aceste decongestive nazale provoaca ingustarea (constrictia) vaselor sangvine ale mucoasei nazale. Spray-urile nazale trebuie administrate cel mult 3 - 4 zile, deoarece devin ineficiente si pot provoca o congestie de rebound. Antihistaminicele sunt necesare pentru diminuarea secretiilor nazale, dar provoaca somnolenta si alte efecte secundare, in special la persoanele in varsta.

Rinita alergica se dezvolta ca o reactie a sistemului imunitar fata de o substanta straina (alergen), inofensiva pentru cea mai mare parte a populatiei. Principalele cauze care provoaca rinita alergica sunt: acarienii din praful de casa, mucegaiurile, polenul, scuamele si penele animalelor. Simptomele implica stranutul, secretii nazale, congestia, prurit nazal (mancarimi), lacrimarea si inrosirea ochilor. Deseori, pacientul prezinta antecedente familiale de alergii. Este necesar ca bonavul sa evite pe cat posibil substantele care provoaca alergiile. Spray-urile nazale cu corticosterozi diminueaza inflamatia nazala provocata de numerosi alergeni si pot fi utilizate pe termen lung. Antihistaminicele previn reactia alergica si astfel, dezvoltarea simptomelor. Antihistaminicele usuca mucoasa nazala si cauzeaza somnolenta si alte efecte secundare, in special la varstnici. Injectarea substantelor alergene (terapia de desensibilizare) contribuie la dobandirea tolerantei pe termen lung la alergenii din mediu, dar necesita cateva luni sau chiar ani pentru a deveni complet eficienta. Antibioticele nu au nici un efect in diminuarea simptomelor.

Rinita atrofica reprezinta o forma de rinita cronica in care mucoasa nazala se atrofiaza, provocand dilatarea si uscarea cailor nazale. Celulele aflate in mod normal in mucoasa nazala – care secreta mucus si prezinta cili, ce indeparteaza particulele prin miscarile ante-posterioare – sunt inlocuite de celule ce se gasesc in mod normal in piele. Afectiunea poate interveni la persoanele care au suferit interventii chirurgicale ale sinusurilor, in care o parte din structurile intranazale si din membranele mucoase au fost indepartate. O infectie bacteriana prelungita a mucoasei nazale poate fi de asemenea un factor favorizant. In interiorul nasului se formeaza cruste verzui, cu miros respingator. Tratamentul diminueaza reducerea crustelor, eliminarea mirosului si reducerea infectiilor. Antibioticele topice au rolul de a elimina bacteriile. Estrogenii si vitaminele A si D pot diminua crustele, prin stimularea secretiilor mucoase. Interventiile chirurgicale de ingustare a cailor nazale pot reduce crustele.

Rinita vasomotorie reprezinta o forma de rinita cronica. Principalele simptome sunt de congestie nazala, stranutul si rinoreea. Aceste simptome intervin la pacientii la care nu poate fi identificata o alergie. Principala cauza a rinitei vasomotorii implica reglarea deficitara a fluxului sangvin la nivelul nasului, ce poate fi provocata de variatiile de temperatura. La unele persoane, inflamarea mucoasei se datoreaza iritantilor (praf si polen), parfumurilor si poluarii. Afectiunea este agravata de aerul uscat.

Tratamentul rinitelor

Rinita virala acuta nu implica nici un fel de tratament, se vindeca in aproximativ o saptamana.
Rinita alergica se trateaza cu antihistaminice sau cu spray-uri nazale cu corticosterozi. Rinita atrofica  se vindeca cu ajutorul spray-urilor nazale. Antihistaminicele, administrate pe cale orala, sunt eficiente pentru diminuarea lacrimarii abundente, secretiilor nazale si a iritantilor, dar nu si a congestiei nazale. Corticosteroizii, sub forma de picaturi sau spray-uri nazale, sunt foarte eficiente in tratarea simptomelor nazale, dar tratamentul ar trebui initiat cu cel putin o saptamana inainte de sezonul specific alergiilor. Corticosteroizii pot fi asociati cu antihistaminice orale in prima saptamana de tratament.

 

Tratamente naturiste pentru Rinita

Purificator de aer
Pret: 1490 RON
*TVA inclus
 
Bomboane cu soc si vitamina C BIO Fitne
Pret: 15.99 RON
*TVA inclus
 
Palolio Junior si Senior
Pret: 28.5 RON
*TVA inclus
 
Ditong
Pret: 31 RON
*TVA inclus
 
Spray Fitne pentru curatare nazala
Pret: 31 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara