Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Red Clover - Trifoi Rosu

Red Clover - Trifoi Rosu

Sarcoidoza

Descriere Sarcoidoza:

Sarcoidoza descrie afectiunea caracterizata prin inflamatie si care produce fie neoplazii, fie diferite mase celulare in diferite organe. Acestea din urma sunt numite granuloame fiindca seamana cu boabele de nisip. Granuloamele sunt foarte mici si sunt vizibile doar la microscop. Aceste granuloame se pozitioneaza sub forma de conglomerate formand gramezi dezordonate, de diferite marimi. Daca aceste granuloame se formeaza excesiv intr-un organ, pot periclita functiile organului respectiv.
Tesuturile cel mai ades afectate de sarcoidoza sunt: plamanii, nodulii limfatici, ochii, pielea, ficatul si splina.

Cursul bolii este variabil, de la asimptomatic, la simptome minore,  sau la severe, in ultima instanta, netratata, sarcoidoza conduce la moarte.
Tratamentul cuprinde corticosteroizi, imunosupresoare, radiatii pentru leziunile cutanate si chirurgie.

Cauze Sarcoidoza:
Cauzele sarcoidozei sunt incerte. Aceasta poate fi declansata fie de o infectie, fie de un raspuns anormal al sistemului imunitar. Ereditatea poate juca un rol imprtant in aparitia si dezvoltatrea sarcoidozei. Dezvoltarea bolii are loc intre deceniile 2 si 4 de viata si este mai frecventa la populatia scandinava si la cea afro-americana. Sarcoidoza se caracterizata de prezenta de celule inflamatorii in gramezi in diferite organe. Se dezvolta mai ales in plamani, pot sa evolueze spre degenerare si scleroze. De multe ori, sarcoidoza este asimptomatica, iar afectiunea este descoperita la un control radiologic.
Desi etiologia sarcoidozei este necunoscuta, anumite aberatii imune au fost observate si se considera ca joaca un rol in patogenia bolii. Studiile au aratat o crestere a activitatii limfocitelor B, cu hipergamaglobulinemie, la aproape jumatate dintre pacienti alaturi de formarea de complexe imune nespecifice. Hipersensibilitatea mediata imun intirziata  a fost de asemeni descoperita la un procent ridicat de bolnavi. Anergia cutanata la tuberculina, apare la doua treimi dintre pacienti. Medicamentele care cresc raspunsul Th1, cum ar fi interferonul, au fost raportate ca declansatoare sau acutizare a sarcoidozei.
Recent, a fost observata la bolnavi oncogena gli-1.
Factorii de risc se impart in trei categorii, incluzand: infectiile, mediul inconjurator si autoantigenele. Cele mai frecvente infectii asociate cu sarcoidoza sunt Mycobacterium Tuberculosis, Propionibacterium Acnee, Corynebacteria, virusul herpetic, virusul Epstein-Bar, virusul Cytomegalus, specii de Histoplasma si/sau alte forme de bacterii spirochete. Antigenii ambientali includ metale, aluminiu, beriliu, praf organic, polen, zirconiu, oua, talc si pamant.

Simptome Sarcoidoza:
Simptomele sarcoidozei variaza mult cu organele afectate.
Printre simptomele generale enumeram: febra, oboseala, durere in piept, stare de rau, scadere in greutate si artralgii pot fi primele simptome aparute. Nodulii limfatici mariti sunt frecventi, insa nu determina nici un simptom.
a) Afectarea pulmonara este cea mai puternica. La radiografia toracica se pot observa noduli hilari mariti de volum. Sarcoidoza produce inflamarea plamanului care duce in final la formare de cicatrici si chisturi, provocand tuse si dificultate respiratorie. Ocazional, ciuperca Aspergillus, poate coloniza chisturile, si provoca hemoragii (hemoptizie). Fibroza severa a plamanului poate determina insuficienta cardiaca.
b) Afectarea cutanata cuprinde aparitia a numeroase tipuri de noduli, ulcere sau zone cu hipopigmentatie, cel mai frecvent in jurul ochilor, nasului, pe spate, brate si scalp. Aceste lesiuni sunt pruriginoase dar nu si dureroase, si evolueaza o perioada indelungata de timp.
Nodulii aparuti pot fi calzi, moi, rosii, sau purpurii si in relief. Aceasta conditie a pielii se numeste Erytema Nodossum. Asociat nodulilor pacientii pot prezenta febra, tumefactie articulara si artralgii. Nodulii sunt un semn de debut al sarcoidozei, acestia dispar in cateva saptamani sau luni, chiar fara tratament.
Ulcerele cutanate afecteaza nasul, caile nazale. Obrajii, urechile, pleoapele si degetele. Se numesc lupus pernio si evolueaza in pusee chiar si cu tratament.
c) Afectarea oculara pare in 15% din cazuri. Inflamatia anumitor structuri interne ale ochiului, precum uveita, fac ochiul rosu si dureros, interferand cu vederea normala. Inflamatia care persista mult timp determina glaucom, si pierderea vederii. Granuloamele se pot forma in conjunctiva, acestea nu determina simptome. Unele persoane se plang de ulcere, dureri si ochi uscat. Alte simptome observate sunt: senzatie de arsura, lacrimare, fotofobie, scoame (pete negre in campul vizual), reducerea vederii colorate, vedere incetosata.
d) Afectarea cardiaca include:
-tahicardie, edem al membrelor inferioare;
-tuse, dispnee;
-aritmii, palpitatii si extrasistole;
-sincope;
-moarte subita.
e) Afectare articulara si musculara include:
-edem si tumefactie articulara
-durere articulara
-mialgii
-slabiciune musculara.
f) Artrita poate dura luni, sau chiar ani de zile.
g) Afectarea splinei si ficatului este normala pentru 70% dintre pacientii care prezinta granuloame in ficat. Acestea, de obicei, nu produc nici un simptom, ficatul functionand aparent normal.10% dintre acestia prezinta hepatomegalie (inflamarea exagerata a ficatului).
h) In cazul sistemului nervos, pot fi afectati nervii cranieni, determinand diplopie,si pareza unilateralaa fetei. Daca este implicata glanda pituitara se dezvolta diabetul insipid-produce vasopresina, un hormon care ajuta la concentrarea urinii in rinichi, lipsa asociaza mictiuni frecvente, crescute cantitativ si polidipsie.
i) Alte tesuturi afectate includ glandele parotide si alte glande salivare: uscaciunea mucoasei bucale si salivatie excesiva.

Diagnostic Sarcoidoza:

Sarcoidoza se diagnosticheaza de medicul specialist. Deseori, este greu de diagnosticat fiindca, simptomatic vorbind, sarcoidoza este usor de confundat cu alte afectiuni  ale organelor interne.

Tratament Sarcoidoza:
Nu exista tratament curativ, scopurile terapiilor folosite sunt:
-restabilirea functiei organelor afectate
-ameliorarea simptomelor
-micsorarea granuloamelor.
Tratamentul poate diminua garnuloamele sau acestea pot chiar disparea.Daca s-au format cicatrici tratamentul este ineficient.
Medicatia cuprinde :
-corticosteroizi-prednison-antiinflamator eficient dar cu multiple efecte adverse:status cushingoid, acnee, hirsutism, crestere ponderala,edeme,hipertensiune, osteoporoza,diabet,cataracta, glaucom,depresii, risc crescut de infectii.
-droguri imunosupresoare:impiedica sistemul imun de a ataca propriile structuri:
-hidroxoclorochina
- methotrexatul,efecte adverse; ulcere bucale,risc de infectii,hepatotoxic,administrarea de acid folic evita efectele adverse
-azatioprina-drogul cu cele mai putine efecte adverse
-cyclofosfamida-supresie medulara,cancer vezical, cistita hemoragica.
Toate imunosupresoarele sunt contraindicate la gravide.
Terapii locale aplicate pentru afectarile pulmonare si cutanate:
-picaturi oculare
-creme si lotiuni cu corticosteroizi
-spray-uri pentru plamini
-minocyclina,psoralen cu UVA ,infliximab.
Chirurgical se intervine in leziunile deformante ale pielii, se mai folosesc laserul in tratamentul lupusului pernio.

Sarcoidoza se amelioreaza, sau dispare la doua treimi din bolonavi. Chiar si nodulii inflamatori din plamini pot disparea in citiva ani.Cursul bolii poate fi cronic sau procresiv la 10 % din pacienti.Complicatiile severe extrapulmonare intervin in 7% dintre acestia.
Persoanele la care boala debuteaza cu erytema si artralgii au cel mai bun prognostic.Aproximativ 50% dintre cei care au avut sarcoidoza sufera recaderi.
10% vor dezvolta o complicatie grava, datorita leziunilor oculare,respiratorii sau altor leziuni.Cicatricile pulmonare duc la insuficienta respiratorie, cordul pulmonar cronic fiind cauza cea mai frecventa de deces,urmata de hemoptiiziile datorate infectiei cu aspergilus.

 

Tratamente naturiste pentru Sarcoidoza

Red Clover - Trifoi Rosu
Pret: 41 RON
*TVA inclus
 
Evning Primrose Oil
Pret: 66 RON
*TVA inclus
 
PRP-Factor
Pret: 185 RON
*TVA inclus
 
UltraImmune9
Pret: 199 RON
*TVA inclus
 
DHEA Solution
Pret: 210 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara